Skip to main content
Med offentligt transport i Italien!

Alpe Cimbra ved Folgaria-Lavarone og Lucerne ligger i Trentino regionen, og er en del af SKIRAMA konsortiet. Det er nemt at nå til, enten ved vil, tog eller fly.

Det er det bjergresort som ligger tættest på de norditalienske lufthavne; 1 time fra Verona lufthavn, 1 time og 45 minutter fra lufthavnen i Venedig og et par timer væk fra Orio Al Serio-Milan lufthavn – nemt at finde!

Alpe Cimbra ligger i Trentino-regionen
Her ligger Trentino-Alto Adige
På fantastisk ferie året rundt

Alpe Cimbra i vintersæsonen

Med sine 104 kilometer pister er Alpe Cimbra Skiarea et paradis for skiløbere. Fra børnene som tager deres første sure på ski, til professionelle internationale skiløbere, som hvert år vælger Folgaria og Lavarones pister til træning inden VM.

Garantien for sne, og den perfekte forberedelse af pisterne betød USA’s professionelle skihold med Ted Ligety og Tommy Ford i spidsen, valgte netop dette skiområde som deres eneste placering for deres træning i Europa. Og hvad med Mikaela Shiffrin, som kom til Alpe Cimbra for at stå på ski sidste år? Hun er den mest vindende skiløber nogensinde, og hun har udtalt, hun føler sig hjemme i Alpe Cimbra.

Meget familievenligt

Skiområdet er grundet sine mange familievenlige hoteller, børnevenlige services, babyparker, børnepister og specialiserede skiskoler for børn, blevet et top-rejsemål for børnefamilier i alperne.

Og det er forståeligt. Udover de børnevenlige aktiviteter, byder området i vintersæsonen også på hundeslæde, Fat Biking, hesteridning i sneen, ture med snesko, isklatring, off-road skiture, indendørs skøjteløb – eller på Lavaronesøen samt uforglemmelige afterskiing-events.

Skiture, natur og gourmetoplevelser

Alpe Cimbra er noget helt specielt. Snedagene ender aldrig! Du må ikke gå glip af en gåtur i det karakteristiske centrum i Folgaria – i perfekt alpin stil -mellem butikker, afterski-områder og restautanter – eller forkæl dig selv i hotellernes mange wellness centre og spa’er.

Og for dem som vil have endnu mere, er der mulighed for at nyde en skøn middag foran ildstedet i en af bjerghytterne, som man man nå via snescooter. Her er atmosfæren magisk; ilden brænder og sneen skinner…

Millegrobbe Vezzena

I vintersæsonen må I heller ikke gå glip af cross-country skicenteret – Millegrobbe Vezzena – hvor naturen og landskabet minder om det man oplever langt nordpå. Dette har muliggjort at lave et højkvalitets skicenter. Mere end 50 kilometer pister i en højde på over 1.400 meter. Området er med sine store, flade områder også fantastisk til ture med snesko.

Alpe Cimbra i sommersæsonen

Om sommeren er Alpe Cimbra den ideelle destination for en bred vifte af udendørs sportsaktiviteter, afslapning, kultur og oplevelse af de mange traditioner, området har at byde på.

Området har massevis af vandrestier i naturen i forskellig længde og højdemener, ligesom der er rig mulighed for at tage en tur på mountainbike, eller på hesteryg! Der er mulighed for at se den 7. kejsers fæstning (befæstninger fra første verdenskrig, hvor Forte Belvedere er den største), tinderne på bjerget Becco di Filadonna, landsbyen Lucerne, den malede landsby Guardoa, den fantastiske Lavaronesø og mange andre kulturelle og historiske områder.

Masser af aktiviter

Den mest populære aktivitet er ture på mountainbikes. Området byder på en veludstyret mountainbike park med mere end 30 forskellige ruter, mountainbikehoteller, specielle menuer til dem som cyker, og masser af eksperthjælp, hvis man er nybegynder.

Men en aktiv ferie i Alpe Cimbra betuder også golf. Nyd områdets 18-hullers klub i 1.300 meters højde, eller fordyb dig med klatring eller vandsportsaktiviteter i den billedskønne og karakteristiske Lavaronesø.

I Lucerne kan I besøge Forte Werk Luserna – et fort tilnage fra første verdenskrig, bygget mellem 1908 og 1912. Forte Lusérn ligger på toppen af Cima Campo i 1.549 meters højde.

Gastronomi i topklasse

Udover sportsaktiviteter, står den fantastiske natur til rådig sammen med gastronomiske oplevelser og Trentinos varme velkomst. Du må ikke forlade Alpe Cimbra får du har prøvet de traditionelle, lokale produkter, som bacon, Vezenna-ost, honning, den lokale Strudel, som måske minder lidt om wienerbrød. Du kan prøve alle disse lækkerier i de mange restauranter og bjerghytter omkring Folgaria, Lacaone og Lucerne.

Derfor er er din eneste opgave at pakke kufferten – alt andet står klar til dig i Alpe Cimbra!

 

Artiklen er sponsoreret