Skip to main content

Elba – Smuk natur og vidunderlige strande

Elba er en lille ø ud for den toscanske kyststrækning med hvide strande, smuk natur og en venlig lokalbefolkning.

Elba på 20 sekunder

Elba er en vild og indbydende ø på samme tid, hvor du kan få naturen helt ind på livet, omgivet af det klareste vand, som du kan forestille dig.

Derudover får du serveret kulinariske retter mad, som er helt unikke.

Elba ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie på Elba

Sådan kommer du til Elba

Sejlturen mellem det toscanske fastland og Elba tager cirka 50 minutter fra Piombino, og koster fra 15 euro for den ene vej.

Færgen fra Piombino gør stop i Portoferraio, Cavo og Rio Marina. Find tider og priser på Moby Lines hjemmeside, som du finder her.

Elba
Elba

Naturen på Elba

Elba er en ø ud for den toscanske kyst, beliggende i det Tyrrhenske hav, cirka 20 kilometer fra fastlandet. Elba er den tredjestørste italienske ø efter Sicilien og Sardinien, og er dermed den største ø i det toscanske øhav.

Elba er fornylig indlemmet under det toscanske øhavs national park regi. Det er de sammen med øerne Pianosa, Capraia, Montecristo, Gorgona, Giglio og Giannutri.

Elba har en kyslinje på 147 kilometer, og tager vi samtidig øens højeste punkt, er det Monte Capanne, der er 1019 meter over havet, og som du kan komme til via veje eller svævebane. Sidstnævnte vil give dig en fantastisk udsigt over øen og horisonten.

Seværdigheder på Elba

Men hvorfor så tage en ferie på Elba?! Ja, det er der altså flere årsager til, og dem vil der på smukkeste vis blive forklaret herunder, så du skal bare fortsætte læsningen.

Der er godt vejr på øen. En gennemsnitstemperatur på hele 16 grader. Sommeren er drønvarm, typisk på konstant over 25, og endnu mere konstant over de 30 grader.

Foråret kommer her tidligt, efteråret er en fornøjelse, hvor vi skal langt hen i november, før temperaturen falder ned under 15 grader. Det kan man faktisk godt vænne sig til, ikke sandt?

Den frodige og uspolerede natur, strandende, der konstant skifter farve, omgivet af det klareste blå hav.

Elba i Toscana

Strand, bjerge og kultur

Historien, kunsten og de utallige kulinariske traditioner som forbindes med øen, er blot noget af det vi kan nævne, for at få dig overbevist om, at Elba i den grad er et besøg værd.

Nyd solnedgangen fra strandene ved Chiessi og Pomonte eller på terrasen ved Capoliveri.

Gå på jagt efter orkideer mellem og mellem klipper, med den flotteste udsigt over havet, eller fordyb dig i havbunden, for snorkling er en yndet beskæftigelse og hobby her på øen, og de står altid klar til at hjælpe dig, og guide dig med dykningen i det blå farvand.

Er det mere interessant at komme opad?! Så tager det omkring 20 minutter, alt efter dagsformen, at komme op på toppen af Monte Capanne.

Nyd livet på Elba

De mange små bugter du finder på øen, er ideelt til at spise en frokost eller en dejlig aftensmad. Du vil blive overrasket over de mange forskellige, traditionsrige retter, som du kan få serveret her på Elba. Nyd maden med den lokale vin, Aleatico DOCG, der er lige så unik og intens som øen.

Tag på bådtur udfor øen og rundt i det toscanske øhav. Hop på båden “Nautilus”, og oplev en storslået tur på havet.

Nyd livet og udsigten fra dækket, eller kig nedad, takket være det enorme glas i bunden af båden, hvor du kan se det flotte flora og fauna på havets bund. Det er en oplevelse!

Båden sejler udfra Marciana Marina og Portoferraio. Her finder du alle former for nøjagtig den afslapning, som du har brug for på en ferie, og for at slappe af en dags tid. Båden har et dæk med panorama udsigt, med et overdækket dæk, så du har også mulighed for at være indenfor på båden.