Skip to main content

Assisi – et glansbillede i Umbrien

Assisi er i en klasse for sig selv. Når du møder byen, støder du ind til et syn af den mægtige Basilica di San Francesco, der tordner sig med al sin magt, midt i det grønne Umbrien, og får alle hverdagsopgaver lagt i glemslen.
Assisi på 20 sekunder

Assisis gader er som taget fra et glansbillede med små springvand og mageløse udsigter, og byen bærer i den grad arven efter den Hellige Frans, med en enorm høj klasse.

Byen er middelalder, skatter og guld af så stor værdi, at du aldrig bliver færdig her. Har du oplevet for lidt magi i løbet af dagen, får du endnu mere af det., når aftenstemningen sænker sig over byen og på Piazza del Comune i særdeleshed.

Assisi ligger i regionen Umbrien
Her ligger Umbrien
Ferie i Assisi

Assisi

Rejsen til Assisi

Assisi er beliggende i den centrale del af Umbrien og tæt på regionens hovedstad, Perugia.

Fra Ciampino lufthavnen i Rom har du godt 200 kilometer foran dig, en rejsetid på cirka 2 timer og 15 minutter. Du har en lille smule længere fra Fiumcino lufthavnen, hvor du har 220 kilometer foran dig, og som vil tage dig cirka 2 timer og 30 minutter i bil.

Vejen til Assisi.

Når du kommer sydfra og kører på motorvej E35, nord for Rom, skal du tage frakørsel til Orte, hvor du først skal følge skiltene mod Terni og siden mod Perugia/Cesena, og efterfølgende kommer skiltene mod Assisi.

Det er den tur jeg vil anbefale dig at køre, for her får du en fantastisk tur igennem Umbriens smukke natur og flotte, små landsbyer.

Fra Bologna skal du mod øst og køre på E45, tage frakørsel Cesena Nord, hvorefter du skal holde til venstre og køre mod Cesena Centro/Roma, stadig på motorvej E45. Herfra har du cirka 155 kilometer ned til Assisi.

assisi

Historien om Assisi

Byen har en tusind år gammel historie med vigtige vidnesbyrd fra de romerske, middelalderlige og renæssance tidsaldre. Den italienske maler og arkitekt, Giotto, har markeret hans værker i dette område af det centrale Italien.

Beliggenhed

Pave Frans’ fødeby ligger i den centrale del af Umbrien og ligger på skråningerne til Monte Subasio, som dominerer sletten ved de to floder, Topino og Chiascio, der begge er sideløbere til Tiberen, som også løber hele turen ned til hovedstaden.

Byen som har født san Francesco og santa Chiara, har givet byen en verdensomspændende opmærksomhed og er centrum for det franciskanske budskab om fred og broderskab.

UNESCO

Assisi har med sit historiske centrum, basilikaen San Francesco og de andre franciskanske steder og sammen med det meste i kommunen, været en del af UNESCOs verdensarv siden år 2000.

Det er en by som lader alle de besøgende opleve den unikke spiritualitet på disse steder, der gør dens historie og tro til noget unikt i denne verden.

assisi
Hotel i Umbrien
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere. 

Her skal du overnatte i Assisi

De bedste hoteller i Assisi

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien i Assisi.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Assisi her

Seværdigheder i Assisi

Den Hellige Frans ligger begravet i Basilica di San Francesco, og der er nok at se på i kirken til en hel dagsrejse. De smukke fresker, den nedre og den øvre kirke, gør kirken til en af de mest berømte i hele Italien. Pilgrimme og millioner af turister, kommer i høj hastighed til byen grundet kirken og ikke mindst den Hellige Frans.

Piazza del Comune, der er byens hovedplads, bliver domineret af søjlerne på facaden i det romerske tempel, Tempio di Minerva. Overfor ligger Palazzo Comunale, hvor den store kunstsamling Pinacoteca Comunale holder til.

Gå heller ikke glip af Basilica di Santa Chiara nede på Corso Mazzini, Duomoen San Rufino, San Pietro på Piazza San Pietro, og meget, meget mere iblandt kirker og museer i verdensklasse.

Assisi

Assisi Welcome Card

Et Assisi Welcome Card er et kort som du får på din første overnatning på dit hotel, eller hvor du nu har booket. Du skal dog som minimum have en overnatning i byen.

Med kortet kan dy besøge museer, kirker og andre seværdigheder med en rabat. Den rabat kan du yderligere få ved parkering, taxa, guidede ture og i visse butikker og restauranter, hvor du kan se logoet i døren.

assisi

Stemningsvideo fra Assisi

Filmen er filmet af Jesper Mejer Kristensen fra Rejser til Italien