Skip to main content

På ferie i Pisa – Toscanas klassiske kulturby

Pisa ER det skæve tårn, kort og godt. Ser vi med turistøjne, så er det Torre Pendente der trækker i folket, men Pisa har også meget andet at byde på.
Pisa på 20 sekunder

Pisa ligger i den nordvestlige del af Toscana. De største seværdigheder i byen finder du på Piazza dei Miracoli. Her står det skæve tårn, domkirken og dåbskapellet. Pladsen med disse verdensberømte bygninger, er en del af UNESCO’s verdensarv.

Byen kan dog også byde på andet. Se den fantastiske plads, Piazza dei Cavalieri, eller de mange museer og kirker, hvor Santa Maria della Spina, blandt mange andre, er et besøg værd.

Sidstnævnte kirke ligger langs Arno-floden, der deler byen i to og løber hele vejen ud til havet. Herude finder du Marina di Pisa, hvor der er fremragende badeforhold i dejlige og rolige omgivelser. Marinaen ligger godt 8 kilometer fra Pisas centrum.

Pisa ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Pisa

Besøg det skæve tårn

Vejen til Pisa

Pisa er hovedstad i provinsen af samme navn. Oppe i det nordvestlige hjørne af Toscana, syd for Viareggio og Massa-Carrara, der grænser op til Ligurien.

Galileo Galilei er den største i Toscana, hvor flere lavprisselskaber holder til. Den ligger ikke langt fra byens centrum, og kan faktisk tages på gå-ben ind til de mange hoteller, som ligger nær lufthavnen.

Pisa

Gode togforbindelser

Fra lufthavnen er der gode togforbindelser ind til Firenze, som kan kommes til på under en time.

Herfra er der videre forbindelse til Rom mod syd, eller mod nord til Bologna. Med tog fra Milano og ned til Pisa, er der flere muligheder.

Toget kan tages mod Bologna og Firenze, som kan gøres med hurtigtog. Togturen fra Milano kan også tages ned til Genova, for at tage videre med regionaltog langs kysten.

Hvis du er i bil

Pisa ligger godt 3 timers kørsel fra Milano.

Turen er en lille smule længere fra Verona, hvor tiden nærmer sig en halv time mere end fra Milano.

For de mange mennesker, som skal på kør selv ferie hver sommer, er der mere end 1500 kilometer fra den dansk/tyske grænse og ned til Pisa.

Holder du ikke nogen stop på turen, er det en tur på små 17 timer.

Hoteller i Pisa
Corte-Medicino feriehus orentano
Villa-Elena barbaricina

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og lejligheder, både i og udenfor Pisa. 

Her skal du overnatte i Pisa

De bedste hoteller i Pisa

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Pisa. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Pisa her

Bestil flybilletter til Pisa

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Pisa god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Pisa

Billige flybilletter

Seværdigheder i Pisa

Pisas historiske centrum huser arkitektur fra renæssancen, og tilbyder storslåede og flotte bygninger i store dele af byen.

I centrum finder I også Arno-floden, som løber inde fra Firenze og ud til Middelhavet. Den 241 km. lange flod, er en naturlig og behagelig følgesvend, når du går igennem byen.

Oplev museer, kirker, teater og meget andet på din ferie til Pisa, der mest er kendt for det skæve tårn, men også kan tilbyde så meget andet.

Santa Maria della Spina i Pisa

Piazza della Vettovaglie

Vettovaglie pladsen findes ligeledes i Pisas historiske centrum. Ved hjørnet ved Via Santa Maria, finder du en af de mest autentiske pladser i byen.

Her finder du byens marked, hvor der hver dag kan købes frisk frugt og friske grøntsager. Derudover står der fiskere, bagere og slagtere, der alle kan tilbyde dejlige, lokale råvarer.

Her kan du sidde og nyde maden fra et pizzaria, taverna eller fra en af de mange vinbutikker. Ordet, autentisk, kommer til sin ret her, når du sidder og spiser de lokale retter fra Pisa.

Pladsen er det ideelle sted til en aperitif eller et udendørs måltid, eftermiddag som aften. Sammen med det pragtfulde måltid, der venter dig, får du samtidig en flot udsigt ud over arkaderne.

Priserne er til at tale med, og sammen med det fremragende, toscanske køkken, giver det på alle måder en fantastisk oplevelse.

Santa Maria della Spina

Denne lille kirke finder du ved siden af Arno floden. Bygget i gotisk stil i 1230 med små torne, hvor et er ovenpå kronen, der blev bragt dertil i 1333, og har været der lige siden.

Placeringen ved siden af Arno floden har gjort, at den kan havde været udsat for oversvømmelser.

Derfor blev den i 1871 bygget op på et højere niveau, for at forhindre oversvømmelse på grund af det stigende vandniveau fra floden.

Kirkens design og arkitektur blev under den proces ændret en lille smule. Men den har alligevel beholdt sin attraktivitet, som gør, at turisterne bliver mødt med beundring.

Mange mener, at Santa Maria della Spina, er en af de mest storslåede bygninger i gotisk stil i hele Italien. Marmorfacaden og spirene er da også en nydelse.

Piazza dei Cavalieri

Pladsen er efter Piazza dei Miracoli, den mest kendte plads i byen. Pladsen kræver dit besøg i byen, efter Miracoli, for at mærke og føle den middelalderstemning, som der nu engang fortsat emmer på stedet.

Cavlieri var et politisk centrum i middelalderen. Pladsen huser storslåede bygninger fra 1600 tallet, og det er i dag hjemsted for Scuola Normale Superiore, der er et universitet.

Paladset, Palazzo della Carovana, er et pragtfuldt, majestætisk syn for de besøgende. Strukturen og konstruktionen er virkelig en nydelse.

Du undgår heller ikke at se kirken, Chiesa di Santo Stefano dei Cavalieri, hvis facade, er det hvide marmor fra Carrara, der ligger nord for Pisa.

Pladsen er i dag en stor attraktion for turisterne, men måske ikke så kendt. Tilbage i 2013 blev pladsen renoveret, og belysningen blev kraftigt forbedret. I dag betyder det, at du får et særsyn, når du går din aftentur i de små gader ved pladsen. En aftentur, der uden tvivl vil begejstre dig.

Det skæve tårn i Pisa

Piazza dei Miracoli

Det skæve tårn i Pisa

Piazza dei Miracoli en af de mest kendte pladser i Italien, men i sandhed også i den store verden.

Her er den mest kendte seværdighed, og vel nok en af de mest fotograferede nogensinde, det berømte “Skæve Tårn i Pisa”, som med sine 58 meter hælder ud over pladsen.

Det skæve tårn blev bygget omkring år 1180 af Bonanno Pisano og udgør sammen med Domkirken, Santa Maria Assunta, Dåbskapellet og kirkegården Camposanto brikkerne i dette religiøse og turistpakkede centrum.

Den smukke arkitektur i hvidt marmor, der med bygningerne i disse naturlige områder, omgivet af grønne græsplæner, slår benene væk under enhver besøgende.

Miraklernes plads

Piazza dei Miracoli blev i 1987 hædret af UNESCO, og kom på verdensarvslisten, og dette er stedet, som du SKAL besøge, når du er i Toscana!

Den smukke arkitektur i hvidt marmor, der med bygningerne i disse naturlige områder, omgivet af grønne græsplæner, slår benene væk under enhver besøgende.

Men selvom pladsen kan være proppet med mennesker, vil du alligevel gå med en forstærkende begejstring, og en fascination over al den skønhed som man ser. En beundring, der ikke kan findes andre steder.

Besøg pladsen på alle årstider, men den bedste tid er foråret, hvor græsset er frodigt, og hvor forårssolen danser på de smukke bygninger.

Perfekt til en aftentur

Tag en tur på pladsen om aftenen, når solen er væk, og se de hvide bygninger blive belyst i et lilla lys. Fantastisk scene!

Pladsen er lukket og beskyttet mod nord og mod vest af middelalderlige mure, mens sydsiden er lukket af det hellige hospital.

Togstationen, Pisa San Rossore, er ikke langt fra pladsen. Fra Pisa Centrale kan du tage buslinje 4, og der er ligeledes gode og direkte busruter fra lufthavnen.

Selvom du ikke bor i Pisa, men bor i nærheden, hvilket også kan være 100 kilometer derfra, er det faktisk et krav til dig herfra, at tage ind og se denne mageløse plads.

Det er ikke nogen garanti, at det er muligt at komme op i det skæve tårn. Tag derfor et kig på deres hjemmeside for tider, hvor du også kan booke din billet. Se siden her.

En tur til kysten

Marina di Pisa

Når du er på ferie i Toscana, og er nær Pisa, er det ikke nogen dum idé at besøge kysten, der er cirka 17 kilometer fra Pisas centrum.

Med tog fra Pisa Centrale, er der togafgange flere gange i timen. Turen derfra og ud til marinaen tager cirka en halv time.

Marina di Pisa følger Arno floden inde fra Pisa og ud til kysten. Her mødes du af en lækker badestrand lige ud til det dejlige blå middelhav.

Stranden er naturligvis spækket til med restauranter, barer og ikke mindst iskiosker, hvor du selvfølgelig ikke må misse en italiensk is. Det er klasse!

Marina di Pisa

Tirrenia

Tirrenia er omgivet af fyrretræer på den ene side, og middelhavet på den anden, og alt dette er med til at gøre den lille by til en fremragende feriedestination.

Særligt italienere ynder at holde deres ferie her, men også flere og flere udenlandske turister tiltrækkes af stedets charme og klima, der naturligvis kulminerer i juli og august.

Der er med tog fra Pisa Centrale, en togtur på godt 40 minutter ned til Tirrenia, der ligger mellem Marina di Pisa og Livorno.

Her holder der flere store hoteller og resort til, som alle vil give dig den bedste ferie ved denne centrale del af den toscanske kyst.

Aktiv ferie ved kysten

Ved Tirrenias kyst er der mange muligheder for at få en aktiv ferie.

Der er mulighed for at spille tennis, beachvolley, svømme og tage på sejlads. Er du til golf, er der fremragende baner på Cosmopolitan Golf and Country Club, samt på Tirrenia Golf Club.

Vi finder ligeledes flere forlystelsesparker hernede. Fantasilandia, Luna Park og Sunlight Park, er alle med til at give sjove aktiviteter i ferien.

Er du ung, og hvis ikke, og alligevel er til det vilde og sene natteliv, er der et hav af tilbud. Flere diskoteker og barer holder åbent til den sidste gæst er gået hjem. Og når det er sol og sommer, så kan det altså blive sent.

Parco Naturale Migliarino San Rossore Massaciuccol

Sandklitter, grønne fyrreskove med duft af middelhavet. Det er hverdagen i dette beskyttede område i Pisa og Lucca provinsen, og dens størrelse er til at få øje på, i det den ligger i hele 6 kommuner.

Parken er inddelt i forskellige zoner. Macchia Lucchese, Massaciuccoli søen og området omkring den, San Rossore, skovene ved Tombolo og Migliarino, udmundingerne ved floderne Arno og Serchio. Parken er også herre over Secche della Meloria, klipperne mellem Livorno og Gorgona øen.

Oplev her et fantastisk dyreliv, oplev de fascinerende planter, hvor flere er meget sjældne. Oplev Tenuta di San Rossore, der ligger centralt i parken, og er den største fyrreskov i Europa.

Der er gratis adgang. Læs mere på parkens officielle hjemmeside om åbningstider og andet her.

Restauranter i Pisa

Madanmelder bliver jeg nok aldrig, men det er absolut heller ikke nødvendigt for at kunne komme med en god anbefaling for et spisested.

Sidste gang jeg lå vejen forbi Pisa, var jeg så heldig at få et bord på Osteria San Paolo. Her fik jeg en forret, som du kan se på billedet, og en hovedret, som du kan se på billedet, afsluttende med en espresso, som du ikke kan se.

Hele herligheden fik jeg for 300 kr. og det samme kan du også, hvis du går derhen, som du finder på Via S. Paolo nr. 16.

Velbekomme.

Restauranter i Pisa
Restauranter i Pisa