Skip to main content

Taormina – vidunderligt feriemål på Sicilien

Taormina er med sin vidunderlige beliggenhed de skønne sandstande en stor årsag til, at den er en af Siciliens mest besøgte byer.
Taormina på 20 sekunder

I Taormina klæber populære sandstrande sig til byen, bredere og smukkere end den anden.

Byen har ganske vist et rygte, der bærer byen hen i mod stor luksus og eksklusivitet, men tag dog ikke fejl af, at du har fine muligheder for at finde resturanter og hoteller i alle prisklasser.

Taormina ligger på Sicilien
Her ligger Sicilien
Ferie i Taormina
Varmt og skønt på Sicilien

Ferie i Taormina

På Siciliens østkyst finder vi Taormina. Fra lufthavnen i Catania, er der blot en lille times kørsel. Fra den anden side af Sicilien ved Palermo, er der en lille smule over 3 timers kørsel.

Er du på det smukke fastland, og skal med færgen over til Messina, er der blot 40 minutters kørsel på vej, SS114, der giver dig en fantastisk tur langs den sicilianske østkyst.

Taormina Sicilien
Ferie i Taormina

Seværdigheder

Der er varmt hernede, og der er ikke mindre køligt inde i byens maleriske centrum. Her finder du Palazzo Corvaja og Palazzo Duchi di Santo Stefano, der begge er henrivende paladser.

Taormina ligger 200 meter over havet, og vender vi igen tilbage til byens beliggenhed, der fra alle hjørner, piazzaer og små, charmerende gader, kan give dig et malerisk view mod havet og ikke mindst vulkanen, Etna, der vogter byen som en høg.

Antikt teater

Men ingen udsigt fra byen, får du, som den giver sig ud fra byens antikke teater, Teatro antico di Taormina. Teatret er hugget ind i klipperne, der giver et unikt syn mod det Joniske hav, og mod den føromtalte gigant, Etna.

Sæt dig, nyd det, man kan ikke andet, og få en gispende udsigt, som de færreste have turdet drømme om fandtes.

Teatret er i dag samlingspunkt for forskellige events i byen. Teaterstykker, koncerter, og naturligvis, Taorminas årlige filmfestival.

Efter en varm dag i stegende hede, og ikke mindst fuld af oplevelser, kan tørsten eksempelvis slukkes ved et glas rosé, lavet for fødderne af Etna. Dét er Sicilien!

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, og meget mere i Taormina. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Taormina

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Taormina. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Taormina her

Bestil flybilletter til Taormina

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Taormina god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Taormina

Billige flybilletter

Savoca
Ferie i Savoca

En forstad til Taormina

Savoca

Savoca er en lille by med små 2.000 indbyggere, en af de mange forstæder til Taormina i den nordøstlige del af Sicilien.

Men forstad skal tages med et gran salt, for der er faktisk et stykke ind til Taorminas centrum. Langs den pragtfulde kyst, er der 20 kilometer i mellem de to byer.

Fra Savoca og til lufthavnen i Catania, har du cirka en time og et kvarters kørsel.

Skøn syditaliensk charme

Savoca er en af de smukkeste landsbyer i Italien, og er naturligvis også den liste, Borghi piu belli d’Italia. Byen har været pyntet på denne liste siden 2008.

Denne lille by på klippen har oplevet mangt og meget igennem tiden, hvor vi taler om meget dårlige tider, men også storhedstid, der omhandler ledelse af både konger og paver i denne lille sicilianske flække. Og flække, det er kærlig ment.

Husene ligger tæt på skråningerne, lagt ind i mellem hinanden i de små gader, og med sicilianske fliser, der kan charmere enhver forbipasserende.

Byen er naturligvis præget af syditaliensk charme, og så hælder vi lige lidt Sicilien over den, og så er vi der. Det er så lækkert!

Chiesa di San Michele ser ikke ud af meget ved første øjekast, men den har været et nationalt monument siden 1910, derfor kan kirken noget, som ingen andre. Står du neden for Chiesa di San Nicolo, står den altså smukt, nærmest ude på en afgrund, ser det ud til, men den står altså sikkert nok.

Ruinerne af slottet, Pentefur, er en sag, som ingen rigtig kan placere. Måske var det fønikerne, eller var det araberne, eller den sidste mulighed, normannerne, der byggede det?

Fra den første Godfather film

Det var i denne lille landsby, at der fandt optagelser sted til den første Godfather film fra 1972. Her har du stadig mulighed for at se den bar, hvor Al Pacino for første gang møder hans kærestes far.

Det var i Savoca og Forza d’Agro, hvor vi for alvor mærker den sicilianske atmosfære i filmen. Stedet som der er omtalt med Al Pacino fandt sted på Bar Vitelli, som du finder på Piazza Fossia, og du kan læse om den på deres hjemmeside her.

Tilbage til middelalderen, hvor byen blev omgivet af en bymur, bygget af normannerne. En imponerende struktur, også den dag i dag. Byens port, La Porta della Citta, blev i middelalderen åbnet til daggry, og lukket til solnedgang. Det var tider!

Når du er kommet igennem går du i den gamle bydel, og kommer forbi det gamle kloster, der i dag fungerer som rådhus.

Convento dei Cappuccini, kloster og kirke, ligger på bakken, meget tæt på Savocas historiske centrum. Klosteret er i fantastisk stand, og er i dag hjem for mange besøgende, enten på visit i løbet af en dag, men også som ferieform af flere dage.

Nede i klosterets kælder finder vi katakomber, hvor du hernede finder begravede folk med særlig status i Savoca.

Når du skal havde noget at spise, må du smage den lokale Tagliatelle pasta, der selvfølgelig er lavet helt fra bunden på disse kanter.