Skip to main content
Bosa er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Byen ligger smukt ved Serravalle slottet og er samtidig en af de mest populære feriesteder grundet sine strande i nærheden.
Bosa på 20 sekunder

Bosa finder du på Sardiniens vestkyst, en lille time i bil syd for Alghero. Bosa er en af de smukkeste landsbyer i Italien og dette er med rette.

Tag et kig over byen fra Serravalle slottet, gå på opdagelse i de mange snævre gader med mange flotte kirker.

Prikken over I’et finder du dog ved byens marina.

Bosa ligger på Sardinien
Her ligger Sardinien
Ferie i Bosa
Bil ferie i Italien

Sådan kommer du til Bosa

Bosa ligger syd for Alghero. Fra Algheros internationale lufthavn, har du lidt over en times kørsel, hvor det er hovedvej SS49 der forbinder Bosa og Alghero.

Fra lufthavnen i Cagliari, har du lidt over to timers kørsel. Lufthaven i Alghero, som bliver mere og mere populær, er blot en times kørsel væk.

Det varme klima der omgiver byen og området, er indbydende for alle, og i særdeleshed for os fra Skandinavien. Rent faktisk, er der flere og flere danskere, der tager dertil. Og det er forståeligt!

En af de smukkeste landsbyer

Bosa er en fabelagtig lille og smuk landsby, som er en af de smukkeste i Italien, og som du finder ved Temo floden på Sardiniens vestkyst.

Byens historie og modernitet går fint i spænd sammen, og alt dette giver dig, byens turister, en nysgerrighed for at gå på opdagelse i den lille fiskerby.

Bosa
Hotel Sardinien

Hotel i Bosa

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Serravalle slottet i Bosa

Serravalle ligger lige ved foden af byen. Slottet er bygget mellem det 12. og 13. århundrede af Malaspina familien fra Toscana.

Du kan let komme til slottet på gåben, også nede fra byen, ellers er der tilmed en parkeringsplads i nærheden.

Men du bør tage turen derop, for heroppe fra får du et betagende blik over byens tage og hvor byens charme for alvor får vist sit smukke ansigt.

Desværre var der lukket den dag jeg besøgte byen.

Serravalle slottet i Bosa
Bosa Marina

Bosa Marina

Dette er stedet, som er allermest elsket af turisterne. Blue Guide gav i 2015 stedet 5-sejl, som også hænger sammen med det smukke hav.

Her finder du den charmerende Lungotemo promenade med Ponte Vecchio, og sammen med de skønne strande i S’Abba Druche, Porto Managu, Turas og Compoltitu, er det med til at gøre stedet til et af de mest berømte bade steder.

Restauranter i Bosa

Det er ikke bare det at besøge en by, hvor du ikke har været før, men for at komme længere ind under huden på befolkningen, er det en god idé at tage på restaurant.

Det gjorde jeg selvfølgelig på min tur til byen, og her fandt jeg Ristorante Si’Iscugia, som du kan finde på Piazza Vincenzo Gioberti 5.

Herlig stemning på stedet, der blev betjent af to midaldrende herrer, der havde samme størrelse og samme frisure, som var det der hedder skaldet.

En anbefaling herfra til dig, hvor du selvfølgelig bliver forkælet med god mad.

Restauranter i Bosa
Restauranter i Bosa
Bosa

Galleri fra Bosa

Bosa
Bosa

Sardinien

Hvide sandstrande er ligeså tidsløse som resten af Sardinien, hvor tiden nærmest har stået stille, eller i hvert fald skredet meget langsomt frem. Heldigvis! For det efterlader øen i en charme og ro, som er helt ubeskrivelig, og hvor der er alle lejligheder og steder, hvor det er muligt at koble helt af fra hverdagens jag.

Sardinien er karakteriseret ved et dramatisk, bølgende højland og en kyst med fortryllende, gennemsigtigt hav, isolerede vige, lange sandstrande og huler.

Nuraghe Palmavera på Sardinien