Skip to main content
Spello er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Den lille middelalderby er en unik størrelse, som charmer dig med de mange blomster i gaderne.
Spello på 20 sekunder

Spello er en af de smukkeste landsbyer i Italien, for her taler vi om blomster og festivaller omkring dette, så langt øjet rækker. Næsten.

Middelalder og stenhuse, snævre gader og gyder, som er hele essensen af en smuk og charmerende by.

Spello ligger i regionen Umbrien
Her ligger Umbrien
Ferie i Spello

Sådan kommer du til Spello

Umbrien er på alle måder en fantastisk region, som ikke ligger langt fra den italienske hovedstad, Rom, hvorfra du relativ hurtigt kan komme til regionen, uanset om det er den sydlige eller nordlige del.

Med tog fra Rom

Hvis vi tager udgangspunkt fra Rom, hvor du nu står på Termini stationen og skal med toget til Spello. Så har du faktisk kun et par timer i tog, måske mere halvanden end to timer i toget.

Strækningen på jernbanenettet stopper ved de fleste af de største og attraktive byer i Umbrien. Så blot til information, er Spello stoppested lige før Assisi og lidt senere ved Perugia, når du kommer fra Rom.

Spello

Med tog fra Firenze

Her er turen selvfølgelig stik modsat, for nu kommer fra nord, og togturen fra Firenze til Spello tager godt 2 timer.

Ligesom turen fra Rom, er turen fra Firenze direkte til byen.

Med fly

Det er lufthavnene i Rom og Firenze, der er de nærmeste at flyve til, når du skal på disse kanter i Umbrien.

Der er dog godt nok en lufthavn i Perugia, men her kan du ikke komme til direkte fra Danmark, så hvis du vil flyve til den, skal du via en anden lufthavn i Italien.

Hotel i Spello

Hold din ferie i Umbrien og mærk den italienske  gæstfrihed. Her kan du booke din overnatning hos Booking.com, og så får vi en lille kommission når du gør det.

På forhånd tak.

Blomsterbyen Spello

Overskriften er kælenavnet på Spello. De mange blomster oplever du allerede ved indgangen til byen. Næsten ved hvert eneste hus, på den lille smøge og på de små, smalle middelaldergader, er der blomster, som både hænger og står.

Der mangler ikke noget. Altså hvis vi snakker om detaljer om dette, blomsterne, så står de både snorlige og er virkelig pudset og plejet og står helt friske.

Her i byen kan de noget med blomster. Du kan se nogle af de mest spektakulære udstillinger med disse og her har fantasien ingen grænser.

Spello

Blomsterfestival i Spello

Er en årlig begivenhed, som foregår på den 9. søndag efter påske. Dvs. du skal holde i kalenderen i juni måned, hvor den typisk kan løbe fra starten af juni til senest omkring den 20. juni.

Begivenheden løber over nogle dage, men det store forarbejde starter tidligt for arrangørerne, som har et kæmpe arbejde foran sig.

Høsten af blomsterne

Dette er den mest krævende og vigtigste fase til festivalen. Høsten foregår ved Monte Subasio, Appenninerne ved Umbrien og Marche, og når dette er gjort, går den største del af forberedelsen i gang.

Nemlig at gøre blomsterne klar til udstilling. Her er det meste af byens indbyggere i gang med at gøre klar og her finder du, typisk de ældre damer, i kælderkolde stuer og forbereder sig.

Det er på den gammeldags måde de gør, hvis der altså findes en moderne måde? Men arbejdet er både imponerende og fascinerende at se og følge med i.

En af de smukkeste landsbyer i Italien.

Med min personlige ”jagt” på at besøge de smukkeste landsbyer i Italien, og der var planlagt en uges ferie i Umbrien, lå det naturligvis lige til højre at besøge Spello.

Med ferie i Assisi var der derfor heller ikke langt til byen, som foregik med tog på en sommerdag i juli, hvor der var stegende hedt.

Middelaldergader og stenhuse

Det smukke ved byen starter inden du går igennem porten til byen, som du kan se på billedet her på siden, og herfra er det ind i små middelaldergader og hjørner, fyldt med blomster og små hyggelige caféer.

Gaderne og byen, med dens beliggenhed, er med til at give dig et smukt indtryk af byen, som på alle måder er typiske gadebilleder med de flotte stenhuse, som vi kender fra Umbrien.

Spello

Frokost i Spello

Regionen er kendt for mange ting, og på den gastronomiske side, er det f.eks. pålæg fra Norcia som er et hit.

Dette skulle indtages, for dels var det længe siden morgenmaden var indtaget, og derudover var der så varmt, at en frokost af den kølige slags, var helt perfekt.

Min frokost blev spist hos Enoteca Properzio. Her har du også mulighed for at købe lokal vin med hjem.

Det var lige så lækkert som det ser ud.