Skip to main content
Prato har mange ansigter og her kan du stort set se dem alle. Kunst, historie, det moderne køkken og de nye tekstiler indenfor mode.
Prato på 20 sekunder

Prato ligger så centralt i Italien, at det næsten er for nemt at komme til den, og er oplagt til en dagstur hvis du befinder dig i Toscans hovedstad.

Den moderne tekstilindustri findes her i byen, men også et smukt og magisk historisk centrum finder du.

Prato ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Prato

Sådan kommer du til Prato

Med bil

Vi er tæt på Firenze, nærmere bestemt ikke mere end et par af 20 kilometer nord for hovedstaden i Toscana. Prato bliver krydset af to motorveje. Den ene som forbinder Milano og Napoli, mens den anden forbinder Firenze og Pisa.

Prato i Toscana

Med tog

Igen er byens beliggenhed en fordel, for der er flere muligheder for at komme til Prato med tog. Både Bologna-Firenze strækningen og Firenze-Lucca, er forbundet med Prato.

Fra Santa Maria Novella stationen i Firenze, er der regionaltog hver time og nogle gange, flere afgange i timen, og toget bringer dig derop i løbet af 30 minutter.

Med bus

Prato er forbundet med Firenze, og der kan du køre mellem de to byer fra tidlig morgen til sen morgen. Bussen kører fra den centrale del af Prato og ind til Santa Maria Novella i Firenze, via lufthavnen i Firenze.

Dagsrejsen til Prato

Jeg er såmænd klar over, at hvis du er på ferie i Firenze, så er det svært at nå hele byen, og det er uanset hvor mange dage du har i en af de smukkeste byer i verden. Men jeg vil alligevel foreslå dig at tage en lille tur op til Prato og bruge nogle timer, for det er en smuk og betagende by.

Tag toget til Prato

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Best Western Hotel Metropoli - Genova

Ferie i Prato

Book din ferie i Prato

Det historiske centrum

Piazza Duomo

Så det gør vi, og vi starter naturligvis i Centro Storico, hvor du lige nu befinder dig inde på Piazza Duomo. Her kan du se Basilica di Santo Stefano, den hvide og grønstribede marmorkirke. Udenfor kan du se prædikestolen af Donatello og Michelozzo, og når træder indenfor ser du flotte fresker af Filippo Lippi.

Piazza Comune

Her ser du statuen af Francesco Datini, der er skabt af Antonio Garella, fontænen del Bacchino, og hvis du drejer ned mod Via Ricasoli, kommer du forbi kiksfabrikken, Mattei, der er verdenskendt for deres cantuccinini.

Prato i Toscana

Piazza delle Carceri

Vi går nu gennem Piazza San Francesco og kommer frem til Piazza delle Carceri, der vel er et af de smukkeste steder i Prato. Her finder du Basilica di Santa Maria delle Carceri og på den anden side, er der den imponerende borg, Castello dell’Imperatore.

Piazza Mercatale

Her bliver du nød til at svinge forbi, for det er en af de største piazzaer i Italien, hvor du finder masser af restauranter og barer, hvor du kan nyde noget varmt og noget koldt.

Museer

Har du mere i dig inden køkkenet skal indtages, er det værd at besøge tekstilmuseet, Museo del tessuto på via Puccetti 3, eller Museo del’Opera del Duomo som du finder i Cattedrale di Santo Stefano.

Spis lokalt i Prato

Der er mange årsager til vi elsker Italien, og en af de største, er naturligvis det køkken som de har de italienere. I byen kan du finde Baghino på via dell’Accademia eller Soldano på Piazza Duomo. Begge steder kan du få serveret lækre specialiteter fra Prato.

Inden du forlader byen, kan du købe specialiteter med hjem i Atipico, som du kan finde på via Ricasoli. Her finder du alt hvad hjertet kan begære.