Skip to main content
Cefalu er en af de smukkeste landsbyer i Italien, og det er en af de populæreste badebyer på Sicilien, som kan nydes med det flotte centrum.
Cefalu på 20 sekunder

Cefalu er en klassiske badeby på Siciliens nordlige kyst. Byen er godt pakket ind af den 268 meter høje klippe, som vogter byen og over havet.

Byens katedral er den store seværdighed i byen, og den er sammen med de arabisk-normanniske kirker i Palermo og Monreale.

Middelalder og en perfekt strand, er nøglen til en god ferie.

Cefalu ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Cefalu

Sådan kommer du til Cefalu

Med byens popularitet for turister, om det så er på en heldagstur eller om det er til to ugers ferie, så kommer der mange turister til byen, og derfor er der også flere forskellige muligheder for at komme hertil.

Med fly

Punta Raisi lufthavnen i Palermo er 100 kilometer fra Cefalu og dermed den nærmeste internationale lufthavn på Sicilien.

Her kan du naturligvis leje en bil, men du kan også tage toget fra lufthavnen, som går via Palermo Centrale og videre til Cefalu.

Cefalu

Med bil

Hvis du er kørende i bil på Sicilien og skal på ferie i Cefalu, er byen beliggende ved motorvej A20, som forbinder Messina med Palermo og Siciliens vestlige kyst.

Fra Palermo

Fra Palermo har du som skrevet cirka 100 kilometer, mens derfra Messina, hvis du kommer fra fastlandet, er der en tur på cirka 2 timer, som det vil tage at køre de 175 kilometer.

Med tog

Skal du med toget til Cefalu, er der afgange fra både Palermo og Messina. Rejsetiden vil hhv. 60 minutter og plus 2 timer.

Her skal du være opmærksom på, at der er forskellige rejsetider alt efter årstiden. Dette gælder både for tog og busser.

Med bus

Byen har en busforbindelse med de større byer på Sicilien, men hænger også sammen med andre, mindre byer, som både er ved kysten, men også i den centrale del af øen.

Tag toget til Cefalu

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Best Western Hotel Metropoli - Genova

De bedste hoteller i Cefalu

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Cefalu. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Dansk kundeservice

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Cefalu

Cefalu

Det skal du se i Cefalu

Når du besøger en lille landsby i Italien, undgår du ikke at komme forbi en bys store attraktioner, og Cefalu er ikke nogen undtagelse.

Duomo di Cefalu

Byen er stærkt domineret af byens kirke, der står inde midt i charmerende miljø, som byen giver, og læner sig op ad det lille bjerg.

Arabisk-Normannisk

Katedralen er et mesterværk indenfor arabisk-normannisk kunst. Gaven er fra den normanniske konge Roger II. Kongen var på vej fra Palermo til Salerno, da der opstod en voldsom storm, som kun Kristus reddede ham fra, og dermed gav han denne kirke til byen.

UNESCO

Katedralen i Cefalu, er sammen med de arabisk-normanniske kirker i Palermo og Monreale på UNESOCs verdensarvsliste.

Starten og renoveringer

Arbejdet startede i 1131, men stod først færdig i 1267. Nogle mener dog at katedralens struktur allerede var på plads 100 år før Kongen ankom til byen.

De seneste ændringer og renoveringer på kirken, er bl.a. de farvede vinduer, som blev lavet mellem 1985 og 2001, og alteret i guld og bronze blev lavet i 1992.

Det middelalderlige vaskehus

For at komme tilbage til middelalderen på Sicilien må du se det middelalderlige vaskehus, som er hugget ud i klippen.

Det er uvist hvornår dette er blevet bygget, men dette er et fantastiske eksempel på, hvordan vasketøjet blev vasket direkte nede i floden.

Tilbage i tiden i varmen

Når du går her i disse rammer, er det næsten som om du kan høre vaskekonerne stadig står her og synger.

Især i sommermånederne kan der være rigtig, rigtig varmt at gå herinde, men det er skal ikke afholde dog for at besøge stede, så du får en smag af det middelalderlige Sicilien.

Klippen i Cefalu

Domineret af katedralen, men byen er endnu mere domineret af, men også beskyttet af den 268 meter høje klippe, som vogtende står over byen.

Klippen var allerede kendt af Fønikerne som ”Herkules forbjerg”. I dag er der rester af en gammel middelalderborg på toppen af klippen, som daterer sig tilbage til det 13.-14. århundrede.

Stranden i Cefalu

Er et enormt tilløbsstykke i sommermånederne, og er formentlig den store årsag til byens enorme popularitet fra forår til oktober måned.

Her kan du også finde 30 kilometer lyststrækning ved byen, så jeg håber du kan finde en plads et eller andet sted.