Skip to main content
Amalfi er byen som giver navnet til Amalfikysten i Campania. Byen med den enorme katedral skal du se når er på ferie på Amalfikysten.
Amalfi på 20 sekunder

Amalfi ligger på den centrale del af Amalfikysten og er den by, som giver navnet til den smukke kyst i Campania.

Byens enorme katedral er med til at gøre byen interessant, samt de små gader med de lækreste og hyggeligste restauranter.

Amalfi havde længe monopol på handel, og netop dette, som vi i dag kalder shopping, er der i rig mulighed for her.

Amalfi ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie i Amalfi

Sådan kommer du til Amalfi

I bil fra Napoli

Når du kommer fra Napoli og ned mod Salerno kører du på motorvej A1, hvor du skal ind på motorvej A3 og her kommer skiltene til Amalfikysten og Vietri sul Mare.

Når du skal op til Ravello skal du forlade SS163 for at følge SS373, som kører dig de sidste kilometer op til Ravello. Du kan ikke undgå at bemærke den voldsomme stigning når du skal op, og omvendt, så går det naturligvis stejt nedad, så sørg for at have foden på bremsen, nærmest konstant.

I bil fra Sorrento

Fra Napoli kan du også køre over Sorrento for at komme ned til Ravello. Fra A1-motorvejen over på A3 og kør af ved Castellamare di Stabia, hvor du skal ind på SS 145 indtil du rammer Meta. Herfra er det ind på SS 163 og ned mod Amalfikysten.

Positano på Amalfikysten

Med fly

Den nærmeste lufthavn ligger i Napoli. Hvis ikke du har lejet bil her, er der mulighed for at komme med bus ind til Napoli Centrale, Sorrento eller ned til Salerno.

Der er højsæsonen direkte busser fra lufthavnen og ned til Amalfikysten. Jeg er dig i skrivende stund ikke helt sikker på, om den stopper i Ravello, eller om du skal nede på hovedvejen på kysten.

Med færge

Som du nok ved, er der færgeafgange af og til Amalfikysten, hvilket jeg kan anbefale dig at prøve, da det giver en smuk udsigt ind mod kysten.

Færgerne ved Amalfikysten gør stop ved Amalfi, Positano og Maiori.

Med tog og bus til Amalfi

Det er SITA busserne som kører fra både Salerno og ud til Amalfi

Skal du med tog fra Napoli og via Sorrento, er der busser ganske kort fra banegården i Sorrento, og her er det ligeledes SITA busserne der kører ned til Amalfikysten.

Amalfi

Besøg Amalfi

Byen som giver sit navn til kyststrækningen fra Vietri sul Mare og Punta Campanella, er en af de mest berømte byer på Amalfikysten. Byen er kendt og velset for sin skønhed, som er skabt af naturen, der sammen med det klare hav giver dig et fantastisk ophold.

Hvert eneste hjørne, gyde og gade åbner op for usædvanlige scener og med de maleriske udsigter, som du får indimellem, er dette et scenarie du ikke bare glemmer eller vil forlade. Bag byen lurer de store klipper, der hænger og våger over havet.

Populære Amalfi

Amalfi er en meget populær by, ligesom resten af byerne på kysten, men her er der formentlig lidt flere turister, grundet byens historie og størrelse. Det betyder altså der er trængsel, når du kommer ind til torvet og skal bevæge dig rundt inde foran kirken, som er et enormt tilløbsstykke og den trængsel bliver ikke mindre, når du skal ind i de små gader. Men nyd det!

Det skal du se i Amalfi

Duomo di Amalfi

Duomo er den største attraktion i Amalfi. Kirkens facade er et mål for de mange turister, der hele tiden forsøger at få det bedste billede nede fra torvet. Duomo di Amalfi ligger på pladsen med samme navn, Piazza di Amalfi, ikke langt fra Piazza Municipio.

Kirken er det symbolske monument for Amalfi og med den store og fascinerende facade, er dette helt oplagt.

Plateauet som kirken står på, hæver sig 20 meter over jordens overflade, og er lavet af et meget hårdt og modstandsdygtigt materiale, som består af vulkanske pimpsten.

Åbningstider

Kirken og klosteret har forskellige åbningstider alt efter årstid.

Det er gratis at komme ind i kirken, som du kan besøge fra 9.00-18.45 fra marts til juni og fra 9.00-19.45 fra juli til september. Det er væsentlig anderledes om vinteren, hvor den fra november til februar åbner 10.00-13.00 og igen holder åbent fra 14.30-16.30.

Priser

Klosteret og museet har en entré pris på 3 euro.

Tider og åbningstider er skrevet med forbehold og kan altså være ændret ved din ankomst.

Historien om Amalfi

II Museo della Bussola e del Ducato Marinaro di Amalfi, som du finder på Largo Cesanero Console 3, fortæller dig historien om Amalfi og kystens maritime begivenheder. Den gamle søfartsrepublik har masser at fortælle dig.

Fontænen i Amalfi

På pladsen kan du se fontænen, S. Andrea Apostolo, der blev bygget i 1760. Dens nuværende placering skete i slutningen 1800-tallet, hvor den blev placeret for foden af trapperne op til Duomo.

En seværdighed i sig selv, er også en slentretur i det gamle historiske centrum.

Hold ferie Amalfi

På Amalfikysten får du en uforglemmelig ferie og en kyststrækning, som du skal opleve minimum en gang.

Book din ferie i Amalfi

Best Western Hotel Plaza i Pescara