Arkitektoniske mesterværker i Vicenza

Vicenza er en af de vigtigste byer i Veneto. Byen og dennes uovertrufne villaer af Palladio, kom med på UNESCO’s verdensarvsliste i 1994, samt i 1996.
Vicenza på 20 sekunder

Gennem flere århundrer blev Vicenza beriget med flere arkitektoniske mesterværker, der den dag i dag, står ligeså prægtig og imponerende, som den gang de blev bygget.

Den store mesterværker i denne forbindelse, er uden tvivl den store arkitekt, Andrea Palladio (født i Padova), der for evigt gjorde byen kendt, og for altid være forbundet med byen.

Vicenza ligger i regionen Veneto
Her ligger Veneto
Ferie i Vicenza

En samling af mesterværker

Når man siger Vicenza siger man også Andrea Palladio. Men ham vender vi tilbage til. Vicenza har nemlig andre mesterværker at byde på, og i særdeleshed rundt omkring byen og i provinsen.

På byens officielle turistkontor, er det muligt at købe et Vicenza Card, der giver jer utallige, nærmest uendelige muligheder for at gå opdagelse i byen. Læs mere om det tilbud her.

Nu er vi jo i Veneto, der laver pragtfulde vine i alle afskygninger, hvilket der næppe er nogen, som for alvor bliver trætte af. Vi har selvfølgelig været der og prøvesmage, især på Prosecco.

Ferie i Vicenza
Ferie i Vicenzaz

Noget ved musikken

Musikken er et must i Vicenza, og der mangler da heller ikke noget, når det kommer dertil – dog mest ovre i den klassiske afdeling.

Vi må nævne “Il suono dell’Olimpico”, der foregår i Teatro Olimpico, og finder sted fra april til juni.

I juni, juli og august finder i “concerti in Villa”, der er en række forskellige koncerter, rundt omkring i de flotte villaer i byen.

En dejlig atmosfære at færdes i, og en ting er sikker, det er svært at forlade byen igen!

Bassano del Grappa

Bassano del Grappa, der er kendt for sin berømte træbro, Ponte Vecchio, ligger en lille times kørsel nord for Vicenza. Byen ligger ganske enkelt i et smørhul af lækre og seværdige byer. Lidt over en halv times kørsel til Verona, og cirka det samme, måske lidt mere til Venezia.

Alene de 3 byer, og ikke mindst et besøg af flere dage i Vicenza, er der nok at tage sig til i en uge, eller to, eller måske i tre uger?

En bro i træ kan gøre meget. Lad os bare få slået det fast.

For havde det ikke været for den, var Bassano del Grappa måske ikke så stort et tilløbsstykke, som den i mange århundrer har været. Og dette er ikke skrevet, som nogen kritik af byen. Men det er da slående?

Palladio

Hele Vicenzas centrum er tapetseret rundt med noget fra Palladio, startende fra Corso Palladio, der krydser hjertet i byen, og fortsætter op til den smukke og charmerende Piazza dei Signori.

Her finder du på den ene side, Basilica Palladiana, og på den anden side, Loggia del Capitaniato., der er sæde for byrådet.

De mange besøgende, som også inkluderer dig, bør ikke gå glip af Teatro Olimpico, som er en juvel bygget i træ, hvor ballet og musik fortsat er at finde den dag i dag.

Olimpico stod færdigt i 1580, året før Palladio gik bort.

Vi vender lige tilbage til Andrea Palladio, og hans aftryk på Vicenza og provinsen.

Vi finder hele 23 værker i byen, og 16 villaer i provinsen, hvilket vidner om Palladios fabelagtige kunst, energi og ikke mindst hans evne til nytænkning.

Herunder en lille liste på de mest kendte værker af ham:

  • Basilica Palladiana i byens centrum.
  • Palazzo Chieicati. Stod færdigt i 1550, og har siden 1855 været hjemsted for Museo Civico di Vicenza.
  • Villa la Rotondo. Den kender alle! Dette er et ikon for Palladios mange villaer, og kan prale af, at der blevet lavet mange kopier rundt omkring i verden.
  • Villa Trissino Trettenero, der stod færdig i 1534.
Ferie i Vicenza
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Vicenza

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Vicenza. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Vicenza her

Bestil flybilletter

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Vicenza god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Vicenza

Billige flybilletter

Asolo

Vi er taget op til Asolo i Veneto, der ligger i det nordøstlige hjørne i regionen, ikke langt fra Bassano del Grappa.

Med fly kan du nemt og hurtigt komme til den lille by, der er nemlig kun 40 minutters kørsel fra lufthavnen i Treviso, som bl.a. Ryan-air flyver til fra Danmark. Fra lufthavnen i Verona er der halvanden times kørsel.

Byen med de mange horisonter, det er Asolo vi taler om i Veneto, og grundet sin beliggenhed i de høje bakker, har fået kælenavnet, “Byen med de 100 horisonter”.

Asolo har en af de mest maleriske bykerner i Italien. Indkredset af de gamle mure, der forgrener sig tilbage til det 12. århundrede, bevarer den i hver en afkrog i byen, sin historie der går mange tusinder år tilbage.

Byen er et fascineret sted i bakkerne i Veneto. Asolo var en destination for digtere, forfattere og kunstere, der tog til byen for at finde inspiration og harmoni.

La Rocca slottet

Asolo er domineret af La Rocca slottet, og byen har da også sin stemningsfulde, middelalderlige atmosfære. Søjlegange og fortove der er overdækket, er med til at gøre et besøg i byen til en herlig og afslappende ferie.

På den centrale piazza kan der nydes alt det, som vi kender det for. Og på disse kanter kan det bl.a. gøres ved at drikke et iskoldt glas med Prosecco.

Et besøg i Asolo giver dig mulighed for at kombinere fornøjelser med storslået kultur, med pragtfuld spisning, samt drikke.

På taverner, restauranter, caféer og vinbarer i de karakteristiske arkader og pladser kan du nyde lækre retter tilberedt med de fineste lokale råvarer, der er knyttet til den venetianske kulinariske tradition, såsom lækre Cicchetti.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio er da nok også en af de mest karakteristiske broer i Italien. Broen er udelukket bygget af træ, og manden bag den, som den ser ud i dag, er Andrea Palladio. Broen stod færdig i 1569.

Ponte Vecchio, der i sandhed er en ren perle, blev bygget i dette fleksible materiale, så den kunne modstå de store muskler fra Brenta floden, der af og til kunne være hård.

Den har flere reparationer og genopbygninger bag sig. Broen blev i januar 1945 fuldstændig jævnet med jorden for tredje gang i dens historie. En oversvømmelse i 1966 gjorde også ondt, her blev den stærkt beskadiget.

Forstærkninger af Ponte Vecchio, især i undergrunden gik i gang i 2015, og fortsætter også her i 2016.

Inde i den centrale del af byen finder I mange fine bygninger, og ikke mindst Piazza della Liberta med den neoklassiske kirke, San Giovanni, der blev opført af arkitekten Giovanni Miazzi i 1300 tallet.

Via del Brenta er for dig der vil holde formen lidt ved lige. Et cykelløb, langs Brenta floden på godt 170 kilometer, er en årlig event, for at fremme det i forvejen, flotte område omkring Bassano del Grappa.