Skip to main content

På ferie i Siciliens smukke hovedstad

Siciliens største by Palermo, ligger på øens nordvestlige side. Med metro-området, er der over 1 million indbyggere, hvilket gør Palermo til Italiens 5. største by.
Palermo på 20 sekunder

Siciliens hovedstad byder fra normannisk til arabisk stil og beviser på tiden fra grækerne og spanierne, er Palermo et stort vidnesbyrd om en fantastisk historie med forskellige kulturer.

Fra de lokale markeder til UNESCOs verdensarv, har byen et stort og bredt bud på, at de får en god ferie i Palermo.

Palermo ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Palermo

Sådan kommer du til Palermo

Lufthavnen Punta Raisi, ligger 32 kilometer vest for Palermo. Fra Trapanis internationale lufthavn, hvorfra der er 110 kilometer fra Palermo. Der er færgeruter til de største havnebyer på fastlandet.

Fra Villa San Giovanni på fatslandet i Calabria, er der cirka 3 timers kørsel, hvor motorvej A20, fører dig hele den smukke tur over til Palermo.

Seværdigheder i Palermo

Tempoet er højt i Palermo, hvor det kan være passende, at tage en slapper i parken ved Via Giulia, hvor du oplever den siclianske hverdag passere forbi.

Selvom det kan være svært at slippe Palermo, og tænke på andet, er der andre muligheder for seværdigheder i området.

På Siciliens sydlige kyst ligger Agrigento, som digteren Pindar, beskrev som den smukkeste by, beboet af dødelige.

Ikke langt fra Agrigento, finder du templerne ved Selinunte. Templerne kan ses fra lang afstand, da de ligger på et forbjerg i mellem en flod og slette.

Se den smukke klosterruin med de røde kupler på San Giovanni degli Eremiti, som du finder på Via dei Benedettini. Besøg det flotte kongepalads, Palazzo dei Normanni, hvorefter du kan fortsætte ad Corso Vittorio Emanuele, byens gamle charmerende hovedstrøg.

Herfra bliver du ført ned til Quattro Canti, der ligger midt i den gamle by, et travlt gadekryds der passeres af Via Maqueda, som er Palermos anden store hovedgade. Her finder du flotte monumenter, som er smykket med flotte springvand og statuer. Oplev den overdådig smukke duomo i Monreale, der giver dig en fantastisk udsigt over Conca d’Oro.

Palermo

San Cataldo

San Cataldo kirken i Palermo finder du på Piazza Bellini, midt i hjertet af den sicilianske hovedstad, og som du heller ikke kan tage fejl af grundet sine tre røde kupler på taget.

KIRKEN HAR VÆRET PÅ UNESCO’S VERDENSARVSLISTE SIDEN 2015.

San Cataldo er en smuk romansk kirke i centrum af Palermo. Kirken er et fantastisk eksempel fra den arabisk-normanske arkitektur, der blomsterede på Sicilien i det 11. og 12. århundrede. Kirken stod færdig i 1154.

De tre karakteristiske røde kupler, der sammen med de andre arkitektoniske elementer giver kirken en smag af Arabien, som giver et godt samspil i området.

Indenfor er kirken ikke indrettet, som vi kender fra utallige andre italienske kirker. Væggene er helt bare og holdes i rustik, derfor er det eneste dekorative du ser gulvet, der er lavet i marmor med inddragelse af mosaikker.

Lyset fra vinduerne, fra facaden og fra toppen giver en helt fantastisk og unik stemning og atmosfære i San Cataldo

Kirken er et must-see når du besøger Palermo.

Overnatning i Palermo

3 bud på hoteller i Palermo

Astoria Palace Hotel er et eftertragtet hotel på Booking.com. Astoria er midt i centrum, og søger du stranden, er der 8 kilometer ud til strandende ved Mondello.

Politeama Palace er ligeledes i centrum, er du derimod til lidt mere ro, er Hotel Casena dei Colli små 4 kilometer fra centrum.

Astoria Palace Hotel

Astoria Palace Hotel i Palermo

Astoria Palace Hotel via Booking.com

Se hotellet her

Politeama Palace Hotel

Politeama Palace Hotel i Palermo

Politeama Palace Hotel via Booking.com

Se hotellet her

Hotel Casena Dei Colli

Hotel Casena Dei Colli i Palermo

Hotel Casena Dei Colli via Booking.com

Se hotellet her

Mondello stranden

Mondello er en ferieby ved Palermo, omgivet af Monte Pellegrino og Monte Gallo. Tag da i øvrigt og gør dig den tjeneste, at tage et billede fra Pellegrino, og udover stranden og havet. Fantastisk og fuldstændig uforglemmeligt!

Inde fra Palermos centrum er der 10-12 kilometer i bil. Tager du bussen derfra, er der en bustur på godt 40 minutter, og til en pris af under 2 euro.

Fra Palermo lufthavnen, Punta Raisi, sydvest for byen, er der 25 kilometer til Mondello, og fra Trapani lufthavnen, Vincenzo Florio, er der godt en times kørsel.

Mondello ved Palermo på Sicilien

Mondello stranden tilhører Palermo, men nu tiltrækker millioner af feriegæster, der vil nyde godt af det fantastiske klima, og den dejlige strand. Også de lokale storbyindbyggere nyder godt af stranden, hvor de kan trække masser af frisk luft, og komme lidt ud af storbyens jag.

Tænk dig, at gå inde i Palermos enorme centrum, og 15 minutter senere, kan ligge dig ved Middelhavets vidunderlige blå bølger.

Du kan også vælge at gå fra Palermo og ud til Mondello. En tur der vil føre dig igennem vidunderlige steder, som de dejligste parker og haver, hvor du ser store og prægtige villaer, der har stået her siden det 17. århundrede. Her vil du komme forbi Villa Niscemi, der er den mest kendte af dem.

Mondello har alle muligheder for både at kitesurfe og windsurfe. Byen er nærmest synonym for windsurfing og alt andet, hvad der hører til i den form for sport, og er hvert år vært for en stor begivenhed indenfor windsurfing. Det har byen været siden 1995.

Lidt skår i glæden må vi desværre også melde. Mondello har i mange år været vært for World Festival on the Beach, men efter mange års stridigheder grundet larm, og andet mak-værk, har arrangørerne i år (2016), opgivet at afholde flere festivaler af denne slags.

Men du har forsat alle muligheder for at nyde stranden, der er en af bedste og mest populære på Sicilien.