Skip to main content
Læn dig tilbage og nyd turen!

Din guide til køb af togbillet i Italien

Her vil du kunne finde de råd og vejledning til at købe din togbillet i Italien, enten inden du tager til landet, eller når du står dernede og skal ud at køre tog.

3 Fordele ved at tage toget i Italien

Dem er der heldigvis mange af, og det er både tidsbesparende og økonomisk en bedre idé, end at du f.eks. skal leje en bil.

Slip for kø

For det første, så slipper du for risiko for køkørsel på motorvej og indfaldsvejene til de større byer, som på alle tider af året, er forholdsvis godt presset med biler, lastbiler og andet.

Højsæsonen er der den værste trafik, og skal du holde ferie ved de populære søer i Norditalien, er der oftest så meget trafik, at du skal sætte markant ekstra tid til den distance du skal på, grundet den tætte trafik.

Med tog stiger du på, slipper for lange køer på vejene og står af toget. Lige midt i centrum i den by du skal til.

Slip for brændstof og afgift

For det tredje, så betaler du kun for en togbillet med toget, men skal du køre bil, betaler du brændstof, som er cirka de samme priser som i Danmark, og du skal betale motorvejsafgift.

Slip for parkering

For det andet, så slipper du for at skal til at finde parkering til din bil, som oftest kan være en hård kamp, både i storbyer, som ved de populære seværdigheder og områder.

Fordelen ved at tage toget ved dette, er, at du slipper for at skal bruge en god time på at finde en parkering, betale for parkeringen, som nogle steder koster 2-3 euro i timen, og skulle du være parkeret et tvivlsomt sted, slipper du også for risikoen for p-bøder, som kan variere mellem 40 og 99 euro.

Køb billet online

Ved at købe din togbillet her slipper du for at skal til at købe når du står på stationen, og måske, kun måske, er blevet tidspresset.

På din elektroniske billet er der en QR-kode, som togkonduktøren beder om at se i toget, og som du skal fremvise.

Køb togbillet i Italien

Du køber din billet i en af billetautomaterne. Dette kan du både med kort og kontant, men vær opmærksom på, at nogle af dem kun kan tage imod kort. Alle former for betalingskort tages.

Når du har din billet i hånden, er det meget vigtigt du får den stemplet i en af de automater, som er ved de fleste spor. HUSK DETTE! For du får en bøde hvis dette ikke er gjort.

God tur med toget i Italien