Skip to main content

Sardiniens hovedstad

Cagliari ligger helt nede på Sardiens sydlige kyststrækning. Byen er hovedstad her på Middelhavets næststørste ø.
Cagliari på 20 sekunder

Sardiniens varme og milde klima om sommeren gør selvfølgelig øen til en yndet ferieattraktion, både for udenlandske turister, men også for italienerne selv.

Specielt de sidste år, har danskere og generelt skandinaverne, opdaget Sardinien for deres badestrande, der har ry for at være nogle af de bedste i Italien.

Cagliari ligger på Sardinien
Her ligger Sardinien
Ferie i Cagliari
Oplev Sardiniens hovedstad

Cagliari

Cagliari er en meget spændende by, men er du ikke til hektiske scener i trafikken, så forsøg at undgå den ekstremt trafikplagede havn fra tidlig morgen til sidst på eftermiddagen.

Bevæg dig i stedet for op i området, Castello, et middelalderområde med stejle, atmosfærefyldte små gader, der ligger klemt inde bag gamle mure og tårne. Stærkt charmerende!

Seværdigheder i Cagliari

Oplev byens ældre historie i Cittadella dei Musei, og få minutters gang derfra ligger det gamle romerske amfiteater. Oplev den bedårende udsigt oppe fra Piazza Costituzione, hvor du får et fantastisk view udover byen og det omkring liggende landskab.

Langs hele bugten ( Golfo di Cagliari), er der gode strande. De bedste ligger dog sydvest for Cagliari, nærmere bestemt ved byen Chia, cirka en times kørsel fra byens centrum.

Naturen og øens gamle historie, har også en enorm tiltrækningskraft. For naturelskerne er der rigeligt at kigge på, med de mange naturparker der findes på øen.

Hvad sker der i Byen?

De store afstande gør dog med stor sandsynlighed, at man befinder sig i det område hvor man bor. For strandturisterne betyder det, at man er ved sydkysten, omkring Cagliari, eller oppe i den nordvestlige del ved byen Alghero.

Et forslag herfra omkring maden, er, at du udelukkende spiser det lokale køkken. Langt de fleste steder, bliver maden tilberedt på de ældgamle traditionsrige metoder, hvor alt naturligvis er hjemmelavet, hvilket giver det hele en større betydning. Sardiniens køkken er noget særligt.

Der er konstant gang i den i centrum af forskellig slags. Fra events på et af de mange museer, til koncerter for enhver smag.

Få mere info om de mange events inden din ferie til Cagliari her.

Overnatning i Cagliari

3 bud på hoteller i Cagliari

Sardiniens smukke hovedstad byder på lækre strande omkring.

Fra Cagliari d’Amare Via Roma, er centralt beliggende med blot 9 minutters gang til marinaen. På hotel Regina Margherita er vi inde i byens historiske centrum, mens vi er på et moderne hotel i byens udkant på Sardegna Hotel.

Cagliari d’Amare Via Roma

Hotel Cagliari d'Amare Via Roma

Cagliari d’Amare Via Roma via Booking.com

Se hotellet her

Sardegna Hotel

Sardegna Hotel i Cagliari

Sardegna Hotel via Booking.com

Se hotellet her

Hotel Regina Margherita

Hotel Regina Margherita i Cagliari

Hotel Regina Margherita via Booking.com

Se hotellet her

Den gamle mine

Porto Flavia

Et sted på den vestlige del af Sardinien, som mange elsker at tage hen for at bade og dykke, men som ikke på nogen måde er særlig kendt herhjemme, er Porto Flavia.

Men selvom der er super muligheder for at bade og dykke, vil vi fortælle lidt om dne mine, Porto Flavia er.

Porto Flavia på Sardinien

Det var ingeniøren, Cesare Vecelli, der byggede minen og opkaldte den efter hans ældste datter tilbage i 1924. Minen er hugget ud, bygget med de bare næver, og bygget endnu længere ind i klipperne, men det er desværre ikke alt der varer evigt. Arbejdet på minen lukkede efter 2. verdenskrig, da projektet blev opgivet.

Men takket være en kraftig renovering i de seneste år, er det nu muligt at besøge stedet, og det er ikke sært at stedet er blevet populært.

Der er bred strand (Sardinien har efter sigende de bedste strande i Italien), og duften er frisk fyrretræ er altid en fornøjelse. Fiskeri og dykning er yderligere voldsomt populært på disse kanter.

Det er muligt at få guidede ture på stedet, både på engelsk og naturligvis på italiensk, hvis du ikke kan det smukke sprog. Minen har dog ikke åbent 365 dage om året, hold derfor øje med åbningstider, eller tag en snak med det lokale turistkontor.

Billige rejser til italien

Lufthavnen i Cagliari

Cagliari Elmas Airport ligger kun 10 kilometer nord for Sardiniens hovedstad. Derfor kan du hurtigt og ofte komme til og fra lufthavnen.

Rejser til Italien tager ikke ansvar for korrekte priser og afgangstider, så derfor skrives de med forbehold.

Med bus fra lufthavnen

Busser tilbyder den billigste form for at komme videre fra lufthavnen. Hver halve time kører der busser derfra og indtil centrum af Cagliari. Fra togstationen i Cagliari, har du selvfølgelig mulighed for at komme videre på opdagelse af øen.

Der er to busstationer ved lufthavnen. Den ene kører fra ankomstterminalen og kører fra kl. 8.40 til kl. 23.30.

Den anden kører til afgangsterminalen og kører fra kl. 05.20 til kl. 22.30.

Begge busser kører hver halve time og koster under 1 euro fra centrum og til lufthavnen.

Husk at købe din billet inden du står på bussen.

Med taxi fra lufthavnen

Dette er naturligvis også muligt. Vær opmærksom på, at priserne stiger om aftenen og i weekenderne.

Det tager cirka 10-15 minutter at komme fra lufthavnen og ind til Cagliaris centrum. Husk at være sikker på taxameteret virker, ellers må du forhandle en pris med chaufføren inden afgang.

Med tog

Ja, dette er så desværre ikke muligt fra lufthavnen.

Men som skrevet er der ikke langt til togstationen i Cagliari, hvorfra du kan komme med et tog. Stationen i Cagliari har forbindelse til de fleste byer på Sardinien, også direkte tog, og er der ikke det, er der forbindelse til andre dele på øen via et skift.