Siena – ferie i en smuk middelalderby

Konkurrencen er benhård, hvad angår at være den smukkeste by i Italien. Men uanset hvilken mening man har, er Siena helt klart en af dem!
Siena på 20 sekunder

Sienas største seværdigheder ligger i en labyrint af smalle gader og gyder, rundt om den enorme, vifteformede Piazza del Campo.

Piazzaen er en af Europas største middelalderpladser, som ligger i hjertet af 17. contrade, en række sogne, hvis ældgamle rivaliseren, stadig udspilles to gange om året til Palio. Sienas Palio finder sted den 2. juli og den 16. august.

Siena ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Siena
Smuk middelalderby

Vejen til Siena

I den centrale del af Toscana ligger Siena smukt placeret. Byen ligger 244 kilometer nord for Rom, hvor motorvejsafkørslen ind til Siena, er godt 30 kilometer lang.

Fra Firenze er der cirka 77 kilometer, og har du god tid, er det bestemt en fornøjelse at følge hovedvej 222, der starter syd for Firenze, og skærer sig ned igennem det smukke Chianti-område.

Ferie i Siena
Siena klokketårn

102 meter højt klokketårn

Palazzo Pubblico, rådhuset på Piazza del Campo, har med Torre del Mangia, det næsthøjeste klokketårn i Italien med sine 102 meter. Sienas duomo dominerer byens silhuet.

Byens høje beliggenhed betyder ,at man på mange af byens steder, kan finde utallige smukke udsigter over det Toscanske landskab.

Palio di Siena – Hestevæddeløb!

Det årlige hestevæddeløb i Siena, løber afsted hvert år den 2. juli og 16. august, og er en konkurrence mellem de 10 distrikter. Løbet er centreret omkring den enorme Piazza del Campo, som kan rumme op til 50.000 tilskuere.

Løbet er naturligvis et gigantisk hit for byen, og mange turister kommer strømmende til, for at opleve denne konkurrence, der har været her siden slutningen af 1200 tallet.

Drej forbi Siena omkring den 2. juli eller den 16. august, nu hvor du alligevel har taget turen til vidunderlige Toscana.

Ferie i Siena
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget mere i og omkring Siena. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Siena

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Siena. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Siena her

Bestil flybilletter

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Siena god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Siena

Billige flybilletter

Abbazia di San Galgano
På besøg i et gammelt kloster

Abbazia di San Galgano

Vi er taget på besøg nede i det sydlige Toscana, nær den lille by Chiusdino på bakkerne ved Montesiepi, hvor vi skal se klosteret, Abbazia di San Galgano.

Klosteret ligger blot 30 kilometer fra Siena, hvorfra du kører via SS73, der fører dig hele vejen ned til San Galgano. Er du på ferie i Firenze, og får lyst til en tur i Toscanas vidunderlige landskab, er der godt 80 kilometer på landevejen foran.

Her kan du se frem til en helt igennem fantastisk køretur gennem Chianti, på små, snoede veje og bakker, gennem og forbi den ene flotte vinmark efter den anden, hvor turen på smukkeste vis ender i Siena.

Herfra skal du blot en kende mere sydpå for at komme til San Galgano. Men fantastisk tur!

Klosteret ligger i et typisk toscansk landskab, og landsbyen, Chiusdino, har fortsat et stærkt præg af middelalderen. Byggeriet af San Galgano blev indviet i 1218 i gotisk stil, og indledt i 1288.

Det er kommunen, der har ansvaret for vedligeholdelse, beskyttelse og forbedring af klosteret.

Klosteret bliver i dag bl.a. benyttet til flere forskellige slags koncerter og andre begivenheder i dette stille, rolige og meget smukke landskab.

Få flere oplysninger om San Galgano, og se priser og åbningstider om klosteret. Hjemmesiden finder I her.