Skip to main content

De bedste strande på Sardinien

Sardinien byder på nogle af de bedste strande i Italien. Der er sandstrande så langt øjet rækker, med majestætiske klipper og krystalklart vand.

Det er ikke det caribiske hav vi står ved eller skriver om lige nu, men derimod noget af det bedste ved en ferie, om det så er på det italienske fastland, eller her på Sardinien.

Der er mange, rigtig mange, som påstår Sardinien byder på de bedste strande i Italien, og det kan sagtens være rigtigt, for jeg har personligt ikke været på dem alle sammen.

Med mere end 7.800 kilometer kyststrækning, vil det tage et stykke tid at se dem alle, men der er gode muligheder for lækre strande i Veneto, Puglia, Calabrien, Sicilien og så har vi måske prikken over dem alle, Sardinien.

Hotel på Sardinien

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Strand ved Alghero og på Sardinien

Det nordlige Sardinien

Alghero er formentlig der de fleste turister kommer til, grundet den nærliggende lufthavn, men her strandende i højsæsonen ofte fyldte.

Et godt råd til dig, der er på ferie her, er at tage nogle kilometer mod nord, på den anden side af Fertilla, hvor strandene Lazzareto og J and B Le Bombarde er, få kilometer udenfor byen.

Lidt mere rolige strande, men med lige så smuk natur som ved Alghero, er strandene ved Castelsardo, Olbia og det overdådig smukke La Maddalena område lige så stensikre hit.

Det østlige Sardinien

Syd for Olbia, og lige efter Ortisei, er klipperne så stejle, at det bliver svært for dig at komme hertil, medmindre du tager søvejen.

Dette kan dog lade sig gøre, hvis du befinder dig i Cala Gonone, hvor der er flere daglige både ud til strandende.

Her kan der nævnes strande som Cala Mariolu, Cala Sisina og Cala Goloritzé.

Længere mod syd kan Costa Rei opleves, og dette område er i skarp konkurrence med Costa Smeralda for skønheden.

Det vestlige Sardinien

En god times kørsel nordvest for Cagliari finder du Oristano, der er den elegante hovedstad på disse kanter.

Her finder vi nogle af de bedste strande i det vestlige Sardinien, der findes ude på Sinis halvøen, og som er flade og helt perfekte, hvis du tager cyklen derud.

De meste populære strande hedder San Giovanni di Sinis og Is Arutas.

Ved byen Stinitino, er der mulighed for at komme på en af de mest kendte og populære strande på hele øen. Den hedder La Pelosa.

Det sydlige Sardinien

Der er masser af strande omkring Cagliari, hovedstaden på Sardinien, men dels kan de være temmelig overfyldte, og derudover kan der også være lidt by forurening omkring byen.

Men kører du en time mod øst eller vest, er der friske og lækre strande, der er klar til at blive indtaget af dig.

Mange af strandene hernede er beskyttet af klitter, der er med til at holde sammen på charmen ved disse områder.

Sardinien

Hvide sandstrande er lige så tidsløse som resten af Sardinien, hvor tiden nærmest har stået stille, eller i hvert fald skredet meget langsomt frem. Heldigvis! For det efterlader øen i en charme og ro, som er helt ubeskrivelig, og hvor der er alle lejligheder og steder, hvor det er muligt at koble helt af fra hverdagens jag.

Sardinien er karakteriseret ved et dramatisk, bølgende højland og en kyst med fortryllende, gennemsigtigt hav, isolerede vige, lange sandstrande og huler.

Strand på Sardinien