Skip to main content
Montefalco er en stolthed i Umbrien som regnes for en af de smukkeste bjergbyer i Italien og er kendt for den berømte vin Sagrantino.
Montefalco på 20 sekunder

Montefalco er en dejlig lille by i den centrale del af Umbrien.

Her kan du nyde de lokale som på alle måder nyder livet og livets stilhed i byen og som du for alvor mærker på disse kanter i Italien.

Montefalco ligger i regionen Umbrien
Her ligger Umbrien
Ferie i Montefalco

Sådan kommer du til Montefalco

I bil

Byen ligger midt i Umbrien, og er ikke langt fra regionens mange seværdigheder og flotte byer. Der er 38 kilometer fra Perugia til byen, hvis du er i bil, og der er også mulighed for at tage bus. Et estimat på busturen fra Perugia, er godt 1 times tid.

Med tog til Foligno

Vælger du at tage toget fra Perugia, så skal du forbi Foligno, og fortsætte med bus ind til byen derfra. Afstanden fra Foligno er blot 11 kilometer og tager 20 minutter i bus.

Med bus til Montefalco

Med den offentlige transport i Umbrien, er det fra Foligno, Perugia og Spoleto, som det primært foregår fra, når du skal med bus ind til ”indre” i Umbrien.

Kør selv ferie italien
Hotel

Hotel i Montefalco

Hold din ferie i Umbrien og mærk den italienske  gæstfrihed. Her kan du booke din overnatning hos Booking.com, og så får vi en lille kommission når du gør det.

På forhånd tak.

Book din ferie i Montefalco

Historien om Montefalco

Byen blev oprindelig døbt Coccorone, da den var under romersk-lombardisk styre, men i 1249 var der kampe mellem Frederick II og paven blev byen ødelagt og senere genopbygget til det nye navn, Montefalco.

Montefalco Umbrien

Centrum

Når du kommer til Montefalco går du igennem porten, Sant’Agostino, der blev bygget i år 300. Du fortsætter på Corso Mameli og op til byens piazza hvor du finder kirken, Sant’Agostino. Kirken blev grundlagt i slutningen af det 13. århundrede og er dekoreret med et rosevindue og små søjler. Inde i kirken kan du se flotte freskomalerier af bl.a. Lorenzetti.

Paladser

Langeli, Tempestini og Moriconi paladserne er også tæt på den centrale piazza, samt byens rådhus, Palazzo Comunale. Her kan du også opleve den gamle kirke, San Filippo Neri, der nu er blevet til et teater.

Og museer

Gå heller ikke glip af et besøg i den gamle kirke, hvor der nu er museum, complesso museale di San Francesco (Montefalco). Museet er et af de mest prestigefyldte i Umbrien.

Placering

Montefalco ligger i 473 meters højde og dens beliggenhed giver dig grund til at begive dig ud i de små gader. Herfra kan du få nogle fantastiske panoramaudsigter over dalen. Det er her i Tiber dalen, at byen stiger op fra, og det er fantastisk at se byen langt fra, når du er på vej hertil.

Vinen fra Montefalco

Vinen herfra har altid været værdsat i hele Italien. Den er samtidig også begyndt at blive kendt udenfor Italiens grænser.

Berømmelsen kommer ikke så meget fra Rosso di Montefalco, men fra Sagrantino og Sagrantino Passito druerne, som er en sort, der kun kommer fra dette område.

Tag på en tur rundt i vinmarkerne i området og få smag for de lokale varer.