Skip to main content
Marsala i den vestlige del af Sicilien, er kendt for sit overdådige centrum fra middelalderen og de utrolige Stagnone øer.
Marsala på 20 sekunder

Marsala kendes for at have et smukt centrum, men er formentlig mest kendt for saltvandsmøllerne, som ligger ude i lagunen, lige udenfor byen.

Byen er et godt udgangspunkt for en ferie på Sicilien, hvor du bor elegant og flot i den store by, og hvor du nemt kan komme rundt til øvrige seværdigheder i det vestlige Sicilien.

Marsala ligger i regionen Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Marsala

Sådan kommer du til Marsala

Med tog

Marsala har en togstation tæt ved byens centrum. Byen har forbindelse med Trapani, som har videre forbindelse op til Palermo.

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Med fly

Marsala ligger blot 15 kilometer syd for lufthavnen i Trapani. For at komme til Marsala fra lufthavnen, er du nødt til at tage bussen ind til Trapani, for at komme videre derfra.

Fly til Italien

Marsala centrum

Marsala er en ret stor by, med mere end 88.000 indbyggere, er der mulighed for masser af liv i gaderne, men også nogle smukke og meget imponerende bygninger inde i centrum.

Byen emmer af gammelt middelalderkultur og det historiske centrum, er her hvor de historiske og kulturelle strukturer former sig.

Herinde i det gamle centrum finder du et helt ocean af barokbygninger og spanske bastioner. Se også de to porte Porta Nuova og Porta Garibaldi.

Byens hovedtorv finder du inde på Piazza della Repubblica. Det er netop herinde du kan sætte dig og slappe og nyde den sicilianske kultur.

Sæt dog, nyd det og oplev livet passerer revy, og det kaos som du formentlig har set, eller skal opleve inde i Palermo, er en kontrast til bylivet i Marsala.

Hovedgaden i det gamle centrum hedder via XI Maggio, hvor du kan gå på shopping og drikke en god lokal kaffe, som kun en sicilianer kan lave den.

Marsala
Hotel i Italien

Hotel i Marsala

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Seværdigheder nær Marsala

Byen er ideel til at udforske den vestlige del af Sicilien. Du kan evt. leje en bil, hvilket gør det markant nemmere for dig at komme rundt.

Syd for byen kan du komme til templerne ved Agrigento, og for at omvende den oplevelse, er der mulighed for pragtfuld solbadning på Levanzo ude på de Ægadiske øer.

Nodpå er der selvfølgelig Trapani, som ligesom Marsala, er en by med en imponerende arkitektur og flotte kirker.

Endnu længere nordpå finder vi regionens hovedstad, Palermo, hvor der er et liv og mylder, som man kun kan beundre. Derfra er der ikke langt til det imponerende Monreale.

Sommerferie på Sicilien

Stagnone øerne

Marsala er mest kendt for de berømte møller,der står ude i lagunen nær Mozia. Her kan du fordybe dig i den lange og imponerende historie, som disse egne og jorde har at byde på.

Du kan lære mere om den sicilianske saltkultur og du har samtidig mulighed for at se, hvordan denne salt bliver lavet fra bunden.

Her bliver der stadig lavet salt uden forskellige kemikalske midler.

Og prikken over dem alle, er, udover det betagende landskab, den solnedgang du kan opleve her, som er helt uforglemmelig.

Marsala
Monreale mosaikker

Sicilien

Der er tusinde ting at se på Sicilien, hvor naturens skønne ansigt, sætter sit præg på øen. I den østlige del dominerer den over 3.000 meter høje vulkan Etna. Sejlturen på Messina-strædet, mellem San Giovanni i Calabrien og Messina, tager blot en halv times tid.

De tilrejsende fra fastlandet, er ofte overraskede over at komme til en moderne by med lave huse og brede gader, og overraskelsen bliver ikke mindre, når man ser de smukke Peloritani-bjerge, der udgør byens bagland.