Skip to main content
Volterra er en by i Toscana, hvor tiden nogle gange har stået stille, men hvor du ferien byder på kunst og en fantastisk historie.
Volterra på 20 sekunder

Volterra har engang været etruskernes hovedstad, og udover dette, har den historie, som er længere end mange andre byer.

En romersk besættelse, bl.a., samt middelalderen er med til at give byen en fascinerende historie, som du kan få syn for på ferien til dette stykke ægte Toscana.

Volterra ligger i regionen Toscana
aostadalen region
Ferie i Volterra

Sådan kommer du til Volterra

Med tog og bus

Du kan ikke køre i tog til Volterra, en du kan tage toget til Pontedera, hvorfra der er busforbindelse til byen og længere ned gennem regionen.

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Med fly

Lufthavnen i Pisa er ikke langt fra Volterra. Hvis dy har lejet en bil i lufthavnen, kan du køre turen på under en time.

Bil ferie i Italien

Med bil

Byen er syd for motorvejen mellem Firenze/Pisa/Livorno. Her skal du tage afkørslen ved Pontedera, hvor du svinger ind på SS439 for at følge vejen mod Volterra.

Jo længere sydpå kommer fra motorvejen, des mere natur fra det klassiske Toscana begynder, hvor cypresserne og de grønne og bare marker viser sig i horisonten.

Ferie i Volterra

Byen er beliggende i dalene omkring Era og Cecina, er omgivet af murene som stammer fra både den etrusikiske og middelalderlige tidsalder.

Volterra er en af de vigtigste byer i Toscana, grundet tilstedeværelsen af de mange monumenter i byen, som alle vidner om de mange forskellige tidsaldre byen har været igennem.

Byen er fortsat uberørt af det ellers så hektiske tempo, som du selv kender og hele den store verden er en del af. Men ikke her i Volterra.

Volterra

Renæssancen

Renæssancen i Volterra påvirker byen på den smukkeste og bemærkelsesværdige måde. Dette gør den dog uden at påvirke den tid fra middelalderen, som også var så betydningsfuld for byen.

Atmosfæren fra begge civilisationer er en fryd at opleve og de har da også begge kastet vidunderlige bygninger af sig, som du den i dag kan opleve.

For at nævne nogle af dem, kan du bl.a. se Palazzo Minucci-Solaini, som ligger perfekt placeret mellem de middelalderlige bygninger.

Palazzo Incontri Viti som på elegant vis har et lille teater i sin gårdhave, samt Palazzo Inghirami er bestemt også et besøg værd.

Naturen omkring Volterra

De mange monumenter og den stærke historie om byen, er en fin fortælling, og den bliver bare endnu mere forstærket, når du kigger udenfor byen, og får udsigten.

De bølgende bakker i denne typiske del af Toscana, er på alle måder med til at gøre besøget i Volterra til en skøn fortælling og give én dejlige minder.

Det er netop i denne natur, at man føler det hele står stille omkring sig, og dette gør bestemt ikke noget, hvis også det var tiden der stod helt stille.

Hotel i Italien Toscana Top-10 rejsemål i Italien

Hotel i Volterra

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Volterra

Palazzo dei Priori i Volterra

Denne imponerende bygning ligger lige i hjertet af byen. Du står du og ser på den ældste kommunale bygning i Toscana. Det er jo i sig selv imponerende!

Byggeriet startede omkring 1208 og stod siden færdigt midt i 1200-tallet. Siden er facaden blevet renoveret utallige gange, som f.eks. i 1472, da Volterra mistede sin kommunale frihed.

Facaden er dekoreret med forskellige terrakottaer og våbenskjolde, der er hængt op til minde for kommisæreren som regerede byen.

Kigger du op på den øverste etage, er der mulighed for at beundre det gotiske vindue og uret, der daterer sig tilbage til 1393.

Kaffe i Volterra

Italien er lig med en god kop kaffe, også her i Volterra. Datoen havde ramt slutningen af oktober, hvor jeg besøgte Volterra og den sydlige del af Toscana.

Det var ikke en time siden jeg var landet i Pisa, hvor jeg havde lejet en bil, kørte sydpå og skulle ind omkring denne by, inden jeg skulle fortsætte turen sydpå.

En lille espresso og dertil hørende hjemmebag, sidde udenfor i slut oktober og nyde det daglige liv, der udspringer sig på disse kanter.

Kaffe i Volterra
Sommerferie i Toscana

Toscana

Vi taler om vin i verdensklasse, arkitektoniske perler på rad og række, lokale egnsretter, der smager efter mere, verdenskendte byer, der alle har printet sig ind i historien på den ene eller anden måde og meget, meget mere.

Toscana er for alle mennesker, der ønsker kvalitet af det ypperste på sin ferie.