Skip to main content

Montecassino klosteret i Lazio

Montecassino klosteret star på bakken ved Cassino og står med historien om det drabelige slag mellem de allierede og deres modstandere i WWII.

Sådan kommer du til Montecassino

Det gigantiske kloster, du kan se, når du kører på motervej E45 mellem Rom og Napoli, og som du bør køre ind og se, hvis og når du er på de kanter.

Du kan se det fra motorvejen

Montecassino ligger 1 time og 45 minutters kørsel fra Roms centrum, mens der fra Napoli blot er 1 time og et kvarters kørsel på motorvejen dertil. Afkørslen dertil hedder Cassino, og ligger cirka 8 kilometer fra klosteret.

Det hårde liv ved Montecassino

Historien om Montecassino klosteret, er, at det oprindeligt var et gammelt tempel beboet af hedninge, men San Benedikt i år 529 ønskede stedet til at huse ham, og de munke, der fulgte med ham fra Subiaco. Han fordrev de hedninge der forsøgte at forsvare templet, og opbyggede herefter Montecassinoklosteret.

Ramt af jordskælv

Gennem århundreder har klosteret været igennem meget, fra ødelæggelser til nye og storslåede istandsættelser. I år 577 blev det ødelagt af longobarderne, i år 887 blev det ødelagt af saracenerne, så skete det igen i 1349 ved et kæmpe jordskælv, og siden ved 2. verdenskrig.

2. Verdenskrig

Ved 2. verdenskrig, var der et kæmpe slag fra januar til maj 1944, hvor der i alt er anslået, at over 70.000 mennesker mistede livet. Der var kraftige sammenstød mellem de allierede og deres modstandere, for at bryde igennem Gustav linjen, syd for Rom.

5 kirkegårde ved klosteret

Ved Montecassino ligger der en polsk krigskirkegård, der er den ene af 5 krigskirkegårde, der ligger ved byen, Cassino. Efter krigen lå der et enormt arbejde i restaureringen af Montecassino, hvilket blev påbegyndt i 1948, og så sin afslutning i 1956.

Besøg af paven

Den 24. maj 2009 kom Pave Benedikt XVI på besøg, for at mindes 65 årsdagen for faldet af klosteret.

Ferie ved Montecassino

Book din ferie her

Starhotels Terminus i Napoli

Oplev Montecassino klosteret

Ikke mere om det frygtelige slag i 1944, men der imod mere om det, som det naturligvis handler om, Montecassino.

Godt besøgt af pilgrimme

Hverdag, det er i hvert fald tæt på, kommer der pilgrimme og tusinder af besøgende til klosteret. Ganske lydløst kan du gå gennem klosteret, og gå op af den store trappe i basilikaen ved graven af San Benedetto og Santa Scolastica. Så er der krypten nedenfor med de smukke gyldne mosaikker.

Museum ved klosteret

Nok er klosteret smukt i sig selv, om det er nok museet, som kroner en storhed ved klosteret for dig. Her kan du se de smukke malerier, smukke håndskrifter og gamle bøger. Bøgerne fortæller dig historien fra begyndelsen og til i dag, og om hvorfor Montecassino er “lyset for den vestlige civilisation”.

Montecassino klosteret i Lazio