Skip to main content
Marzamemi er en lækker lille landsby nede på den sydligste del af Sicilien, faktisk så langt nede, at vi rammer noget af det sydligste af Italien.
Marzamemi på 20 sekunder

Marzamemi er noget af det mest ægte Italien du kan forestille dig, og så er det endda på Sicilien.

Den hyggelige piazza, som du måske kender og med de lækreste strande du kan forestille dig.

Marzamemi ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Marzamemi

Sådan kommer du til Marzamemi

Her er vi godt 55 kilometer syd for Siracusa, og er du i bil, kan du køre på E45, tage frakørslen mod Noto og køre på SP19 og SP85 og følge skiltene mod Marzamemi.

Fly til Catania

Det er den samme vej du skal køre på, hvis du ankommer med et fly til Fontanarossa lufthavnen i Catania, der ligger 120 kilometer mod nord. Har du ikke lejet en bil, har du mulighed for at komme med bussen rundt på Sicilien.

Siciliens Marzamemi

Byen

Der er simpelthen noget forunderligt og noget helet igennem fantastisk ved de små landsbyer i Italien, og de får ikke mindre charme, når vi er hernede på Sicilien. Det er så gennemgribende smukt!

Roligt og tidsløse Marzamemi

Marzamemi er en rolig og tidløs fiskerlandsby, mens den om sommeren udvikler sig til en dejlig og livlig badeby. Det klare blå hav, de hvide strande og den fascinerende stilhed, som du også kan opleve her. Der er ikke noget at sige til, at det er blevet en populær destination.

Piazza

Omkring den centrale piazza forvandles de små fiskerhuse til karakteristiske feriehuse og restauranter. Det er her du finder de mange spiseborde med de azurblå træstole, og hvor hvert eneste bord er taget.

Dejlig atmosfære

Det er her du kan opleve den stemning, som du kun kan forestille dig hvordan er, når du sidder og kigger på de flotte billeder fra byen.

Grand Hotel Portovenere
Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Marzamemi

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Marzamemi

Marzamemi

Gastronomi i Marzamemi

Der er alle muligheder for at få serveret frisk fisk på bordet, og det kræver selvfølgelig en drue af den hvide slags. Men du må ikke gå fra bordet uden et glas, eller to, af den sicilianske Nero d’Avola, der er den mest anerkendte drue fra Sicilien.

Strandende ved Marzamemi

Alle strandende i dette område, er kendte for deres skønhed, deres brandvarme sand og det krystalklare hav. Oplevelsen kan henlede hen til de caribiske øer, for her er der god musik og glade mennesker, men strandene er også børnevenlige. Der er plads til alle mennesker som vil nyde solen.

Det blå flag

Blot en enkelt kilometer fra byen, har du mulighed for at bade på den smukkeste strand i Italien. Den titel fik Baia di Calamosche i 2005 og har naturligvis det blå flag hængende.

Området går ikke ned på strande, og dem kan du altså finde 8 flere af, og de kan alle nås til fods, hvis du har benene og fodtøjet til det.

Navne på strandende

Spinazza, Marinella, Reitani, 9’strada, Granelli, Scalo Mandrie, Isola delle Correnti og Punto Rio, er navnene på de øvrige 8 strande udover den smukkeste af dem alle, Calamosche.

Det bedste af Sicilien

Kan du med garanti finde mange steder på øen, men Marzamemi er uden tvivl noget af det bedste, uden at der er alt for mange mennesker.

Det dejlige klima gør, at du kan besøge byen det meste af året uden en stor vinterjakker.