Napoli – hold ferie i en af Italiens smukkeste byer

Napoli har i århundreder domineret det sydlige Italien, og det med god grund. Napoli har nemlig utrolig meget at byde på!
Napoli på 20 sekunder

Campaniens anarkistiske metropolis, Napoli, er med flotte og store bygninger, flotte museer, kosmopolitisk kraft og en beliggenhed i høj klasse. Napoli er ubetinget, trods rygtet, en af de smukkeste byer i Italien.

Selvom byen er en af de tættest befolkede i Europa, kan den være præget af enorm kaos, men heldigvis på denne gode måde, hvor den syditalienske charme står mere klart, midt i storbyen.

Napoli ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie i Napoli
God mad og fantastisk stemning

Lidt om Napoli

Byens lufthavn, Capodichino ligger 4 kilometer nordvest for byen. De fleste flyver dog til Rom, hvor du kan flyve fra Danmark hele året rundt. Fra Fiumicino lufthavnen i Rom, er der 253 kilometer til Napoli, og fra Roms anden lufthavn, Ciampino, er der godt 215 kilometer.

Start turen på Piazza Garibaldi, hvorfra den travle Corso Umberto I skærer sig ned til Piazza Bovio, hvor den trafikplagede vej skifter navn til Via Agostino Depretis og fortsætter til Piazza Municipio. Derfra og den nærliggende Piazza Plebiscito,skinner byen ud mod øst, nord og vest.

Ting at opleve i Napoli

Det gamle Napoli

Øst for Museo Archelologico Nazionale, i trekanten mellem det, Piazza Plebiscito og Piazza Garibaldi, ligger det gamle Napoli med middelaldergader og kirker. Fæstningen Castel Nuovo ligger stort, og lettere arrogant, med al sin kraft, helt nede ved vandt i den smukke bugt. Derfra er der en kort gåafstand op til Teatro San Carlo og Carlo Umberto I, med sit store og imponerende glastag.

Quartieri Spagnoli – det spanske kvarter, er et af byen tættest befolkede områder. Det livlige og meget farverige kvarter, er lige nøjagtig som det Napoli vi alle forventer, Napoli er og skal være.

Udsigten oppe fra Castel Sant’Elmo, med den mastodontiske Vulkan, Vesuv ude i horisonten, mærker du endnu en gang Napolis bedårende skønhed. Sant’Elmo er stærkt dominerende i bybilledet. Ja, borgen nærmest overfalder byen oppe fra toppen af Vomero.

Udsigt til Vesuvio

Vi er 250 meter over havet, og som vi startede med at skrive om borgen, er der udsigt til Vesuvio og ikke mindst udover den pragtfulde og bedårende bugt. Borgen er formet som en stjerne i en symmetrisk position, hvilket gjorde den til en uindtagelig fæstning.

Den ser sin oprindelse i 1275 under ledelse af Carlo I d’Angio. I 1329 fik Roberto D’Angio borgen udvidet. Tidspunktet er svært at finde helt frem til, men mellem 1538 og 1546 gik navnet fra det oprindelige, Erasmus, og til det som vi kender i dag, Sant’Elmo.

I dag finder vi Museet, Napoli Novecento, og derudover tæller vi flere forskellige events, udstillinger og messer på borgen. Her var næsten 200.000 besøgende forbi i 2016. De læste bl.a. om priser og åbningstider på hjemmesiden her.

Det kongelige palads

Palazzo Reale er det kongelige palads, som du finder på Piazza Plebiscito i Napolis centrum. Fra Plebiscito finder du hovedindgangen. Det er et imponerende bygningsværk med en storslået facade, og generelt finder du fra alle sider smukke facader, ikke mindst fra Piazza Trieste. At skrive, at det er en imponerende facade, er grundet dens smukke stil, naturligvis, men i den grad også på dens længde, der på Piazza Plebiscito strækker sig over 169 meter. 169 meter!

Haven er i øjeblikket lukket grundet restaurering, og der er pr. februar 2017 ingen meldinger om færdiggørelsen af dette. Her er du mere end velkommen til at kontakte os på mail, hvis I ved selvsyn ser, at denne bedårende have er åbent for publikum igen. Læs mere på hjemmesiden her, om åbningstiderne, og bliv en af de næsten 200.000 besøgende om året.

Pizzaens fødeby

Pizzaen er, som du måske ved, født og skabt i Napoli, og på Piazza Sannazzaro, får du nogle af de bedste pizzaer i byen. Verdensrekord omkring pizzaen er naturligvis også i Napoli. En 1.8 kilometer lang pizza, som du kan læse meget mere om længere nede på siden.

Palazzo Reale er det kongelige palads, som du finder på Piazza Plebiscito i Napolis centrum. Fra Plebiscito finder du hovedindgangen. Det er et imponerende bygningsværk med en storslået facade, og generelt finder du fra alle sider smukke facader, ikke mindst fra Piazza Trieste.

Teatro di San Carlo

Teatro di San Carlo ligger i forbindelse med Palazzo Reale. Teateret er det ældste i Europa, og det ældste i verden, som fortsat er aktiv. Det er et af de største teatre i Italien, da det kan rumme 1.386 personer. Størrelsen, strukturen og arkitekturen gør, at San Carlo i mange tilfælde, er model for flere teatre i Europa. Indviet i 1737 og stadig smuk som den gang. Læs mere på San Carlo’s hjemmeside, om det stykke du skal ind og se. Find hjemmesiden her.

Overnatning i Napoli

3 bud på hoteller i Napoli

Hvis du leder efter et hotel i Napoli, så er det værd at tage et kig på Booking.com, som har samlet over 110.000 brugeranmeldelser af Napolis næsten 3.000 overnatningssteder.

En fordel ved at bestille gennem Booking.com er, at de har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Vi har taget et nærmere kig på tre hoteller i Napoli, som ligger i toppen på karaktérskalaen og samtidig har minimum 1.000 anmeldelser.

Hotel NapoliMia

Hotel NapoliMia i Napoli

Hotel NapoliMia via Booking.com

NapoliMia ligger i top 5 % på Booking.com, og det er nemt at forstå hvorfor. Beliggenheden er perfekt. Alle værelser er unikt dekoreret, og der er kun 12 minutter til stranden.

Se hotellet her

Starhotels Terminus

Starhotels Terminus i Napoli

Starhotels Terminus via Booking.com

Det 4-stjernede Starhotels Terminus er en Bestseller i Napoli. Den ligger et stenkast fra Napolis hovedbanegård, midt på Piazza Garibaldi. Nyd livet med et koldt glas hvidvin på tagterrassen!

Se hotellet her

Grand Hotel Vesuvio

Grand Hotel Vesuvio i Napoli

Grand Hotel Vesuvio via Booking.com

5 stjerner og noget af det ypperste Napoli kan præstere. Siden 1882 har Grand Grand Hotel Vesuvio været besøgt af kendte og rejsende fra hele verden. Det er verdensklasse, men det er ikke gratis!

Se hotellet her

Bestil flybilletter til Napoli

Husk at bestille dine flybilletter til Napoli i god tid. Specielt hvis du rejser i højsæsonen. Ellers er der penge at spare, ved at rejse i november og marts.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Napoli

Billige flybilletter

Amalfikysten og Pompei

Den mest betagende og besøgte rute i regionen, er den, som der følger sydsiden på Sorrento-halvøen, Costiera Amalfitana – Amalfi kysten.  Amalfi er kystens største by, og byens centrum prydes smukt af Duomo i den centrale del af byen.

Fra det populære feriested Sorrento, snor vejen sig ned til Positano, en lille by, som stejlt kravler sig op af skråningerne.

Kystens bedste udsigt får du oppe fra Ravello, hvor de bedste steder at nyde den, er fra Villa Cimbrone og Villa Rufolo.

Atrani og Minori er begge mindre byer, men som i sandhed også fortjener et besøg. Amalfi er i særklasse!

Derudover er byen Pompei, syd for Vesuvio, er naturligvis en af de seværdigheder, man skal opleve.

Ud i den friske luft

Campania rummer mange andre ting end Napoli, så skulle du få brug for frisk luft udenfor den enorme by, er der andre lækre seværdigheder i området.

Nord for Napoli ligger Santa Maria Capua Vetere, som engang havde verdens største amfiteater efter Colosseum.

Amfiteateret har åbent fra tirsdag til søndag i hver uge.

Vulkanen Vesuvio, finder du syd for Napoli, og kan ses fra lang afstand.

Der bor 3 millioner mennesker omkring Vesuvio, temmelig mange, taget i betragtning af, at den regnes for at være en af de farligste vulkaner i verdenen.

Napolibugten

Foråret myldrer frem i hele Italien, og naturligvis også i Napoli, hvor du kan se den smukke udsigt udover bugten. Napoli bugten er noget af det smukkeste ved byen, selvom byen er det, står dette som den største kontrast til den enorme, og tætbefolkede by i Campania.

Øerne

Øerne Capri, Procida, og Ischia, er alle populære feriesteder, Capri er det specielt for jet-settet. Alle øerne nåes med båd fra Napoli, Sorrento, Positano, Amalfi og Salerno. Syd for den store havneby Salerno, ligger Pæstum med Neptuntemplet.

Pizza i Napoli
Verdensrekord i pizza!

1,8 km. pizza på verdenskortet

Napolitanerne har sat byen på verdenskortet i de sidste par dage. Det har den gjort mange gange før, men denne gang handler det om en verdensrekord, og en plads i Guinness Rekordbog.

250 kokke fra hele verden har lavet verdens længste pizza, der måler 1853.88 meter. Imponerende!

Pizzaen blev bagt på 6 timer og 11 minutter, hvilket er ligeså imponerende. Kokken æltede dejen på havnefronten i Campanias hovedstad, hvor der blev brugt 2.000 kg. mel, 1.600 kg. tomater, 2.000 kg. mozzarella, 200 liter olie og 30 kg. basilikum.

Spørgsmålet er, om hele pizzaen kunne holde sig varm, eller om nogle måtte nøjes med et stykke, der var en lille smule koldt? Men dette er jo reelt ligegyldigt. Hovedsagen var, at Napoli slog rekorden, og det gjorde de!

Fantastiske San Paolo

Fodbold i Napoli

Når beslutningen om, at din næste ferie til Italien skal gå til Campanias imponerende hovedstad, tænker din kæreste på, hvor meget hun kan nå at shoppe i byens centrum, inden det måske er tid til en 1-dags tur til Ischia, med wellnes og Spa, eller en romantisk tur til jetset øen, Capri.

Det kunne også være en mere romantisk sejltur til den blå grotte, eller en flot køretur på Amalfi kysten, hvor god mad og flotte udsigter over farvandet er i udsigt.

San Paolo stadion i Napoli

Imponér damen

God italiensk mad med flotte vidder, er der med garanti, men når du fortæller hende, at turen primært består af calcio (italiensk fodbold), calcio og endnu mere calcio, så kan der forventes en lille smule skuffelse fra hendes side af.

Derfor er der sandsynligvis behov for at kompensere for dette, og derefter tage hende med på det fantastiske San Paolo i Napoli, hvor der sidder over 60.000 ellevilde tilskuere, og hepper på byens lokale fodboldhold. Fodboldinteresseret eller ej, det er en kæmpe oplevelse, også for hende!

Så mens fruen din, udelukker alt det romantiske ved jeres ferie, er det oplagt at forklare hende, at romantik og calcio uden problemer kan kombineres på en ferie til Napoli.

At se fodbold i Napoli, og du oplever noget af det vildeste, som der overhovedet kan tænkes, når vi besøger fodboldstadions i Europa. Vi har tale om en passion for det runde læder, som er svær at finde øvrige steder, selv i Italien, og man mærker summen for spillet, allerede i flere dage op til næste kamp.

Besøg træningsanlægget

Besøg Napolis træningsanlæg i Castel Volturno, og se de store stjerner helt tæt på, når træningen og forberedelserne til næste kamp finder sted under holdets træner, Maurizio Sarri. Castel Volturno er 55 kilometer nord for Napoli, og der er en køretur på godt 40 minutter i bil. Har du ikke bil til rådighed, så er der bus indefra Napoli Centrale, og der venter en bustur på lidt over en time, til gengæld koster den ene billet kun 4 euro.

Det er ikke alle træninger der er åbne for publikum, men hold øje med klubbens hjemmeside, således du ikke tager turen forgæves. Men ellers kan turen derop også nydes ved det pragtfulde middelhav, hvor der er rig mulighed for at gå hånd i hånd med kæresten.

Der skal naturligvis også købes merchandise i klubbens butik inde ved Stazione Centrale i byens centrum. Butikken har åben alle dage fra kl. 8 til kl. 21.00. Her skal der bruges et par timer, før man er helt færdig, og derudover bliver kæresten også tilfreds. Nu er I jo ude og shoppe!

Kampdag!

Når kampdagen er kommet, er det med at komme på stadion i en fart. Italienerne kommer tidligt ud til stadion, ikke nødvendigvis ind på stadion, men kommer derud nogle timer før kampen, snakker fodbold og drikker et par øl, hvis man altså er til det?!

En times tid før kampstart, er det tid til at komme ind på det legendariske San Paolo, hvor Diego Maradona ikke på nogen måder er glemt, hvilket du også kan mærke i hele byen. Herinde er festen formentlig allerede i gang, fra begge curvaer (bag målet), hvor romerlys og sang dominerer kraftigt i billedet.

Det hele eksploderer dog, når stadionspeakeren, Daniele Bellini starter på Napolis startopstilling. Her kommer decibelene op til højder, som du næppe har oplevet det før. Du kan se flere videoer på Youtube med den gode og entusiastiske Bellini, der får hele San Paolo til at gynge, så selv Vesuvio er ved at blive skudt i gang.

Den eventuelle kompensation

Vinder Napoli er der fest indtil næste kamp, taber de, er der stemning som til en begravelse. Napolitanerne lever for deres hold – Calcio!

Hvis der stadig er tid til overs, og det bør der være, er der rig mulighed for at grave i dybden i alle Napolis herligheder. Dette er også for at tilfredsstille kæresten, så hun trods alt får lyst til en ferie mere i byen, på trods af du er gået amok på San Paolo.

Få et fantastisk overblik over byen fra Castel Sant’Elmo, gå på opdagelse i byens spanske kvarter, eller hiv hende med i operaen i et af de største operahuse i Italien, San Carlo. Byens centrum er på UNESCO’s verdensarvsliste, og det er ikke sært, området er ganske enkelt fantastisk. Gå en tur nede ved havet, og se Castel Nuovo, der fuldstændig dominerer Piazza Municipo. Den største piazza hedder dog, Plebiscito, der bl.a. huser Palazzo Reale.

Intet er umuligt. Kombiner en fodboldferie med kæresten til Napoli, hvor der er noget for begge parter.