Skip to main content
Sassari er den andenstørste by på Sardinien, der ligger i den nordlige del af øen, og den byder på et smukt centrum med flot arkitektur.
Sassari på 20 sekunder

Sassari kan give dig et fint afbræk fra strandende, som er for de fleste tilfælde, årsagen til en ferie på Sardinien.

Her i byen kan du se det flotte centrum, som især udbyder sig inde på Piazza Italia, men også byder på flere flotte bygninger og kirker.

Byens placering gør det nemt for dig, enten i bil eller med det offentlige, at komme dertil, hvis du blot besøger Sassari på en endags tur.

Sassari ligger på Sardinien
Her ligger Sardinien
Ferie i Sassari
Bil ferie i Italien

Sådan kommer du til Sassari

Med bil

Sassari er som skrevet beliggende i den nordlige del af Sardinien, inde i den centrale del af øen. Hertil har du fra Alghero knap 40 minutters kørsel.

Der er flere forskellige muligheder til byen derfra, men du vil formentlig tage den korteste rute, der foregår på SS127bis.

Med fly

Den nærmeste lufthavn er ligeledes i Alghero. Lufthavnen ligger cirka 10 kilometer nord for Alghero, tæt på Fertilla, og derfor er der ikke meget forskel på afstanden på de cirka 40 minutters kørsel.

Togrejser

Med bus og tog

Med bus er der flere daglige afgange fra både Alghero og lufthavnen. Ruterne står ARST for og de er overraskende præcise i deres tidsplan.

Husk at købe din busbillet inden du står på bussen.

Med tog til Sassari kan du komme fra både Alghero og helt ned i den sydligste del af Sardinien, fra Cagliari, hvor der er flere daglige afgange og med en rejsetid på cirka 3 timer.

Turen til Sassari

Jeg stod på bussen i Alghero, hvor jeg havde købt en billet til 3.10 euro, som den kostede den ene vej. Dette for at fortælle, at det er ret billigt at køre bus på disse kanter.

Da jeg ankom til Sassari, stod jeg af på Via Padre Ziano, hvor busstoppestedet holder til i byen. Dette område er dog på ingen måde noget særligt, og når du kører ind i byen fra Alghero, er det ikke lutter smukke områder og bygninger, der møder dig på din tur.

Dette område står i en stor kontrast ift. byens smukke centrum, der især står smukt inde på Piazza d’Italia.

Sassari på Sardinien
Hotel Sardinien

Hotel i Sassari

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Piazza d’Italia i Sassari

Imponerende og flot stor plads i midten af byen, lige på kanten af den middelalderlige bydel, hvor gigantiske og flotte bygninger rejser sig på pladsen.

Her ser du den spektakulære Palazzo della Provincia, der med sin neoklassiske facade, rejser sig over pladsen og har en overdådig udsigt over Piazza d’Italia.

Atmosfæren på pladsen er ro og behagelighed, som du kan finde ved at sætte dig på en af cafeerne, for at få din espresso.

Ved siden af en dem står Palazzo Giordano, som er bygget i neogotisk stil, og huser i dag Banca Intesa Sanpaolo.

Lige inde i midten af pladsen står en statue af Vittorio Emanuele II. Han har stået her siden 1899.

Sassari på Sardinien
Katedralen San Nicola i Sassari

Cattedrale di San Nicola i Sassari

San Nicola katedralen er hovedkirken i Sassari. Du finder den på Piazza del Duomo, der er tæt på det historiske centrum.

Byggestilen udspiller sig i romansk, gotisk og med en facade i barokstil, der blev bygget mellem det 17. og 18. århundrede.

Byggeriet startede i det 12. århundrede og stod færdig i det 18. århundrede.

Restauranter i Sassari

Der skulle naturligvis en bid mad ned i byen, efter at have travet rundt i byen mellem alle dens skønne seværdigheder i det gamle centrum.

Jeg fandt Il Botteghino på Via Cavour 42. Stedet var bestemt ikke ret stort og det var tilmed fyldt, men alligevel fandt den ene tjener en mulighed.

Restauranten havde nemlig to lokaler, som dog ikke hang sammen, og det andet var tomt for gæster. Tjenerne gjorde det da meget hurtig hyggeligt med varme og musik, så selvom jeg sad der alene, så kunne det faktisk noget alligevel.

Italien kan noget!

Restauranter i Sassari
Sassari på Sardinien

Sardinien

Hvide sandstrande er lige så tids løse som resten af Sardinien, hvor tiden nærmest har stået stille, eller i hvert fald skredet meget langsomt frem. Heldigvis! For det efterlader øen i en charme og ro, som er helt ubeskrivelig, og hvor der er alle lejligheder og steder, hvor det er muligt at koble helt af fra hverdagens jag.

Sardinien er karakteriseret ved et dramatisk, bølgende højland og en kyst med fortryllende, gennemsigtigt hav, isolerede vige, lange sandstrande og huler.