Skip to main content

Lucca er middelalderby, bymur og renæssancetårne

Lucca er en ældre middelalderlig by med tårne og paladser fra renæssancen, som er godt beskyttet af bymuren omkring centrum.
Lucca på 20 sekunder

Lucca er en af de populære turistdestinationer i den nordlige del af Toscana.

Kælenavnet er, “byen med de 100 tårne” og det kælenavn er meget passende. Renæssance, kirker og tårne er hvad du møder i denne flotte by.

Lucca ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Lucca

Sådan kommer du til Lucca

Byen ligger i den nordlige del af Toscana, tæt på Pisa, Middelhavet, og der er ikke langt til Marmor bjergene i Massa-Carrara, tæt ved grænsen til Ligurien.

I bil

Det er let at komme til Lucca både med bil og med den offentlige transport. Byen er beliggende ved motorvej A11, som forbinder Firenze med Pisa og havet.

Om du kommer fra syd eller nord, er det afkørslerne ved Lucca Est eller Ovest du skal dreje af ved.

Kommer du fra motorvejen mellem Genova og Rom, skal du den (A12) ved Viareggio, og fortsætte mod Lucca Ovest.

Ingen kørsel indenfor bymuren.

Vær opmærksom på dette. Der er dog nogle få parkeringsmuligheder indenfor bymurene, men du skal holde øje med skiltene og se, om det er parkering, der er tilladt for alle.

Lucca

Med fly

De to nærmeste lufthavne ved Lucca finder vi i Pisa og i Firenze. Fra begge byer er der ofte afgange med bus eller tog til Lucca, hvis ikke du har valgt at leje en bil.

Med tog

Togstationen i Lucca er placeret på Piazza Ricasoli, som er mindre end 5 minutters gang fra Luccas historiske centrum.

Byen er forbundet med ruten mellem Firenze og Viareggio, samt over til Pisa, så der er ofte afgange til det meste af Toscana.

Skal du til Lucca fra kysten, fra nord eller syd, vil du stå af toget i Pisa, for at tage videre over mod Lucca.

Oplev Lucca på cykel

Området er populært for cyklister. Byen er kendt for at være en cykel-venlig by, og tro mig, det er bestemt ikke alle byer som er det, men det er Lucca altså.

Her er det nemt at leje en cykel, hvis du er til frisk luft ude i det toscanske landskab, eller vil opleve byen på den 2-hjulede.

Nede omkring togstationen eller ved busstationen, er der masser af muligheder for at leje den cykel du skal bruge.

Best Western Hotel Metropoli - Genova

Ferie i Lucca

Book din ferie i Lucca

Seværdigheder i Lucca

De fleste seværdigheder i byen er fra den ældre dato. Sporene fra det romerske amfiteater findes stadig på Piazza dell’Anfiteatro og til de arkæologiske levn, som ligger under kirken, Santi Giovanni e Reparata fra det 12. århundrede.

UNESCO

Byen kæmper for at byens historiske centrum på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket er den del af byen, som er indenfor murene.

Der er mange ting at se i Lucca, som med den historiske rigdom fra renæssancen og før det, er et besøg værd, enten for en enkelt dag, men også base til en ferie i denne del af Toscana.

Lucca

Duomo i Lucca

Cattedrale di San Martino er byens duomo og uden tvivl byens største og mest kendte seværdighed. Den er bygget i gotisk stil og er fra det 16. århundrede.

Hvis du er i tvivl om hvordan og hvor du skal finde den, skal du blot kigge ind gennem vægge eller mure og så kigge efter det høje, hvide tårn.

”Byen med det 100 kirker”

Overskriften er byens kælenavn, for her finder du mange tårne, klokketårne og renæssancepaladser.

Klokketårnet er mere end 50 meter højt, og for at du kan komme op i det, skal du blot op ad de 207 trin på trætrappen. De 50 meter gør, at klokketårnet er det højeste i byen.

Guinigi tårnet er en også attraktivt, og ekstraordinært, da du på toppen af tårnet kan se de smukke sten-Eg.

Murene i Lucca

Når du skal ind til centrum skal du forbi bymuren og gennem en af de seks porte som er omkring den. Portene er lavet fra den første i det 15. århundrede og den sidste blev lavet i begyndelsen af det 19. århundrede.

Murene er fra renæssancen og er det største eksempel i Europa på princippet om moderne befæstning.  De nuværende bymure er 4 kilometer 223 meter.

Da murene mistede deres militære betydning, blev toppen lavet om til en gågade, og den er i dag en af byens største attraktioner.