Skip to main content

Santuario di Maria Santissima Addolorata di Castelpetroso

Castelpetroso er en lille landsby i Molises bakker, men er verdenskendt for dens mystiske og ikke mindst fantastiske kirke.

Sådan kommer du til Caselpetroso

Denne enorme kirke finder vi i Isernia provinsen i Molise regionen, tæt på grænsen til både Campania og Lazio.

Er du på ferie i Rom, og skal sydover, er det ned på motorvej A1 og tag afkørsel ved San Vittorie, hvorfra du har godt 45 minutters kørsel.

Er ferien i Napoli, er det på motorvejen mod Caserta og tag frakørslen ved Caianello, hvor du følger motortrafikvejen SS85.

Når du begynder dig at nærme dig kirken, kan du allerede se den fra lang afstand. Jeg er ikke klar over, om det er mig som er lidt en tumling til at finde den, men da jeg skulle over til den, måtte jeg vende om en enkelt gang, kigge en ekstra gang på GPS’en, før jeg fandt derover.

Den lader vi stå der.

Castelpetroso kirken

Vi er ved den lille landsby, Castelpetroso, hvor denne enorme helligdom troner sig gennem bjergene, som fik sin første spæde start i 1888.

Det var dog først i 1890, at de første sten blev lagt, og den var først færdigbygget i 1975. Indvielsen fandt sted den 21. september 1975.

Strukturen er domineret af den store kuppel, der er 52 meter høj og er symboliseret som et hjerte, omringet af 7 kapeller.

Pilgrimsrejse til Castelpetroso

Gennem årene er pilgrimsrejser blevet mere og mere populære, og med Pave Johannes Paul II’s besøg i 1995, blev kirken endnu mere kendt.

Santuario di Maria Santissima Addolorata di Castelpetroso er helt sikkert et sted, som SKAL besøges når man er i Molise, eller i nærheden. Kirken har åbent hver dag fra kl. 7 til kl. 19.30. Der er overnatningsmuligheder og spisesteder i nærheden.

Ferie ved Castelpetroso

Tag en slapper på et dejligt og hyggeligt hotel, når du har været ude og danne dig alle de indtryk, som kirken og dette landskab giver dig.

Grand Hotel Tiziano e dei Congressi i Lecce

Læs mere om Molise

Castelpetroso er ikke det eneste som du skal nyde og opleve i Molise. Der er regionens hovedstad, Campobasso, små landsbyer og lækker kystlinje i regionen.

Læs artiklen om Molise

Castelpetroso i Molise