Skip to main content

Norditaliens søer

Norditaliens søer kan, udover varme og sol, også tilbyde dig den smukkeste natur, små og charmerende badebyer, og naturligvis god mad og vin.

Artiklen er sponsoreret

Om NOVASOL

NOVASOL udlejer ferieboliger i 19 lande. I Italien udlejes mere end 4.500 feriehuse og lejligheder.

Læs mere om NOVASOL her

De norditalienske søer ligger bl.a. i Lombardiet
Her ligger lombardiet
Fantastiske søer

Charme i norditalien

De norditalienske søer har i mange år været en ren turistmagnet for mange solhungrende danskere, som hver eneste sommer tager turen ned til Gardasøen, Comosøen eller Maggiore søen, og det er der rigtig mange årsager til.

De milde temperaturer gør søerne til et populært feriemål i store dele af året. Her får du et dejligt vejr fra det tidlige forår og helt hen til det sene efterår, hvor vi let kan ramme november, og her kan du fortsat sidde udenfor om aftenen og nyde et glas vin fra den lokale vinbonde.

Gardasøen

Lago di Garda er næppe uden nogen sammenligning, den største turistattraktion for både danskere og millioner af udenlandske turister i sommermånederne.

Søen byder da også på alt det, som vi forbinder med sommer og hvad alt det skønne det indebærer. Fra Riva del Garda i nord til Sirmione i syd, får du den smukkeste natur, der smukt står og spejler sig i det blanke vand.

Gardasøen dækker et enormt område og er en del af tre regioner i Lombardiet, Veneto og Trentino-Alto Adige. Se og oplev de livlige byer som Bardolino, Sirmione, Limone sul Garda eller Riva del Garda, for bare at nævne nogle af dem.

Lidt nord for Salo kan du se Gardone Riviera, som er en af de smukkeste landsbyer i Italien, og kører du lidt længere nordpå finder du Tremosine sul Garda, som ligeledes er en af de smukkeste landsbyer.

Tag en sejltur på søen og mærk duften, som kommer til synlighed ved det skue du møder fra vandet og ind mod kysten, hvor søen er sækket ind af vinmarker, olivenlunde og store vidder af blomster.

Ved Toscolano Maderno får du et fantastisk udgangspunkt i at udforske søen. Her kan f.eks. tage færgen Riva del Garda, Gardone, eller en helt tredje by. Fra en af de mange færger får du maleriske udsigter ind mod kysten og de smukke landsbyer.

Du kan også udforske byen og gå på det lokale marked og købe vine og olivenolie, som er dyrket og lavet i det lokale.

Udforsk dig selv på det fysiske plan, som både kan gøres til lands og til vands ved at sejle kano, windsurfe eller dykke. Du kan også løbe en tur i det bakkede landskab, køre på mountainbike, eller gå en tur i de små hyggelige gader.

Når strabadserne er overstået efter en ny, dejlig dag, er der masser af muligheder for at få noget godt til ganen. Ved søbredden finder du et bredt udbud af restauranter, samtidig med du sidder i de smukke omgivelser.

Feriehuse ved Gardasøen

Villanuova sul Clisi

Villanuova sul Clisi

Flot lille feriehus på tre etager i et boligkompleks med fælles pool og udsigt til søen. Se huset her

Toscolano Maderno

Toscolano Maderno

Ferielejlighed med adgang til fælles pool og have. Se lejligheden her

Comosøen

Comosøen er beliggende i Lombardiet og som forgrener sig i tre dele som et omvendt Y. Det er byerne Como og Lecco, som er dominerende ved søen, men med Bellagio i midten, der er det helt naturlige mødested for elegante og pragtfulde omgivelser.

Der er mange landsbyer ved søen som pynter, hvor vi kan tælle byer som Varenna, Bellano, Nesso og vi kunne fortsætte i lang tid. Nogle kilometer nord for byen Como, kan du se Tremezzo, som er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Søens uimodståelige charme kan meget, og med de adelige villaer med de smukke botaniske haver, der med sine placeringer helt ud til søens vand, er med til at give fantastiske scenarier på din ferie ved Comosøen.

Som skrevet er Bellagio en juvel ved søen og her kan du muligvis opleve flere kendte filmstjerner på strandkanten. Bellagio er på alle måder en elegant by. Dette ses tydeligt i de klinisk rene gader med de mange butikker med de mest kendte mode mærker du kender.

I Domaso får du en vidunderlig udsigt over søen og byens placering giver dig formidable betingelser for at sport ude på søen, som windsurfing og andet form for sejlads. Dette er et af de bedste steder ved Comosøen for dette.

Blandt nogle af villaerne kan nævnes Villa Miani, der er bygget i 1800-tallet af maleren Vasques, og som senere tilhørte general Miani. Villa Camilla er ligeledes en nydelse, der er bygget af Calderara familien i det 17. århundrede.

En ferie i Domaso er ferie i det gæstfrie centrum, som stadig bevarer sin historie intakt på smukkeste vis.

Byen er et perfekt feriemål, hvor du kan finde flere stier som forbinder Bellagio med flere små byer langs søen og inde i baglandet ved Comosøen. En af de mest populære er Parco del Monte San Primo, der giver uforglemmelige udsigter over området.

De enorme, majestætiske og adelige villaer, som er flere steder ved hele søen, kan du selvfølgelig også se i Bellagio.

Villa Melzi og Villa Serbelloni skal du se på din ferie i Bellagio, som virkelig giver dig disse smukke villaer, blomsternes frodighed, der giver byen den charme og ikke mindst panoramisk med de maleriske trapper inde i centrum.

Det er ikke så underligt, at udenlandske turister har rost byen for dens skønhed siden det 16. århundrede.

Lejligheder ved Comosøen

Lejlighed i Bellagio

Lejlighed Bellagio italien

Ferielejlighed i den lille by Lezzeno, kun 50 meter fra bredden af Comosøen. Se lejligheden her.

Lejlighed ved Domaso

Vercana

Ferielejlighed med pool i et lille boligkompleks i Vercana. Se lejligheden her.

Maggioresøen

Mellem Piemonte og Lombardiet og med en afstikker op i Schweiz finder vi Lago Maggiore, der er omgivet af bjerge og bakker, hvor store naturreservater og botaniske haver finder sin ro ved søen.

Naturparker som Val Grande og Ticino er oplagte mål din rejse til Maggiore, hvor naturen udfolder al sin kraft i de smukkeste rammer på denne jord.

Naturen blander sig mellem fæstninger, slotte og villaer og søen byder altså på UNESCOs verdensarv ved byen Arona kan du se Alpernes forhistoriske pælebopladser, som huser 19 adresser i Italien.

Stresa er uden tvivl dronningen ved Maggiore søen. Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien, som er omgivet af de grønneste bakker og Maggiore søens azurblåt vand.

Byens hyggelige atmosfære giver dig lyst til en lang ferie ved søen, og du kan da både slappe af i fulde drag, samtidig med du kan se store attraktioner som flotte villaer og haver.

Det er helt naturligt med en ferie i Stresa, at tage en tur ud til de Borromeiske øer.

 

NOVASOL udlejer ferieboliger i 19 lande. I Italien udlejes mere end 4.500 feriehuse og lejligheder. Se det fantastiske udvalg her