Skip to main content
Noto er Siciliens barokby, som ligger i dalen i den sydlige del af Sicilien blandt andre barokbyer, der er på UNESCOs verdensarv.
Noto på 20 sekunder

Noto er højborgen for barok på Sicilien. Det er her det nærmest blev født og det har forgrenet sig til andre byer i området i den sydlige del på Sicilien.

Byen og området er på UNESOCs verdensarv og du opdager hvorfor, når du slentrer gennem byens fantastiske centrum.

Noto ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Noto

Sådan kommer du til Noto

Med fly

På Sicilien finder du 3 lufthavne, som er fordelt sig på hele øen i hhv. Catania, Palermo og Trapani. Den nærmeste lufthavn er i Catania, som ligger 90 kilometer nord for Noto.

Lufthavnen i Trapani er helt ovre på den anden side af øen og er 396 kilometer væk, mens lufthavnen i Palermo er 315 kilometer fra byen.

Barokbyen Noto på Sicilien

Med bil

Motorvejen E45 forbinder den østlige del af Sicilien, som går oppe fra Messina og i dette tilfælde ned til Noto. Fra Catania har du 80 kilometer ned til byen, hvor du tager frakørsel SP59 og videre ind til Noto.

Strada statale 115, mellem Trapani og Siracusa, er også ganske tæt på byen, hvorfra du nemt kan hoppe til og fra denne motortrafikvej.

Med tog og bus

Byens togstation er forbundet med linjen Canicatti-Siracusa, som er nede på den sydlige del af Sicilien.

Skal du fra Catania kan du tage bussen ned via Siracusa og videre mod Noto. Uden jeg vil tage ansvar for prisen på den bustur, så tør jeg godt skrive at du kan få den for cirka 10 euro.

Tag toget til Noto

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Best Western Hotel Metropoli - Genova

De bedste hoteller i Noto

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Noto. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Noto

Seværdigheder i Noto

Noto er barok, uanset hvor du går og hvor du vil gå hen. Byen er faktisk, skrevet i al beskedenhed, Siciliens udstillingsvindue indenfor barokken. Denne byggestil fremskaber en harmoni og ro over byen, og det er ikke for sjov, at folk betragter byen som den smukkeste barokby i verden.

Hovedgaden

På byens hovedgade i den gamle bydel, Corso V. Emanuele 3, og herinde midt i det hele, går du midt i barokken. Domkirken kan du ikke undgå at se, og vær taknemlig for det, for dens opstigning ved de mange trapper med kirkens fantastiske facade, giver endnu et smukt syn.

Basilica Cattedrale i Noto

Kirken vi taler om, Basilica Cattedrale di San Nicoló, blev hårdt beskadiget i 1996, men skønheden er altså umulig at tage fra den. Hele området ved kirken er i en klasse for sig selv!

Val di Noto

Byen er kommet mere med på turisme-bølgen, efter byen i 2002 kom med på UNESCOs verdensarvsliste sammen med 7 andre byer i den sydøstlige del af Sicilien, der blev ramt af jordskælvet i 1693.

Det fredede område er i Caltagirone, Militello in val di Catania, Catania, Modica, Noto, Palazzolo Acreide, Ragusa og Scicli. I 2005 kom Siracusa og Necropoli di Pantalica ligeledes på listen.

Vindyrkning

Vindyrkningen har altid været der, men er først indenfor de seneste par år blevet mere kendte, og har da også fået nogle lokale vingårde med DOC prædikatet.