Skip to main content
Indhold i denne artikel
  • AS Roma
  • Spil på kampene i Italien
  • SS Lazio

Mens der er rigtig mange gode grunde til at besøge Italien år efter år, så er fodbold helt klart en af de store grunde. Den italienske Serie A er en af de største og bedste ligaer i verden, og det understreges kun af, at man i Juventus har hentet ingen ringere end verdensbedste fodboldspiller, Cristiano Ronaldo fra Real Madrid.

Torino hvor Juventus holder til, er blot en af de mange spændende byer, hvor der spilles fodbold på højeste niveau. Vil du dog have en virkelig storslået oplevelse som fodboldturist i Italien, så bør du helt klart vælge Rom. Rom er nemlig ikke bare en by fyldt med kultur, det er også her AS Roma og Lazio SS har hjemme.

Vi har derfor taget Rom under lup, og her er tre ting du bare skal se, hvis du besøger Rom som en fodboldentusiast.

Her ligger Rom
Her ligger Lazio
Klassiske Italienske casinoer

AS Roma

Når turen går til Rom, så skal du uden tvivl forbi det fantastiske Stadio Olimpico, hvor AS Roma har deres hjemmebane. AS Roma er en af de mest traditionsrige fodboldklubber i Italien, og klubben har 91 år på bagen siden den blev stiftet i 1927.

Man kan ikke sige AS Roma uden at sige Totti. Selvom Roma-legenden stoppede sin karrierer sidste år, så afholdte det ham ikke fra  at spille hele 619 kampe for klubben. I 1992 fik han debut og der spillede han så i 25 år.

Totti er blandt andet en af dem du kan se mere om, hvis du besøger AS Roma, hvor der også er et fodboldmuseum. Her kan du se og få fortalt hele klubbens historie, se de gamle spillere og hvad der er sket gennem tiden.

“Foto af kirkandmimi (Pixabay)

AS Roma har dog ikke haft stor succes i mange år, men sidste år formåede de alligevel at gå hele vejen til Champions League semi-finalen, efter at de sendte Barcelona ud med en 3-0 sejr på hjemmebane. De tabte dog sammenlagt over to kampe til Liverpool i den efterfølgende kamp.

Spil på kampene i Italien

Er du i Italien som fodboldentusiast, så er du naturligvis også nødt til at spille lidt på kampene, som du skal se. Betting er rigtig stort i Italien, og med så mange klubber rundt omkring, og så meget fodbold der spilles hver dag, så kan du ikke undgå at få lidt action under din italienske rejse.

Det er muligt at bette fysisk i Italien, som vi kender det hjemme fra kioskerne i Danmark, men du kan også bette online.

MarcoPomella (Pixabay)

SS Lazio

En anden af de mest traditionsrigeklubber i Italien er SS Lazio, og det er de direkte rivaler til AS Roma. Når de to hold tørner sammen, så er der bål og brænd i gaderne. Ingen af holdene ønsker at tabe til hinanden, og hvis du kan komme til at opleve et derby under din rejse til Italien, så gør det endelig. Det er en oplevelse for livet.

SS Lazio blev stiftet i 1900, og har dermed hele 118 år på bagen. Hjemmebanen deler de med AS Roma, hvilket blot giver endnu mere tænding til deres hjemmekampe.

Der er naturligvis også et fodboldmuseum i Rom tilegnet SS Lazio, og her vil du bl.a. kunne se nogle af de tidligere legender som Hernan Crespo, Alessandro Nesta, Christian Vieri og Juan Sebastian Veron.

Rom er absolut en af de bedste byer, som du kan vælge at besøge, hvis du tager til Italien som fodboldturist. Andre byer med flere store hold kunne være Torino eller Milano.