Skip to main content

Portofino er luksus på førsteklasse

Portofino er ferie på den øverste hylde. Hvilket vil sige, det er du holder ferie med Paris Hilton og alle de andre i pragtfulde og smukke omgivelser.
Portofino på 20 sekunder

Portofino er lækkert, smuk, fascinerende og naturligvis eksklusivt, med alt hvad der hører til.

Er du heldig kommer Paris Hilton og sætter sig ved siden af dig til aftensmaden eller frokosten.

Portofino ligger blot en halv times kørsel fra Genova.

Portofino ligger i regionen Ligurien
Her ligger Ligurien
Ferie i Portofino

Sådan kommer du til Portofino

Portofino er en pragtfuld lille by i Ligurien, med sit hyggelige lille fiskerleje med restauranter og caféer langs havnepromenaden. Portofino ligger øst for Genova, godt 35 kilometer fra regionens hovedstad.

Togturen fra Stazione Brignole i Genova tager små 45 minutter, herefter kan du hoppe på en bus i Santa Margherita, der kører dig direkte ud til Portofino i løbet af 10-15 minutter. Altså en transporttid på cirka 1 time.

Men i stedet for bussen kan du også vælge at gå den pragtfulde tur langs kysten ud til det vidunderlige Middelhav. Der er naturligvis kun en vej fra Santa Margherita og ud til Portofino, det er langs SP227, og turen er på 5 kilometer, hvilket kræver et par solide sko.

Portofino

Tag toget til Portofino

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Udmattende gåtur

Vi havde dog ikke forventet, at turen ville tage over en time, da vi havde fået at vide af en ven i Genova, at man kunne gå turen på godt 15-20 minutter.

Det kan ikke lade sig gøre, medmindre du er i en voldsom god form! Så da vejret viste sig fra sin smukkeste side, droppede vi bussen, og begyndte at gå inde fra busstationen. Så lang tid kunne det jo heller ikke tage at betræde de få kilometer!

Godt halvvejs viste det landkort vi kom forbi, at vi blot manglede nogle få hårnålesving, så ville vi ankomme til Portfino.

Vi mødte ikke langt derfra en frisk, meget frisk, ældre mand, som vi havde mødt længere inde mod byen, og han fortalte os, at vi “kun” manglede et par kilometer. Fint!

Ankomsten (endelig) til Portofino

Men turen trækker altså tænder ud, og i bagende sol, selv i det tidlige forår, kræver det dels en god fysik, men i sandhed også meget vand. Hav det med, hvis du får samme idé…..!

Ikke så frygtelig langt fra målet, vil du se en sti gå op igennem skoven, og væk fra kysten.

Det er svært at vurdere, om du vil vinde en hel masse ved at tage stien, men det gjorde vi, og selvom det gik opad det meste af vejen, ankom vi trods alt til Portofino, hurtigere (måske), end hvis vi havde taget turen langs vandet.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, strandhoteller og meget mere i Portofino.

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Portofino

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Book din ferie i Portofino

Portofino

Pris på restauranter

Byen er nøjagtig så smuk som på billederne, vi taler faktisk så smuk, godt hjulpet af beliggenheden, som når vi ser på et maleri. Du har nok også læst om Portofino, og om hvor dyr byen er grundet sine feriegæster, der er rigere end ganske almindelige mennesker som os andre.

Skal vi finde sammenligninger på spisestederne her, kontra inde i Genova, så koster en Spaghetti Carbonara f.eks. 16 euro her, hvor den blot koster 8-9 euro ind i Genova. Dermed ikke sagt kvaliteten er højere her, for det er den ikke, turisterne her, er bare villige til at give de ekstra euro.

Udover spisestederne og byens hyggelige atmosfære, er der mulighed for at besøge Castello Brown, der ligger oppe på en bakketop over byen. Heroppe får du en storslået udsigt over byen og Middelhavet. Læs mere om slottets åbningstider her.

Hvad enten du vandrer til Portofino eller tager bussen, SKAL denne by besøges. En fremragende destination på en en-dags tur inde fra Genova.

Ligurien

Naturen i Ligurien er fantastisk! Den er på smukkeste vis præsenteret i Cinque Terre, der simpelthen er så billedsmukt et område, at man sagtens kan besøge stedet flere gange i livet.

Udover Cinque Terre, byder Ligurien på masser af andre smukke naturområder. Flere naturparker ligger spredt udover den smalle, lange kystregion. Blandt andet ved Portofino og naturligvis ved regionens hovedstad Genova.

Havnebyen Genova som ligger centralt i regionen, har masser af historie, flotte bygninger og hyggelige gader at byde på, og byen er i sandhed smukkere og langt mere skøn, end det ry, som havnebyer ellers kan have på sig.

Genova
San Fruttoso i Ligurien

San Fruttoso

Midt i al din nydelse og behagelighed, og hvis du har lyst til at gå en “lille” tur og både se en af de bedste strande i Ligurien, og samtidig se det gamle kloster, så må San Fruttoso være noget for dig.

Fra Portofino kan du gå dertil via kysten, eller tage turen over bjerget, som ligger nær byen.