Skip to main content

Agrigento – smukke templer på Sicilien

Den græske digter, Pindar, beskrev Agrigento, som den smukkeste by beboet af dødelige. Vi kan da kun give manden ret!
Agrigento på 20 sekunder

Agrigento er en fantastisk by, kendt for sine antikke templer, der ligger ved Templernes dal, som vi kommer nærmere ind på længere ned ad siden.

Det middelalderlige centrum, er centreret omkring Via Atena. Katedraler, kirker og museer, som ikke ses magen.

Agrigento ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Seværdigheder i Agrigento
Historisk centrum i verdensklasse

Agrigento

Den middelalderlige centrum, her taler vi om et historisk centrum i verdensklasse, er koncentreret omkring Via Atena. Her fremstår de historiske bygninger, i deres arkitektur, som af det største vi mennesker kan opleve.

Det er fantastisk! Slentre i varmen, og der er varmt, meget varmt, ind og ud af de små gader, gør stop ved de store kirker, ligeså imponerende paladser, og tag en slapper, når det er tiltrængt på Piazza Cavour.

Overnatning i Agrigento

3 bud på hoteller i Agrigento

Der er hoteller og andre overnatningsmuligheder for enhver smag og især tegnebog, når du skal på ferie i Agrigento.

Vi har taget 3 hoteller fra Booking.com og bl.a. fundet Colleverde park Hotel, der har masser af brugeranmeldelser og ligger højt på scoren.

En anden mulighed er B&B La Casa Di El. Brugerne har fremhævet mange gode ting – eksempelvis servicen og morgenmaden.

Colleverde Park Hotel

Colleverde Park Hotel på Sicilien

Colleverde Park Hotel via Booking.com

Colleverde Park Hotel er et 4-stjernet hotel med god beliggenhed er.

Se hotellet her

B&B La Casa Di El

B&B La Casa Di El i Agrigento

B&B La Casa Di El via Booking.com

B&B La Casa Di El er vores “Value for Money” bud på et hotel i Agrigento.

Se hotellet her

Doric Bed

Doric Bed - Hotel i Agrigento

Doric Bed via Booking.com

Populært sted for overnattende i Agrigento. Smuk udsigt og udendørs pool.

Se hotellet her

Bestil flybilletter til Agrigento

Der er ingen lufthavn i Agrigento, så du skal ud at køre lidt. Uanset om du vælger lufthavnen i Trapani, Palermo eller Catania, er der lige omkring to timers kørsel. Trapanis lufthavn ligger tættest på, med et mulehår.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Trapani

flybilletter

ruin i agrigento
resterne af et tempel i agrigento
besøg templer på feriee i agrigento

Et stykke af historien

Museo Regionale Archeologico

Cattedrale di San Gerlando, Chiesa di San Nicola, Chiesa di Giuseppe, Basilica di Santa Maria, og mange andre bygninger er værd at nævne, når du besøger Agrigento.

Når du er her, så SKAL du besøge Museo Regionale Archeologico, der ligger ved Contrada San Nicola (I Templernes dal). Museet er et af de vigtigste arkæologiske museer, og er et af de mest besøgte på Sicilien.

Templernes dal

Dette fantastiske område, ligger hen over en bakke syd for Agrigento. Det er et af de mest imponerende hjemsted af antikke bygninger, som ikke ligger i Grækenland. Med sine over 1.300 hektar, er Templernes Dal, det største arkæologiske område i verden.

Det er et stort område, og der er mange templer der skal ses og efterforskes, og du kan muligvis gøre det hele på en dag. Men trængslen er stor, der er mange turister, så kom tidligt på dagen, for at du har så meget tid som muligt. Selv om det er fristende at tage turen selv, kan du overveje at købe en guidet tur, hvor du uden tvivl vil få meget indsigt i området, som du givetvis ikke kan læse om i turbøgerne, eller for den sags skyld, her på Rejser Til Italien.

Selvfølgelig på UNESCO

Oppe fra Tempio dei Dioscuri, får du i øvrigt en vidunderlig udsigt, hvor øjet rækker helt ind til Agrigentos moderne bydel.

Templernes Dal er naturligvis at finde på UNESCOs verdensarvsliste, hvor den har været siden 1997. Og her kan langt over en halv million turister om året, vil næppe på nogen måde tage fejl. Og lur mig, om ikke de vender tilbage.

Tør sveden af, tag et glas vand eller to, læs dagens lokale avis, og nyd storheden og den sicilianske charme, og skyl alle oplevelser ned med et glas Sambuca, som de rent faktisk står og laver ovre på den anden side af gaden.

Se det, det er Siclien!