Skip to main content

Resia søen

Resia søen er kendt for klokketårnet, der står midt i søen, som dels er en alpin sø, men også den største sø i Sydtyrol i de italienske bjerge i Alto Adige.

Alpin sø nær Bolzano

Lago di Resia, eller på tysk, Reschensee, er en kunstig, alpin sø, der ligger 1.498 meter over havet. Det er den største sø i Sydtyrol, og ligger nær byen Curon Venosta i Bolzano provinsen.

Sådan kommer du til Resia søen

Søen ligger meget, meget tæt på den italiensk/østrigske grænse, faktisk under 3 kilometer derfra, men spids nu øjne og ører, når I læser nedenstående:

For når du kommer i bil nordfra, og kommer til Insbruck, skal du IKKE køre ned mod Brennerpasset, men derimod fortsætte på motorvej A12, der tager jer vestpå, og ned mod grænsen, som vi omtalte ovenover.

Den dansk/tyske grænse og til Resia søen har en strækning på sølle 1.187 kilometer. Den nærmeste store, internationale lufthavn i Italien, er Orio al Serio lufthavnen i Bergamo, og du kan nå til søen på knap 4 timer.

Ferie ved Resia søen

Alto Adige er til dig som er fuld af energi og ikke kan vente med at stå op af sengen og udforske naturen. Om det så er forår eller vinter, er fuldstændig ligegyldigt, for dette er et slaraffenland for energiske mennesker.

Eller er det til dig, som bare vil have fred og ro, for så kan det også lade sig.

Book din ferie her

Hotel Corallo - La Spezia - Cinque Terre

Søen klokketårn

Lago di Resia er mest kendt for sit klokketårn, der står midt i søen. Når der er vinter, og det kan i den grad forekomme på disse kanter, og søen fryser, kan du gå ud til klokketårnet.

De 3 søer

Historien bag dette: De 3 søer, Resia, Curon søen og lago di Mezzo var opført på Resia passet. Konstruktionen af dæmningen skabte meget røre og kontroverser blandt lokalbefolkningen, og selv paven kunne ikke forhindre opstillingen af den.

De 3 søer var snart oversvømmet, og det efterlod oversvømmelse af 163 huse, her i blandt kirken, hvor vi i dag kun er vidne til klokketårnet.

Truet område

Vandet er desværre stærkt truende for dens videre eksistens, og derfor blev der i 2009 gennemført et større renoveringsarbejde.

Vi håber dog, sammen med flere tusinder af andre turister, at vi kan opleve den i mange år frem.

Naturen i Sydtyrol

Naturen er den stærke tiltrækningskraft, som området trækker sine turister til på. Det er både om sommeren, hvor vandsport, cykling, trekking står på programmet, mens det om vinteren, naturligvis er på ski, at området er egnet til en fantastisk ferie i norditalien og Alto Adige.

Resia søen i Alto Adige