Siena – en perle i Toscana

Konkurrencen er benhård i Italien, hvad angår at være den smukkeste by i Støvlelandet, men uanset hvilken mening man har, er Siena helt klart en af dem. Om ikke andet, så i hvert fald Italiens smukkeste middelalderby.
Indhold i denne artikel
  • Seværdigheder
  • Paolo di Siena
  • Abbazia di San Galgano
Siena på 20 sekunder

Siena største seværdigheder ligger i en labyrint af smalle gader og gyder, rundt om den enorme, vifteformede Piazza del Campo.

Piazzaen er en af Europas største middelalderpladser, som ligger i hjertet af 17. contrade, en række sogne, hvis ældgamle rivaliseren, stadig udspilles to gange om året til Palio. Sienas Palio finder sted den 2. juli og den 16. august.

Siena ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Siena

I den centrale del af Toscana ligger Siena smukt placeret. Byen ligger 244 kilometer nord for Rom, hvor motorvejsafkørslen ind til Siena, er godt 30 kilometer lang.

Fra Firenze er der cirka 77 kilometer, og har I god tid, er det bestemt en fornøjelse at følge hovedvej 222, der starter syd for Firenze, og skærer sig ned igennem det smukke Chianti-område.

Fra Galilio-Galilei lufthavnen i Pisa, er den hurtigste vej ad Strada Grande Comunicazione Firenze-Pisa-Livorno, hvor I tager afkørsel SS429 ved Empoli, og derfra kører sydpå til Siena.

Syd for Siena ligger den smukke Parco Naturale della Maremma, med flere kilometers uspoleret kyststrækning.

Seværdigheder

Siena største seværdigheder ligger i en labyrint af smalle gader og gyder, rundt om den enorme, vifteformede Piazza del Campo. Piazzaen er en af Europas største middelalderpladser, som ligger i hjertet af 17. contrade, en række sogne, hvis ældgamle rivaliseren, stadig udspilles to gange om året til Palio. Sienas Palio finder sted den 2. juli og den 16. august.

Palazzo Pubblico, rådhuset på Piazza del Campo, har med Torre del Mangia, det næsthøjeste klokketårn i Italien med sine 102 meter. Sienas duomo dominerer byens silhuet. Byens høje beliggenhed, betyder at man på mange af byens steder, kan finde utallige smukke udsigter over det toscanske landskab.

Palio di Siena – Oplev det!

Det årlige hestevæddeløb i Siena, løber afsted hvert år den 2. juli og 16. august, og er en konkurrence mellem de 10 distrikter. Løbet er centreret omkring den enorme Piazza del Campo, som kan rumme op til 50.000 tilskuere.

Løbet er naturligvis et gigantisk hit for byen, og mange turister kommer strømmende til, for at opleve denne konkurrence, der har været her siden slutningen af 1200 tallet.

Drej forbi Siena omkring den 2. juli eller den 16. august, nu hvor I alligevel har taget turen til vidunderlige Toscana.

Abbazia di San Galgano nær Siena

Vi er taget på besøg nede i det sydlige Toscana, nær den lille by Chiusdino på bakkerne ved Montesiepi, hvor vi skal se klosteret, Abbazia di San Galgano.

Klosteret ligger blot 30 kilometer fra Siena, hvorfra I kører via SS73, der fører jer hele vejen ned til San Galgano. Er I på ferie i Firenze, og får lyst til en tur i Toscanas vidunderlige landskab, er der godt 80 kilometer på landevejen foran.

Her kan I se frem til en helt igennem fantastisk køretur i gennem Chianti, på små, snoede veje og bakker, gennem og forbi den ene flotte vinmark efter den anden, hvor turen på smukkeste vis ender i Siena. Herfra skal I blot en kende mere sydpå for at komme til San Galgano.

Men fantastisk tur!

Klosteret ligger i et typisk toscansk landskab, og landsbyen, Chiusdino, har fortsat et stærkt præg af middelalderen. Byggeriet af San Galgano blev indviet i 1218 i gotisk stil, og indledt i 1288.

Det er kommunen, der har ansvaret for vedligeholdelse, beskyttelse og forbedring af klosteret.

Klosteret bliver i dag bl.a. benyttet til flere forskellige slags koncerter og andre begivenheder i dette stille, rolige og meget smukke landskab.

Få flere oplysninger om San Galgano, og se priser og åbningstider om klosteret. Hjemmesiden finder I her.