Skip to main content

Grotte di Frassasi

Vi finder den imponerende Frasassi grotterne i Marches vestlige del.

Derfor ligger seværdigheden i nær afstand af det sydlige Toscana eller Umbrien, hvis det er der du holder din ferie.

Det kan jo egentlig også bare være, at du holder ferie i Marche?

Sådan kommer du til Frasassi grotterne

Frassasi finder du 60 kilometer vest for havnebyen, Ancona, 75 kilometer syd for Urbino, 85 kilometer fra Perugia (bemærk dog, at der ikke er 4-sporede motorveje ud til stedet), samt 216 kilometer fra Firenze.

Fra den sidstnævnte by, er der altså en køretid på over 3 timer, og som tidligere skrevet, det er nogle små, snævre veje til Frasassi.

Gigantisk hulesystem

Grotte di Frasassi er et kæmpe kompleks af huler, der indvendigt måler op til 180×120 meter, samt næsten 200 meter til højden. Dermed kan grotten rent faktisk indeholde Domkirken i Milano.

Ja, det er svært at forestille sig!

Ferie i Marche

Marche er en fantastisk region, som er stærkt undervurderet og altså hvor masseturismen endnu ikke har sat ind.

Her får du den vilde natur ved Conero, små hyggelige landsbyer, der er blandt de smukkeste i Italien og ikke mindst de store seværdige byer i Urbino og Ascoli Piceno.

Book din ferie i Marche

Hotel Corallo - La Spezia - Cinque Terre

Blandt de mest besøgte i Marche

Frassasi grotterne er en de mest besøgte seværdigheder i Marche. Her får du mere end 13 kilometer tunneller foran dig, som er fascinerende underjordiske rute.

Hernede får du små, snævre stier, som du går på og hvor du skal huske at holde tungen lige i munden.

Landskabet

De undersøiske søer hernede er et unikt landskab, hvis man altså kan skrive det, hvor søerne står smukt i dette kalkstenslandskab.

Grotta del Vento

Dette er en de helt store afgrunde i grotterne, som du skal give dig selv den fornøjelse at se. Hvorledes det er muligt, er jeg ikke klar over, men helt fantastisk at se dette enorme underjordiske hulrum.

Billet og ruter

Det er en rigtig god ide at bestille billetterne inden du skal afsted til grotterne. Hvis du oplever, at billetterne er udsolgt online, så har du altså mulighed for at købe billet ved stedet og stadig komme ind og opleve det.

Ruterne

Dem er der en del af og de fleste kan du gå igennem på 1 time og 15 minutter, og du går i 14 graders varme på hele turen.

Den temperatur holder grotterne konstant hele året.