Skip to main content

Turano søen

Må jeg foreslå en dagstur fra Rom til denne smukke og kunstige sø ved Rieti, nord for den italienske hovedstad.

Sådan kommer du til Turano

Lago del Turano finder vi i den nordlige del af Lazio, nærmere bestemt har du cirka 1 time og 15 minutters kørsel inde fra den italienske hovedstad, hvorfra du kører mod nordøst. Fra Provins hovedstaden, Rieti, nord for Turano, er der godt 30 kilometer ned til søen.

Kunstig sø i Appenninerne

Vi befinder os i 536 meter over havet før vi finder Lago del Turano. En kunstig skabt sø, der ligger i den smukke Rieti dal, der lige så betagende flugter sig ned gennem støvlen, langs Abruzzo Appenninerne.

Lago del Turano er forbundet med Lago del Salto, og de to søer er næsten 10 kilometer lang.

Søen blev skabt i 1939 for at styrke vandkraftværket til byerne Terni og Rieti.

Ferie ved Turano søen

Dette er et idyllisk sted, hvor du vil kunne fred og ro og ikke mindst den energi der skal findes, når jobbet engang venter på den anden side.

Book din ferie her

Hotel Corallo - La Spezia - Cinque Terre

Colle di Tora og Castel di Tora

Naturen er tiltrækningskraften, men den lille landsby, Colle di Tora og Castel di Tora i den grad også.

Det er som at komme tilbage til det antikke Rom, når man går inde i de små, meget små gader Colle di Tora, hvorfra du kan få et storslået syn udover søen.

Fiskeri i Turano søen

Turano er populær blandt de lokale, turister, men også blandt fiskere, er søen en af de mest populære destinationer i det centrale Italien.

Du skal havde naturligvis licens for at fiske der, derudover skal du købe et kort, gældende for fiskeri i Rieti provinsen. Kortet er tilgængelig i de fleste fiskeributiker i egnen og koster 20 euro.

Pesca in Abruzzo har på deres hjemmeside skrevet om flere, nyttige informationer, om at fiske ved Turano.

Smukke udsigter

Naturskønne panoramaudsigter er der en del af!

Kør fra Rocca Sinibalda, op langs Lago del Salto, op på højderyggen ved Monte Navegna, og kør videre ved Longone, Vallecupola og Varco Sabino. En køretur på cirka 30 kilometer. Eller en vandretur?

Terminillo

En anden mulighed for at finde den smukke udsigt, er oppe fra Terminillo.

Tæt på søen finder vi reservatet, Monte Navegna e Monte Cervia. Her er der alverdens muligheder, i naturens tegn naturligvis.

Turano søen