Skip to main content
Paestum - De græske templer
Paestum var en vigtig oldgræsk by ved kysten til det Tyrrhenske hav. Se ruinerne af de græske templer ved Paestum.

Sådan kommer du til Paestum

Paestum finder vi i den sydlige del af Campania, blot 12 kilometer fra kysten ved det Tyrrhenske hav. Fra Salerno, der ligger for fødderne af Amalfi Kysten, har du under 1 times kørsel ned til Paestum.

Er du i Napoli, og er rundt i den vidunderlige region, har du halvanden times kørsel på motorvej A3, hvorefter du hopper af afkørslen ved Battipaglia, og videre ned mod byen.

Fra Salerno kan du tage den gamle kystby, SP175, som er en helt fantastisk strækning, og turen tager kun 1 times tid.

Med tog og bus

Det er kun regionaltogene som stopper ved Paestum.

Fra Salerno tager turen i tog cirka 30-40 minutter. Fra Napoli tager turen cirka halvanden time.

Hvis stationen ved Paestum, Capaccio Scala/Roccadaspide – Paestum er lukket, så kan du købe din togbillet i toget uden at få en bøde.

UNESCO

I 1998 kom Paestum på UNESCOs verdensarvsliste under navnet, Parco Nazionale del Cliento, Vallo di Diano e Alburni, sammen med Certosa di San Lorenzo.

Ferie ved Paestum

Book din ferie ved Paestum

Grand Hotel Tiziano e dei Congressi i Lecce
Turistattraktion i Paestum

Græske templer

Paestum har tre store velbevarede græske templer, der alle står som store, for det er de, og flotte monumenter, bygget til at beskytte byen og ære for guder der skulle beskytte deres samfund. De tre templer er de største og mest velbevarede fra Magna-Graecia tiden.

Neptun templet er det største, bygget i år 460 f.kr. Når du ser billeder fra dette område, er det sandsynligvis Neptun, som der er fotograferet. Det er en imponerende bygning og byggekunst i verdensklasse.

Hera-templet, kaldt Basilica, er det ældste af templerne, bygget i år 540 f.kr.

Besøg det arkæologiske museum

Ceres templet er bygget i år 500 f.kr. Ceres er det mindste af de tre templer.

Tæt ved ruinerne mod øst, finder I Paestums arkæologiske museum, hvor alle fundende bliver udstillet, som gravmalerier og gravskatte. I skal naturligvis også se billederne på Dykkerens grav, Tomba del Tuffatore, der er de eneste græske vægmalerier fra den periode.

Inden jeres rejse derned, vil vi foreslå at i kigger forbi infopaestum.it som er aldeles informativ mht. events og arrangementer på stedet. Med det dejlige, varme klima i Campania, er sæsonen lang for udendørsaktiviteter, midt i dette herlige landskab.

Paestum i Campania