Skip to main content
Apricale er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Den ligger smukt og hyggeligt i de liguriske bakker og bjerge.
Apricale på 20 sekunder

Apricale er en af de smukkeste landsbyer og derudover også en del af organisationen bag Bandiera Arancioni.

Byen ligger behageligt og smukt i bjergene, hvor den får en lille vindpust ind fra den maleriske italienske riviera.

Apricale ligger i regionen Ligurien
Her ligger Ligurien
Ferie i Apricale

Sådan kommer du til Apricale

Jeg vil foreslå dig at du tager toget. Hvis du nu står i Genova, så tager du toget til Ventimiglia og sætter dig på en bus op til Apricale.

Køb togbillet

Her på siden kan du købe togbilletten, så du har den i hånden når du stiger på toget, hvilket er en meget stor fordel. I toget viser du den QR-kode som der er med ved købet.

Beliggenheden

Apricale ligger i baglandet ved Bordighera og Ventimiglia og her kan du mærke alle naturens kræfter. Der er godt 10 kilometer til kysten, Riviera di Ponente og Monte Bignone stiger i baggrunden med sin højde på mere end 1.200 meter.

Blandt bjergtoppene i de liguriske alper, er Monte Gouta det højeste og stiger 1.315 meter op over havet.

Suite Hotel Elite - Bologna
Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Apricale

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Book din ferie i Apricale

Apricale

Anerkendelser til Apricale

Denne fascinerende lille by med mindre end 600 indbyggere, er en af de smukkeste landsbyer i Italien (borghi piu belli d’Italia), og den er derudover medlem af Touring Club Italianos, Bandiera Arancioni, det orange flag.

Bandiera Arancioni skriver på deres hjemmeside:

”Den charmerende landsby Apricale ligger godt på toppen af en bakke og med udsigt over olivenlunde og skove. Det historiske centrum tilbyder overnatning i traditionelle strukturer, der giver dig mulighed for at fordybe dig i stedets gamle og indbydende atmosfære.

Byen repræsenterer også et livligt centrum for kulturelt og socialt liv, hvor landsbyfester, kunstudstillinger, festivaler og teaterfestivaler veksler”.

Byen

Apricale er en smuk by med et historisk centrum, hvor Piazza Vittorio Emanuele er hjertet i byen. Den nuværende landsby går tilbage til det 9. århundrede og har bevaret de middelalderlige mure, de 3 porte og castello della Lucertola. I Lucertola kan du se Apricales historiske museum.

Kunstneriske værker

Byen har fået kendetegnet, landet med kunstnere, da du fortsat kan se de originale vægmalerier, freskomalerier af moderne kunstnere, som er med til at genoplive murene.

La Pansarola

Hvert år i september finder La Pansarola festivallen sted. Det er en typisk dessert i byen, men hver indbygger har deres egen opskrift på den.

Kom til Apricale og smag den og oplev en af de smukke landsbyer.