Skip to main content
Byen har noget for to sjæle i den moderne og gamle bydel, der i en skøn blanding af det hele er samlet i Barok.
Ragusa på 20 sekunder

Ragusa er en vidunderlig by i den sydlige del af Sicilien, hvor den er på UNESCOs verdensarv sammen med andre sicilianske byer i området, i Val di Noto.

Du kan vælge at gøre to ting, eller gøre det hele på din ferie til byen, som omhandler ture i den nye bydel, eller smukke gåture i den ældre Ibla bydel.

Du vælger selv.

Ragusa ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Ragusa

Sådan kommer du til Ragusa

Med fly fra Catania

Byen ligger cirka halvanden times kørsel syd for Catania. Ankommer du med fly til Catania, skal du køre på motorvej E45 og efter godt 10 kilometer kan du allerede se skiltene mod Ragusa. Distancen er på cirka 105 kilometer.

Der er også lufthavne i Palermo og Trapani, men her finder vi det ikke nødvendigt at vise dig vej, da du formentlig allerede er godt kendt på øen, hvis du skal på kør-selv-ferie på Sicilien.

Ragusa på Sicilien

Med tog fra Catania

Det er en noget længere og kompleks tur med toget fra Catania, end hvis du har lejet en bil. Turen er via et skift i Siracusa, og her kan du altså forvente en ventetid i op til 2 timer inden du kommer videre. Derfor kan tiden komme op over de 4 timer. Men til gengæld kan du så slappe af imens og nyde den flotte udsigt undevejs.

Med bus til Ragusa

Det system kan godt virke lidt komplekst. Flixbus kører mellem Catania og Ragusa, men ikke hver dag, men det er formentlig den hurtigste rute du kan finde. Men busserne kører naturligvis hele, det er bare et spørgsmål om at finde ud af det og hvor de kører fra. Men det er klart det nemmeste, når du står på stedet og skal finde svar.

Desværre, ikke meget hjælp der!

Gastronomi ved Ragusa

Husk at få smagt de fine chokoladekiks, biscotti mpanatigghi, der er en populær dessert på disse kanter. Taler vi om vin, er det Cerasuolo di Vittorio, l’Ambrato di Comiso og Albanello.

Best Western Hotel Metropoli - Genova

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller og feriehuse i Ragusa.

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Ragusa

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Ragusa. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Ragusa her

Ragusa på Sicilien

Val di Noto

Ragusa ligger i et område, der har været UNESCOs verdensarvsliste siden 2002. Vi er nede på den sydøstlige del af Sicilien, og det fredede område er i Caltagirone, Militello in val di Catania, Catania, Modica, Noto, Palazzolo Acreide, Ragusa og Scicli. I 2005 kom Siracusa og Necropoli di Pantalica ligeledes på listen.

Historien om Ragusa

Ragusa er med på listen for sit historiske centrum. Tilbage i 1693 blev byen ramt af et kraftigt jordskælv og det er efter genopbyggelsen af byen, at byen har den status, som den har i dag.

Genopbygningen fandt sted i det 18. århundrede. Byen blev delt i to, hvor den ene var den øvre Ragusa Superiore, beliggende på plateauet og den anden, Ragusa Ibla, er bygget på ruinerne af den gamle by.

Ragusa Superiore

Bydelen er ikke nær så spændende som Ragusa Ibla, men den kan naturligvis noget, så som at du kan få et flot view udover Ibla bydelen. Her skal du naturligvis også se Cattedrale di San Giovanni Battista og Chiesa di Maria delle Scale.

Endnu mere betagende er det, når du skal bevæge dig ned af de 242 trin, der er fra Superiore og ned til Ibla. Her får du virkelig et fantastisk syn.

Ragusa Ibla

Her fornemmer du allerede den sicilianske atmosfære, når du er gået de 242 trin ned og skal til at suse den gamle historie til dig og fornemme, hvordan det hele har været igennem de sidste århundreder. Det er faktisk ikke så svært, og du har følelsen med det samme.

Den største attraktion, eller en af dem, er Duomo di San Giorgio, der er designet af Rosario Gagliardi. Kirken blev bygget mellem 1739 og 1775. Domkirken er en flot illustration i barokstil og ligger højt hævet de mange trappetrin, som fører ned til den skrånende piazza.

Det er netop fra denne piazza, at du kan starte din aftenpasseggiata og nyde stemningen. Sørg for at dreje ned ad de små gader, hvor du flere steder kan få fine udsigter over dalene.