Smuk og charmerende ferieby på Sicilien

Ifølge den romerske konsul, Cicero, var Siracusa den smukkeste og mægtigste by fra det 5. til 3. århundrede f.kr. Især den smukkeste, må i sandhed havde sin rigtighed
Siracusa på 20 sekunder

Siracusa er en charmerende by, hvor gåturene rundt i byen bliver smukkere og smukkere, stærkt beriget af den smukke bydel Ortiga, der ligger i den ene ende af byen, og det arkæologiske område i den anden.

Den ubeskrivelige smukke rute, Strada statale 115 Sud Occidentale Sicula, der kører langs Siciliens sydligste kyststrækning, forbinder vejen fra Trapani til Siracusa. Er du på bilferie i syditalien og skal fra fastlandet og over til Sicilien, hopper du på motorvej E45, der fører dig lige ned til Siracusa.

Siracusa ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Siracusa
Smuk og charmerende by på Sicilien

Lidt om Siracusa

Nede på den sydøstlige del af Sicilien, på vej ned mod det Ioniske hav, havner vi nede i Siracusa. Vejen derned fra Catanias lufthavn, er ganske kort, blot på 45 minutters kørsel. Fra de store internationale lufthavne, på Siciliens vestlige del. Fra hhv. Palermo og Trapani, er der 3 timers kørsel fra Palermo, og lige en kende mere fra lufthavnen i Trapani.

Seværdigheder

Siracusa byder på meget, men vi kan starte turen i den gamle bydel, Ortiga, ude på halvøen, hvor der altid er lidt varmere end andre steder.

Her finder du store, flotte paladser, rundt i hele området, der rager højt op i den sicilianske himmel, og med elegante facader.

Attraktionerne er der mange af i Ortiga, og du kan bedst selv vurdere, hvilken én der er den største, men byens fantastiske Duomo kunne sagtens være en kandidat. Overfor Duomo kan du se Palazzo Beneventano del Bosco, der er et levende bevis på byens barokstil.

Blandt ufattelig rigdom på stor kunst og kultur i Ortiga, skal du bruge meget tid dér, for at nå det hele, men tag en tur i det lille museum i Municipio, som fortæller om templernes historie, og inde i Galleria Numismatica, får du den sande historie om byens storhedstid, der i møntsamlingen fortæller om byens rigdom den gang.

Seværdigheder i det nordlige Siracusa

I byens nordlige ende, ved Tyche, ligger Museo Archeologico Regionale Paolo Orsi, der har den største samling af alverdens genstande fra stenalderen til byzantinsk tid.

Parco Archeologico, som der ligger ved Neapolis kvarteret, finder du Teatro Romano. Du finder det spektakulære amfiteater, Teatro Greco di Siracusa, hvorfra du har en himmelsk udsigt i Neapolis bydelen, hvortil der også er amfiteaterets park.

Det skønne klima indbyder til, at du kan rejse til Siracusa hele året rundt, også til jul. Den 13. og 20. december hvert år, er der Festa di Santa Lucia, der samler folk til fra hele det østlige Sicilien, og selvfølgelig også udlandske turister.

Områdets vin er ikke så kendt, som de er ovre fra Siciliens vestlige del, men gå ikke glip af Donnafugata.

Når du har været her, måske flere gange, eller for første gang, er du ikke i tvivl om, at den romerske konsul, Cicero, havde ret i sin påstand om, at Siracusa er den smukkeste.

Overnatning i Siracusa

3 bud på hoteller i Siracusa

Hotel Scala Greca er populært på Booking.com, og iddelt hvis du blot har et par dage i byen.

Grande Albergo Alfeo er også efterspurgt. Her e vi midt i byens charmerende centrum i gåafstand fra Ortigia-øen. Hotel Alla Giudecca er midt på Ortigia øen, midt i byens historiske centrum, få meter fra havet.

Hotel Scala Greca

Hotel Scala Greca i Siracusa

Hotel Scala Greca via Booking.com

Se hotellet her

Grande Albergo Alfeo

Grande Albergo Alfeo i Siracusa

Grande Albergo Alfeo via Booking.com

Se hotellet her

Alla Giudecca

Alla Giudecca i Siracusa

Alla Giudecca via Booking.com

Se hotellet her