Skip to main content

Arkitektoniske mesterværker i Vicenza

Vicenza er en af de vigtigste byer i Veneto. Byen og dennes uovertrufne villaer af Palladio, kom med på UNESCO’s verdensarvsliste i 1994, samt i 1996.
Vicenza på 20 sekunder

Gennem flere århundrer blev Vicenza beriget med flere arkitektoniske mesterværker, der den dag i dag, står ligeså prægtig og imponerende, som den gang de blev bygget.

Den store mesterværker i denne forbindelse, er uden tvivl den store arkitekt, Andrea Palladio (født i Padova), der for evigt gjorde byen kendt, og for altid være forbundet med byen.

Vicenza ligger i regionen Veneto
Her ligger Veneto
Ferie i Vicenza

Vejen til Vicenza

Byen ligger i hjertet af Veneto, klos op af motorvejen mellem Milano og Venedig, og som gør det let for dig at komme til, om det så er med bil, tog eller fly

Med fly til Vicenza

Det kan du ikke, men du kan tage et fly til Verona, hvorfra du kan komme med shuttlebus eller tog med til Vicenza på strækningen på de 45 kilometer.

Det samme kan du fra Venedig, også med shuttlebus eller tog, og her er strækningen er på 70 kilometer.

Lander du i Bergamo, tager du shuttlebussen ind til stationen og tager toget hvor strækningen er på 165 kilometer.

Tager du et fly til Milano, enten til Linate eller Malpensa, er der hhv. 200 og 250 kilometer. Fra Milano Centrale er der Frecciarossa (hurtigtog) til Vicenza.

Med bil til Vicenza

Som skrevet ligger Vicenza lige ved motorvej A4 som forbinder Brescia, Verona, Vicenza og Venedig.

Parkeringspladser i Vicenza

PARK Cricoli på Viale Cricoli
PARK Farini på via Farini
PARK Cairoli på via Cairoli
Park Bassano på via Bassano

Parkeringspladser nær centrum

Via Mure Carmini
Via Canove Vecchie
Viale Eretenio
Piazza Matteoti
Piazzale Bologna
Piazza Mutilato

Vicenza Card

Dette kort gælder i 8 dage fra den dag du køber det og giver dig adgang til de 10 attraktioner i byen.

Kortet giver dig adgang til flg. Steder:

Teatro Olimpico, Museo Civico di Palazzo Chiericati, Chiesa di Santa Corona, Museo Naturalistico-Archeologico, Museo del Risorgimento e della Resistenza, Gallerie d’Italia – Palazzo Leoni Montanari, Museo Diocesano, Palladio Museum, Basilica Palladiana, Museo del Gioiello.

Ferie i Vicenza
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Vicenza

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Vicenza. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Vicenza her

Bestil flybilletter

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Vicenza god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Vicenza

Billige flybilletter

Vicenza

Andrea Palladio og UNESCO

Når man siger Vicenza siger man også Andrea Palladio. Men ham vender vi tilbage til. Vicenza har nemlig andre mesterværker at byde på, og i særdeleshed rundt omkring byen og i provinsen.

Hele byens centrum er tapetseret rundt med noget fra Palladio, startende fra Corso Palladio, der krydser hjertet i byen, og fortsætter op til den smukke og charmerende Piazza dei Signori.

Her finder du på den ene side, Basilica Palladiana, og på den anden side, Loggia del Capitaniato., der er sæde for byrådet.

De mange besøgende, som også inkluderer dig, bør ikke gå glip af Teatro Olimpico, som er en juvel bygget i træ, hvor ballet og musik fortsat er at finde den dag i dag.

Olimpico stod færdigt i 1580, året før Palladio gik bort.

Palladios værker

Vi vender lige tilbage til Andrea Palladio, og hans aftryk på Vicenza og provinsen.

Vi finder hele 23 værker i byen, og 16 villaer i provinsen, hvilket vidner om Palladios fabelagtige kunst, energi og ikke mindst hans evne til nytænkning.

Herunder en lille liste på de mest kendte værker af ham:

  • Basilica Palladiana i byens centrum.
  • Palazzo Chieicati. Stod færdigt i 1550, og har siden 1855 været hjemsted for Museo Civico di Vicenza.
  • Villa la Rotondo. Den kender alle! Dette er et ikon for Palladios mange villaer, og kan prale af, at der blevet lavet mange kopier rundt omkring i verden.
  • Villa Trissino Trettenero, der stod færdig i 1534.

Takket være Andrea Palladio og hans idéer og ikke mindst hans genialiteter har Vicenza og de villaer han byggede opnået anerkendelse i hele verden. Dette blev belønnet af UNESCO, som i denne moderne tid, hædrede hans værker på verdensarvslisten.

Desuden har byen flere attraktive punkter at byde på, hvor vi kan nævne flere kristne, kunstneriske og arkitektoniske arv og talrige museer.

Igennem flere århundrede har vigtige personer haft stor indflydelse på historien i byen. Vi kan starte med Vincenzo Scamozzi til Tiepolos, fra Giangiogio Trissino til Antonio Pigafetta, Goffredo Parise, Guido Piovene og mange andre forfattere og kunstnere.

Prosecco

Den populære Prosecco vin, som i øvrigt smager pragtfuldt, og den skal være iskold, laves lige nord for Vicenza.

Ruten derop kan di læse mere om på vores side om Veneto her.

Vicenza

De smukke bygninger i Vicenza

En aprildag i 2019, inden vi kendte til Corona, og hvor vi kunne færdes frit rundt, som vi håber vi snart kan igen (januar 2022), der var jeg rundt i Veneto og kom bl.a. forbi Vicenza.

Det kom der mange billeder ud af og du kan se nogle af dem her.

Vicenza
Vicenza