Skip to main content

Feriehuse i Toscana

Toscana er regionen som mange af os forbinder med det ægte Italien. Når billederne fra Firenzes domkirke, de middelalderlige gader i Siena, vinmarkerne i Chianti og de bakkede former med de alenlange cypresser langs vejkanten slår sine sving nede i Val d’Orcia området, er det helt i tråd med det klassiske Italien.

Artiklen er sponsoreret

Om NOVASOL

NOVASOL udlejer ferieboliger i 19 lande. I Italien udlejes mere end 4.500 feriehuse og lejligheder.

Læs mere om NOVASOL her

Her ligger Toscana
Her ligger Toscana
Skønt landskab midt i Italien

Velkommen til Toscana

Toscana har været besat af mange forskellige og mystiske folkeslag gennem historien. Etruskerne slog sine folder ud i den sydlige del af regionen, som man på fornem vis får vist på sin ferie nede i byer som Pitigliano og Sovana. Hernede er der stadig tydelige levn fra Etruskerne.

Toscana og især Firenze, er renæssancens vugge, der med Medici familien, som sad på magten i mere end 300 år, var de store herskere i Firenze.

Kendte byer i Toscana

Firenze er Toscanas hovedstad og fremstår som en unik by med den enorme katedral, Santa Maria del Fiore, der med sin enorme kuppel kan ses fra lang afstand.

Et andet ikonisk billede som vi får frem, når vi tænker på Firenze, er broen Ponte Vecchio, hvor handlen med smykker og guld står på fra de tidlige morgentimer til de sene aftener.

Ferie i Siena

Når du har været i Uffizi museet, hvor du bl.a. kan se Michelangelos David, og inde og se den kraftfulde mastodont af en bygning i Palazzo Pitti, kan du fortsætte turen opad, stejlt op til Piazzale Michelangelo. Heroppe får du en udsigt over i byen i ren verdensklasse, som nærmer sig den smukkeste og dyreste kunst.

Firenzes centrum er naturligvis at finde på UNESCOs verdensarvsliste, og når der står naturligvis, vil du finde det som en selvfølge på din rejse til byen.

Kør en tur til Siena som tager dig tilbage til middelalderen og se den majestætiske Piazza del Campo, som er kendt for det kendte hestevæddeløb, Palio di Siena, som løber afsted den 2. juli og 16. august. Sienas historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste.

Hvad med en tur til Pisa, der er et ganske fint stenkast fra den Tyrrhenske kyst. Her er det en betingelse at tage ind på Piazza del Campo, hvor det skæve tårn, kampanilen og dåbskappelet står med al sin klasse.

Ikke langt fra Pisa kan du køre en tur til Lucca, som smukt er bevaret af middelaldermuren, som er indrammet omkring byens historiske centrum. Byen er hjemsted for mange begivenheder, som bl.a. kan tælle koncerter med de allerstørste kunstnere såsom Andrea Bocelli.

Nede i bakkerne mellem Firenze, Pisa og Siena finder du byer som San Gimignano og Volterra, der emmer langt væk af middelalder og hygge på den klassiske italienske facon.

Luksushuse i Toscana

Vaiano

vaiano

Karakteristisk feriehus omgivet af en stor, velplejet og indhegnet have, kun 3 km fra Vaiano. Se huset her

Impruneta

Impruneta

Flot, traditionelt feriehus med privat udendørsområde på bakkerne i Impruneta, kun 7 km fra Firenzes historiske centrum. Se huset her

Naturen i Toscana

Vi kan ikke skrive noget om Toscana uden at komme inde omkring den natur, der er rammende for store dele af regionen, hvad enten det er i nord eller i den sydlige del.

Helt oppe i den nordvestlige del af Toscana, helt oppe ved grænsen til Ligurien, finder du Massa-Carrara provinsen. Her kan du se de enorme marmorbjerge, der dominerer hele området i denne del af Apuanske Alper.

Her kan du se fantastiske scener med marmorbjergene og den Tyrrhenske kyst, der på en eller måde står fint i spænd sammen.

Landskab i Toscana

Hvis vi skriver Chianti, er det første du formentlig tænker på, vin, og fødslen af dette finder du på vinmarkerne mellem Firenze og Siena.

Sæt dig ind i en bil fra Firenze og kør ad landevejen SS222 ned mod Siena. Her kommer du gennem Chianti området i et voldsomt bakket terræn, for selvom ruten mellem de to byer ikke er speciel lang, vil turen tage lang tid grundet de mange krogede sving, der går op og ned i landskabet.

Men tag dig god tid, for turen er virkelig smuk, og du kan også bruge dage på at besøge nogle af de mange vingårde, der gerne byder op til en smagsprøve.

Sidste gang du fik et postkort fra Toscana, har det formentlig været nede fra Val d’Orcia, som vi finder nogle kilometer syd for Siena, og dækker et gigantisk område i den sydlige del af regionen.

Området er som plukket ud af en skøn drøm, og det er fuldstændig som på det postkort du en gang fik. Det bølgede landskab og de smukke landsbyer som Montalcino og Pienza, er som skabt til en ferie i Italien.

Ude ved kysten, syd for Grosseto, er der mulighed for at få tiden og tankerne til at stå helt stille ved middelhavet og de betagende kyster i Maremma.

Feriehuse

Monteroni d’Arbia

Monteroni d'Arbia

Rummelig og selvstændig del af en gammel toscansk landhus med privat pool, kun 10 minutters kørsel fra Siena! Se huset her.

Castellina in Chianti

Castellina in Chianti

Fritliggende feriehus bygget i natursten, 5 km fra Castellina i Chianti. Se huset her.

Produkter fra Toscana

Der er ikke et land i denne verden, som kan måle sig med Italien, når vi taler om produktion af vin og olivenolie. Landet og selvfølgelig også Toscana, har en lang tradition, som knytter sig til vin og madlavning.

Gastronomien er her en klasse for sig. Disse kulinariske lækkerier er med til at udgøre Toscanas fortræffelige mad og vinbord.

Vinen herfra er kendt i hele verdenen og her kan vi kort nævne den røde Chianti, Brunello di Montalcino og Nobile di Montepulciano, der alle er berømte vinudvalg. Disse vine vil fortrylle dig og du vil værdsætte den unikke produktion på vingårdene, som aldrig har forladt traditionerne og måden og håndværket bag.

Det toscanske brød og den florentinske bøf, som du i øvrigt kan få andre steder end i Firenze, er en nødvendighed for dig at smage på din rejse til Toscana. Hvert enkelt måltid er et vidnesbyrd om historie og traditioner, der daterer sig hundrede år tilbage, og som stadig er med til at forkæle ganen.

Begivenheder

Toscana byder på et væld af begivenheder det meste af året.

Det ikoniske Palio di Siena løb, som vi har været inde på tidligere, tager sin form den 2. juli og 16. august, hvor de 17 distrikter i og omkring Siena, dyster i et hestevæddeløb og centreret omkring den enorme Piazza del Campo.

Karneval er noget helt andet, men ikke mindre festligt, og dette kan du tage til i februar måned i Viareggio. Årstiden skal du ikke bekymre dig om, for vejret her er mildt og lækkert, også på denne årstid.

Om sommeren forvandler Lucca sig til en stor musikfestival, hvor flere store og internationale kunstnere spiller de største hits.

 

NOVASOL udlejer ferieboliger i 19 lande. I Italien udlejes mere end 4.500 feriehuse og lejligheder. Se det fantastiske udvalg her