Skip to main content
Sovana er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Dem kan du finde 26 af i Toscana, hvilket er imponerende, men ikke overraskende.
Sovana på 20 sekunder

Sovana er et levn fra Etruskerne og lever i dag på den højeste klinge, når vi taler om en af de smukkeste landsbyer i Italien, som er en kraftig medvirken til netop Etruskerne.

Hyg dig i denne del af Toscana, hvor kærligheden til det autentiske Italien når nye højder.

Sovana ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Sovana

Sådan kommer du til Sovana

Med bus eller tog

Den nærmeste togstation er i Orvieto, som ligger 58 kilometer fra byen, så derfra skal du altså med bus. Dette kan du også komme fra Chiusi og Orbetello.

Med bil

Se det vil så være at foretrække, at du har en bil når du skal til denne del af Toscana

Fra Firenze

Du kører på A1 i sydgående retning og drejer af ved Chiusi og følger skiltene mod Chianciano og følg skiltene mod SS2 Cassi, hvor du fortsætter mod Cassia og siden mod Sorano og derefter videre mod byen.

Fra Rom

På A1 tager du frakørslen ved Orte og fortsætter mod Viterbo, frakørsel mod Cassia, derefter mod Pitigliano og Sovana.

Kør selv ferie italien
Best Western Hotel Metropoli - Genova

Ferie i Sovana

Book din ferie i Sovana

Sovana levn fra Etruskerne

Det er som at komme ind i en tidskapsel og komme tilbage til Etruskernes tid, hvor byen havde dens mest velslående periode. Her får du et levende billede af den etruskiske civilisation.

En tidligere fæstning

Byen blev grundlagt på en fæstning, som de mange århundreder senere har nedslidt, og som er blevet forfinet i flot renæssancestil. Byen er omgivet af høje mure, som gjorde den til mest forsvarsstærke i Pitigliano amtet.

Aldobrandeschi familien

Denne noble familie gjorde Sorano til et stærkt, defensiv bastion, som selv i dag beskytter den gamle bydel. På grund af byens stærke og robuste udseende med sine klumper af klipper, de skjulte huse og de maleriske gader, har byen fået kælenavnet ”Toscanas Matera”.

Sovana i Toscana

Området ved Sovana

Her ser du vinmarker over det hele med middelhavsbuske, olivenlunde, hvedemarker og store arealer hvor får går og græsser. Landbruget omkring byen er derfor et stort centrum i Maremma og er produkter af høj kvalitet.

De 3 borge

Nu hvor du er på tur i dette område, bør du tage dig tid til at se de 3 borge, Castello di Montorio, Rocca di Castell’Ottieri og Castello di Montebuono.

Det lokale køkken

Når du har fundet den vinen, Rosso DOC Sovana frem og skal have maden gjort klar, er det lam du skal vælge. Nærmere bestemt Buglione di agnello, som er lam der er skåret i små stykker i en gryde og blandet med Sovana-olie, hvidløg og rosmarin. Det er brunet med høj varme, tilsat salt, chilli, en sjat rød DOC Sovana vin og blandet med tomatkoncentrat.

Velbekomme!