Skip to main content
Grottammare er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Her får du udsigten over appelsinlunde, palmer og de gyldne strande ved Adriaterhavet.
Grottammare på 20 sekunder

Grottammare ligger nede på kysten i Marche med de gyldne sandstrande, der er omgivet af fyrretræer, palmer, appelsinlunde og masser af solskin.

Byens gamle bydel, der er den øvre del af byen, er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Grottammare ligger i regionen Marche
Her ligger Marche
Ferie i Grottammare

Sådan kommer du til Grottammare

Med bil

Hvis du kommer fra nord, er det fra Ancona, så har du en times kørsel ned til byen. Er du på vej dertil fra syd, vil du formentlig komme dertil via motorvejen, som forbinder Bologna med Pescara og længere ned mod Puglia.

Grottammare er ikke langt fra Ascoli Piceno.

Med tog

Der er direkte togforbindelse til byen fra Bologna. Men kommer du fra Rom, kan turen godt være både lang og kringlet, for her er der minimum et skift, alt efter hvilken plan du vælger at tage.

For denne kan tage dig op til Bologna, men også over Umbrien og tværs over landet mod Ancona, hvorfra du så skal ned ad kysten.

Grottammare

Grottammare – Riviera delle Palme

Byens beliggenhed ud til Adriaterhavet, er med til at gøre den attraktiv, for du oplever det spirende forår allerede i februar måned.

Smuk kyststrækning

Grottammare er en del af Riviera delle Palme, der er en betydende strækning i Marche, som tiltrækker mange turister til området grundet det lækre, middelalderlige klima.

Populært turistmål

Strækningens hovedby er San Benedetto del Tronto, som ikke er langt fra Grottammare, og er den by der tiltrækker det største antal turister, hvorefter Grottammare kommer med næsten 300.000 turister om året.

Grottammare – Ny bydel

Byen er faktisk opdelt i to byer, hvor den ældre middelalderby, er højt over den nyere bydel. Hernede i den nye bydel finder du naturligvis stranden, som kan byde dig på 5 kilometer lang sandstrand.

Hygge ved stranden

Den dejlige og hyggelige arkade, som følger stranden, er med til at gøre oplevelsen tryg for alle aldre.

Det er også hernede du finder de fleste butikker i byen, og restauranter og caféer kæmper alle deres kamp for at få de mange mennesker ind på deres sted.

Sommerens musik

Om sommeren kan du opleve alverdens musik på Corso Mazzini, hvor der er liv og italiensk livsglæde i denne autentiske atmosfære, som du kun kan opleve i Italien. Hør musik på Piazza Fazzini eller oplev kabaret på Parco delle Rimembranze.

Nyd livet

Det er muligt det er nævnt andre steder på denne side, men italienerne kan altså finde ud af at nyde livet.

Grottammare – Gamle bydel

Når man, som jeg, er på udkig efter de smukkeste landsbyer, så er der jo ikke grænser for hvor man kommer hen i det italienske land. Heldigvis!

Jeg skulle alligevel fra Bologna og ned til Ascoli Piceno, og da jeg havde bil med, var det oplagt at tage sig tid til at kigge nærmere på Grottammare.

Historiske centrum

Dette lille historiske centrum er samlet på bakken over byen og med udsigt over havet. Dermed skal du være klar over terrænet, som kan være temmelig ujævnt, men som selvfølgelig også er med til at gøre det charmerende.

Du skal være i god form

For det at gå på disse små bakker, inde blandt de mange middelalderlige bygninger, på de brostensbelagte veje, er med til at give dig den autentiske oplevelse, det er at gå i en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Byens gamle fæstning

Synlig nede fra og ude på spidsen af klippen kan du se den gamle fæstning fra det 11. århundrede. Det er den der beskytter Grottammares gamle historiske centrum.