Skip to main content

Nuraghe på Sardinen

Nuraghe er Sardinens mystiske vartegn, som med sine kegleformede huse, står spredt ud på Sardinens sletter og landskaber.

Du har sikkert set dem på masser af billeder fra Sardinien.

Den kegleformede bygning, der er bygget af enorme sten og blokke, er Sardiniens, vel nok mest kendte varetegn.

Hvor findes Nuraghe

Du finder dem over hele Sardinien, men dog mest på den centrale del og den vestlige del af Sardinen. Men ellers så kan du se dem, næsten, om du er i nord eller syd, vest og en lille smule i øst.

Det anslås, at der er mellem 7- og 9.000 Nuragher på Sardinien. I området Valle dei Nuraghi, oppe ved Sassari, finder du mange på et overskueligt område.

Nuraghefolket

Men hvem opstillede disse mystiske bygninger? Udover at vi ved det var Nuraghefolket, ved det sardinske folk, det rent faktisk ikke. Man er dog klar over, at det er mange år siden de var her, fra cirka 1800 til 300 f.kr. Det er mange år siden, og formentlig vil det tage lige så mange år, at finde mysteriet om dette folk.

Su Nuraxi er på UNESCO

Ved byen Barumini, godt en times kørsel nord for Cagliari, finder du området Su Nuraxi. Landsbyen er den største Nuraghi by på Sardinien, og dermed også i verden. Her blev der i 1950’erne, fundet arkæologiske fund, der har givet svar på nogle af de mange spørgsmål om Nuraghe.

Su Nuraxi kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1997. Italien har jo som bekendt en enorm lang liste på verdensarvslisten, men dette er dog nok det mest usædvanlige blandt de mange vidundere, som det skønne støvleland byder på.

Excelsior Palace Hotel Rapallo Ligurien

Ferie på Sardinen

Med Sardiniens lækre strande, hyggelige byer og vilde landskaber, er der basis for en perfekt ferie i et dejligt klima.

Book dit hotel på Sardinen

Mere Sardinien

Mere om Cagliari, Alghero, Bosa, strande, kyster, landskaber og de smukkeste landskaber.

Læs mere om Sardinien