Skip to main content
Dolceacqua er en af de smukkeste landsbyer i Italien, der ligger i Ligurien, tæt på grænsen til Frankrig.
Dolceacqua på 20 sekunder

Dolceacqua er en lille by i Ligurien, hvor du kommer tæt på de lokale i en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Her kan du nyde et fantastisk køkken, flot natur og et autentisk miljø i en rigtig lækker region.

Dolceacqua ligger i regionen Ligurien
Her ligger Ligurien
Ferie i Boccadasse

Sådan kommer du til Dolceacqua

Med det offentlige

Hvis du rejser med det offentlige i Italien, er der busforbindelse fra Ventimiglia, som ligger godt 10 kilometer væk. Uden at jeg har undersøgt det nærmere, er der ikke nogen direkte forbindelse til Dolceacqua, uden at du skal ind og skifte i Ventimiglia eller i Bordighera.

Køb togbillet

Her på siden kan du købe togbillet og det er en stor fordel for dig, at købe billetten online, så du har den ved dig hele tiden.

QR-Kode

Når du har købt billetten, er der en QR-kode, som du skal fremvise ved kontrol i toget. Fra Brignole stationen i Genova, koster det i omegnen af 2-3 euro for turen.

Priserne i ovenstående tekst kan vi naturligvis ikke tage ansvaret for, da disse kan variere.

Med fly til Dolceacqua

Denne lille landsby ligger tæt på grænsen til Frankrig, helt ude i den vestlige del af Ligurien, tæt på Middelhavet.

Lufthavnen i Genova er et par timers kørsel væk, hvor du drejer fra på motorvejen ved Ventimiglia. De to Milano lufthavne, Malpensa og Linate, er hhv. 3.5 og 3 timers kørsel fra Dolceacqua.

Grand Hotel Portovenere

Ferie i Dolceacqua

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Book din ferie i Dolceacqua

Dolceacqua

Anerkendelse til Dolceacqua

Dolceacqua er medlem af Club Touring Italiano og er hædret med det orange flag, der beviser byens fornemme engagement indenfor turisme.

Bandiera Arancioni skriver på deres hjemmeside:

”Kommunens initiativer vidner om en kombination af fremskridt og beskyttelse. Dolceacqua har ikke glemt sin kulturelle identitet og er en vellykket kombination af historie, natur og gastronomi, der er hemmeligheden bag dens charme og gæstfrihed. Dolceacqua er et livligt centrum for kulturelt og socialt liv, som tilbyder turister og indbyggere mange begivenheder i løbet af året”.

Byen

Dolceacqua er en typisk middelalderlandsby i Nervia dalen, som er fuld af butikker med kunstnere, kunsthåndværk, duftende kældre med typiske, lokale produkter.

2. verdenskrig

Den blev stærkt beskadiget under 2. verdenskrig, men er på alle måder et besøg. Det er landsbyen, der er malet af Claude Monet, som malede både broen og byens borg.

Byen i 2 dele

Byen består egentlig af to dele, der kun bliver adskilt af den gamle bro. Den ældste del hedder Terra og er domineret af Castello Doria, og den nyere bydel, på den anden side af floden hedder Borgo, og hvor husene klatrer sig op i dalen.

Køkkenet i Dolceacqua

Rossese di Dolceacqua, er en kendt rødvin fra egnen. Den giver dig en blød, aromatisk og sød smag. Når du skal spise din frokost eller aftensmad i byen, vil du også få serveret olivenolie, som kommer fra Cassini familien, lidt nord for byen.

Ligurien rammer endnu en gang plet med en perle.

Læs mere om Ligurien

Jamen vi kan jo skrive stolpe op og stolpe ned om hvor fantastisk Ligurien er helt ovre fra Cinque Terre og her til grænsen til Frankrig.

Genova