Skip to main content
Cortina d’Ampezzo er skiløb i Dolomitternes paradis. Det er et eksklusivt ferieparadis for skiløbere i alle aldersgrupper og niveauer.
Cortina d’Ampezzo på 20 sekunder

Cortina d’Ampezzo bliver kaldet Dolomitternes Dronning og det er ikke uden grunde.

Byens eksklusivitet og luksus er tiltrækningskraft for alle mennesker, som kommer både sommer og vinter.

Cortina d’Ampezzo er dog mest kendt for at være et populært skisportssted.

Caorle ligger i regionen Veneto
Her ligger Veneto
Ferie i Cortina d'Ampezzo

Sådan kommer du til Cortina d’Ampezzo

Med bil

Vi er næsten lige kommet ind i Italien nordfra, og der er altså heller ikke langt fra Danmark. Fra den dansk/tyske grænse, har du blot 12-13 timers kørsel til Cortina d’Ampezzo.

Du skal regne med ekstra køretid fra motorvejen og op til byen. I disse områder er der mange sving, faktisk over til det som vi kalder hårnålesving, så du kan ikke køre med fuld hastighed på denne strækning.

Cortina d'Ampezzo

Med fly

Er du mere til fly, har du næsten 4 timers kørsel fra lufthavnen i Bergamo, 3 timers kørsel fra lufthavnen i Verona, og små 2 timers kørsel fra lufthavnen ved Treviso, tæt på Venedig.

Med tog og bus

Skal du med offentlig transport til Cortina, har du mulighed for at komme dertil med bus. Der er ikke tog til byen, så den nærmeste togstation er Calalzo di Cadore, som ligger 35 kilometer fra Cortina d’Ampezzo.

Fra Calalzo di Cadore kan du komme med bus til de mest populære destinationer i Dolomitterne, hvor bl.a. Pieve di Cadore og Cortina d’Ampezzo er i blandt.

Skiferie i Cortina d’Ampezzo

Byen er indbegrebet af Skisport. Det er et af de mest eksklusive skisportsteder i Italien, hvilket de dyre hoteller, og endnu dyre butikker vidner om.

Det er her de unge tager på skiferie, de unge fra storbyerne i Italien, og naturligvis med en tegnebog, der ikke umiddelbart kan tømmes. Men det er i sandhed også et magisk sted.

Cortina d'Ampezzo

Dolomitti Superski

Vi er i et smukt panorama i Dolomitterne, hvor du finder 450 skilifter og mere end 1.200 kilometer skiløjper på 12 forskellige områder.

Dolomitti Superski er et omfattende system, som spænder i store dele af dette fantastiske område.

”Dolomitternes Dronning”

Det jo klart, at med denne form for klasse og eksklusivitet du finder her, så er der ikke noget ord, som er for stort, og derfor er byens kælenavn da også ”Dolomitternes Dronning”.

Det er det internationale jetset kommer til, både sommer og vinter, og her holdes også store internationale sportsbegivenheder på de imponerende skiløjper.

Seværdigheder i Cortina d’Ampezzo

Byen var i 1956 vært for de olympiske vinterlege, og disse omgivelser, og storslåethed, har de ikke bare smidt væk. Her har du mulighed for det hele, hvis du har et par ski på fødderne. Udover alpint skiløb og langrend, er der en skihopbakke, en bobslædebane, og et olympisk isstadion.

Luksus er byen og omgivelserne, og det tror da pokker!

Cortina ligger i et gudsbenådet område i Dolomiterne, der omgiver byen hele vejen rundt. Byen ligger i over 1200 meters højde, og dens beliggenhed dernede, altså hvis du står på de højeste tinder i de omkring liggende bjerge, har den ganske enkelt en skønhed uden lige.

Naturpark i Dolomitterne

Naturparken, Parco Nazionale regionale delle Dolomiti d’Ampezzo, ligger i kort afstand, nord for Cortina. Her oplever du en flora og fauna, der er i absolut særklasse.

Sommeren i Cortina d’Ampezzo

Når vi taler om bjerge, og den smukke natur, er der også andre muligheder end skisport. Selvfølgelig er der det, og det er naturligvis om sommeren, at du kan tage på flotte og fantastiske vandreture i området. Her er der fremragende stier og guidede ture, der tager dig fra den ene betagende og naturlige skønhed til den anden.

Byen er på alle måder klasse hele året rundt.