Skip to main content

Mantova – kulturhistorie i verdensklasse

Mantova er kulturhistorie i verdensklasse, med enestående arkitektur og en smuk beliggenhed ved floden Minico.
Mantova på 20 sekunder

Byen er ganske enkelt en kulturhistorie i verdensklasse, med enestående arkitektur.

Byens centrum er samlet omkring de tre hovedtorve, Piazza dell’Erbe, Piazza del Broletto, der er opkaldt efter 1200 tals bygningen som er udsmykket med en statue af digteren Virgil, samt den brolagte Piazza Sordello.

Her kan man i stor skønhed sidde med sin cappuccino, sidde på Piazza Sordello, og kigge på byens flotte Duomo, der ligger centralt på pladsen. Kirkens facade er bygget af marmor fra Carrara fra det nordlige Toscana.

Mantova ligger i regionen Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie i Mantova
Kulturhistorie i verdensklasse

Oplev Mantova

Mantova er så smukt beliggende i den østlige del af Lombardiet ved floden Minico, der giver byen et guddommeligt smukt udseende.

Minico har dannet tre søer, Lago Superiore, Lago di Mezzo og Lago di Inferiore, der omgiver byen med vand, og har givet byen tilnavnet Piccola Venezia (lille Venedig).

Byen er placeret, stort set centralt mellem Verona og Modena, hvor motorvej E45 ligger i byens baghave, og grundet byens placering, kan der godt være lidt køligere her, end der typisk er ved den varme Po-slette, men det vejer den op på når du bevæger dig rundt.

Ferie i Mantova

Enestående arkitektur

Byen er ganske enkelt en kulturhistorie i verdensklasse, med enestående arkitektur.

Byens centrum er samlet omkring de tre hovedtorve, Piazza dell’Erbe, Piazza del Broletto, der er opkaldt efter 1200 tals bygningen som er udsmykket med en statue af digteren Virgil, samt den brolagte Piazza Sordello.

Her kan man i stor skønhed sidde med sin cappuccino, sidde på Piazza Sordello, og kigge på byens flotte Duomo, der ligger centralt på pladsen.

Kirkens facade er bygget af marmor fra Carrara fra det nordlige Toscana.

Palazzo Ducale

I centrum finder du også Mantovas højdepunkt, Palazzo Ducale, der dækker byens nordvestlige hjørne, og omfatter Castello San Giorgio (fæstningen fra 1300-tallet), en basilika og naturligvis paladset.

Med 500 sale var Palazzo Ducale engang det største palads i Europa!

Alverdens skønheder i arkitektur, pynter byen fra ende til anden, og der kræves mange dage i byen for at nå det hele.

Et af dem er Palazzo Té, en storslået bygning, der ligger på en kæmpemæssig grund, med en flot natur omkring sig.

Mantova har sammen med Sabbioneta, været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2008.

Midt i alle herlighederne, kan du passende nyde den lokale salami, Salame Mantovana. Naturligvis!

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Mantova. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Mantova

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien i Mantova.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Mantova her

Cykelferie i Toscana
Spring på den tohjulede

På cykelferie

Befolkningen i Mantova er pjattede med cykler, og har flere forskellige events om året, hvor de hylder transportmidlet, der alle giver en god kondition, samt frihed i sit eget tempo.

Mantova Bike Festival finder i år sted for 3. gang, og i 2016, er vi henne ved den 24.-25- september for at fejre den event for det to-hjulede køretøj.

Der er på disse et vel af arrangementer, både for børn og for voksne, alle med det ene formål. At hylde den to-hjulede!

Flere ruter at vælge imellem

Cykel festivalen giver mulighed for en lang, men smuk rute på 60 kilometer, hvor energien og kondien naturligvis skal være helt i top. En cykeltur ved Parco Oglio Sud lyder da fristende?

Det er tur mellem flere rækker af dyrkede marker, kun afbrudt af bondegårde i ny og næ, en romansk kirke, et majestætisk egetræ, en lund af piletræer, alt sammen pakket ind i total stilhed, hvor alt synes at stå stille.

Bike Tour Oglio er en noget længere tur, hvor starten går fra Passo del Tonale, og ender i San Matteo delle Chiaviche, der er en samlet strækning på 280 kilometer gennem det grønne landskab i den sydlige del af Lombardiet.

Overnatning på hotel i Mantova

Efter nogle hårde dage på cyklen, vil det for de fleste være kærkomment med afslapning i lækre omgivelser.

Det 4-stjernede agriturismo, Corte Trincerone, er en oase, som blandt andet byder på en super lækker udendørs swimming pool til at dyppe de trætte tæer i.

Hvis badetøjet trænger til en ferieopdatering er der altid mulighed for at købe badetøj i de omkringliggende butikker.

Mantova café

Restauranter i Mantova

Som du kan se, så spiser man godt i Mantova og der er masser af mad på din tallerken.

Alle 3 billeder er fra Osteria Broletto, som du finder på Via Broletto 15 inde midt i byen og ikke langt fra alle seværdighederne.

Buon appetito!

Mantova restauranter
Mantova

Turen til Mantova

Jeg havde besluttet mig for at tage på ”rundrejse” i Lombardiets sydøstlige del, og her var Mantova en hel naturlig destination på den rejse, der lå i starten af april måned.

Dette var inden foråret for alvor var begyndt at banke på i denne del af Italien, så lidt regnvejr i ny og næ var en fast del på den 6-dages rejse i Lombardiet.

Mantova rio Lombardiet

Togturen til Mantova

Det er egentlig ret enkelt. Der er togforbindelse mellem Milano og Mantova, og derudover kan du tage tog fra Bergamo og ned til Crema, hvor der skal skiftes for at komme mod Mantova.

Det er ikke de nyeste lyntog som kører på strækningen, mindre kan også gøre det, men altså de gamle regionaltog, som ligner og lyder som nogen fra de tidlige 60’ere.

Jeg husker ikke prisen på togbilletten, men med regionaltog og med de afstande, som jeg har skrevet om herover, er det ikke på nogen måde dyrt at rejse med tog. Husk nu at stemple billetten inden du står på toget, ellers bliver du straffet med bøde, og den skal betales med det samme.

Hyggelige Rio

Rio er navnet på floden som løber gennem Mantova og deler byen i to og uden at gå glip af alt den kultur i byen, så er det virkelig hyggelig at gå ture omkring floden, der binder en masse små gader sammen.

Vandet står naturligvis helt stille, og så går hyggen bare op i en højere enhed, når de farverige huse og små haver, er nærmeste nabo til floden. Gå turen og nyd stilheden i centrum.

Mantova Palazzo Ducale Lombardiet

Hotel i Mantova

Jeg boede lige midt i byen med udsigt til Palazzo Ducale, der ligger på Piazza Sordello, og med caféer for foden af hotellet, hvor der var et dejligt liv om aftenen.

Gonzaga familien gjorde Palazzo Ducale til deres residens fra 1328 til 1707. Ducale er den ældste i Mantova og her kan du, hvis interessen er til det, se forskellige former for events som udstillinger og koncerter.

Når du befinder dig på Piazza Sordello og går under hvælvingen, befinder du dig i Mantovas gamle centrum, og det er her du befinder dig midt i hele herligheden i byen.

Turen til Palazzo Te

Det var inde fra mit hotel, Ca’ Tazzoli, hvor jeg besluttede mig for at gå ud til Palazzo Te. Jeg synes selv jeg er i god fysisk form, og så det ikke som et problem, at gå ud til stedet, selvom det lå lidt udenfor centrum, for så kunne jeg også få set endnu mere af byen, som jeg ikke ville se, hvis jeg tog en taxa.

Det var godt nok midt på eftermiddagen, men hvad jeg ikke havde skænket på forhånd var, at der rent faktisk var små 4 kilometer fra mit hotel og til Palazzo Te. En anden ting som jeg ikke havde taget højde for var, at stedet så var lukket da jeg endelig kom derud.

Dette kunne jeg med lethed havde undersøgt på forhånd, men jeg måtte altså nøjes med at skyde nogle billeder udefra og på lang afstand.

Sådan tager man nogle gange fejl, eller, i hvert fald ikke tænker på alt på en ferie.

UNESCO

Jeg skal være ærlig i alt hvad der bliver skrevet på denne side og derfor må jeg jo også komme med en bekendelse.

Mantova og Sabbioneta er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og dette var også en anden af årsagerne til, at jeg skulle ned på disse kanter. Det var naturligvis helt oplagt at mærke det store vingesus fra UNESCO, når jeg gik og mærkede dette inde i centrum af Mantova, men Sabbioneta hører jo ligesom i denne ligning, men!

Sabbioneta

Sabbioneta er over 30 kilometer fra Mantova og tog kører der ikke noget af og bus er ikke lige min stærke, og flere undskyldninger kan jeg ikke finde på, men jeg kom ikke ud til Sabbioneta. Det en fejl, men dem lærer jeg af og tager derud næste gang.

Mantova Piazza del Erbe Lombardiet

Piazza Erbe

Det er herinde du kan se Palazzo della Ragione, som er bygget i 1250 og se klokketårnet med det gigantiske ur.

Rotondo di San Lorenzo, som du kan se på billedet, er den ældste kirke i Mantova, der dateres tilbage til 1082. Det er en model af den hellige grav i Jerusalem. Piazza del Erbe er omkranset af arkader og renæssancehuse, der bl.a. tæller Casa del Mercante, som blev bygget af købmanden Boniforte da Concorezzo i 1455.

Broen San Giorgio

Når du sidder og kigger på billeder fra Mantova, har du nok bemærket et af dem, som er af Mantovas skyline.

Den for du syn for sagen af, og hvilket et, når du går udover San Giorgio broen, og vender dig om og ser dette mesterstykke af en by. Det er også herude du kan se San Giorgio slottet, som er kendetegnet med de 4 tårne. Men tag den tur, det må du for guds skyld ikke snyde dig selv for.

Søerne

Det er også her vandet løber sammen fra de tre søer. Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago di Mezzo, som alle tre er smukt rammet ind om Mantova.

Togrejser

Toget til Mantova

Skal du med toget til Mantova, er der heldigvis masser af muligheder for dette, uanset hvorfra i Italien du kommer fra.

Med byens beliggenhed i Lombardiets sydøstlige del, dvs. vi rammer næsten den centrale del af landet, godt nok i den nordlige del, så er der selvfølgelig togforbindelse til nord, syd, øst og vest.

Toget kan du komme med fra Milano, og her kører du med regionaltog, og det er vigtigt lige at notere dette, at der på den strækning, kun er regionaltog. Toget fra Milano kører direkte.

Lander du med flyet i Bergamo, tager du toget ned mod Treviglio, skifter, og sætter dig ind i toget mod Crema og Mantova.

Der er ligeledes togforbindelse op til Verona, og den tager kun omkring 45 minutter. Dette tog er også et regionaltog og kører direkte mellem Mantova og Verona.

Kommer du sydfra, som i længere syd på en Modena, skal du skifte i netop Modena. Sydfra og op til Modena kan du køre med hurtigtog, og når du så skal videre mod nord, er det et skifte over til regionaltog.

Regionaltog stopper flere steder, dvs. de kører langsommere, men til gengæld er de også billige.

Tag toget til Mantova

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.