Skip to main content

Castel Monte

På et plateau i Murgia dalen i Apulien, finder du den otte-kantede fæstning fra 1240, Castel del Monte.

Vejen til Castel del Monte

Baris lufthavn er den nærmeste, og det er herfra du skal finde afkørslen mod Andria. Efter nogle sving og rundkørsler nord for Bari, drejer du af og skal følge SP231. Fra Bari og til Castel del Monte har du cirka 45 minutters kørsel, så det er bestemt en overskuelig rejse.

Tog og bus til Castel del Monte

Inde fra Bari kan du tage toget til Andria og herefter hoppe på en bus som kører til Castel del Monte. Togturen fra Bari til Andria tager cirka  1 time og bussen fra Andria og videre tager cirka 40 minutter.

UNESCO

Dette vidunder, der er bygget af Federico II i 1240, er et stykke verdensarv på UNESCOs liste og har været det siden 1996.

Middelalderarkitektur, som kombinerer slottet med forskellige elementer fra det romanske snit med løven til det gotiske snit med de 8 tårne. Herefter flytter vi os over til klassisk kunst med de indre friser og over til islamiske mosaikker.

Otte

Tallet otte forekommer som en besættelse for Federico II. Planen er otte, værelserne i stueetagen er otte-kantet, førstesalen er otte-kantet, og naturligvis, de otte tårne, som karakteriserer fæstningen. Det menes at gårdspladsen en gang var et otte-kantet bassin.

Fæstningen

Slottets placering er med til at give særlige lys og skyggeeffekter, der er med til at give dig et særligt og behageligt besøg på Castel del Monte. Det ses i særdeleshed på solskinsdage, og det virker som om der har været en idé med det hele, da det blev bygget.

Indgangsportalen viser nede fra en arabisk bue, en græsk-romersk tympanum og med gotiske vinduer. Kompaktheden er til at se i den solide facade med kalksten. Interiøret er nu dekorationer, som er pyntet fra fortiden og vidner om brug af marmor og mosaikker. Men, hvis vi skal et men, har interiøret i århundreder været forsømt og udsat for plyndringer.

Der er to etager som begge er forbundet med de otte tårne. Det er interessant at se det hydrauliske system, som er til opsamling og distribution af regnvand.

Fascination

Som denne overskrift lyder, er det et fascinerende sted, som samtidig er præget af mystik, der er omkring Federico II. Hans kejserlige magt slår der sig ikke tvivl om og Castel del Monte, med alle dens 8 kanter, er virkelig fantastisk og bestemt en rejse værd til denne del af Apulien.

 

Ferie i Puglia

Udover Castel Monte er Puglia en region som kan byde på lækkert vejr, dejlige strande og hyggelige byer i fantastiske landskaber. Her vil du få en fantastisk ferie.

Caveoso Hotel i Matera

Castel Monte indefra

Castel Monte i Puglia