Skip to main content

Se Napoli spille fodbold på Stadio Diego Armando Maradona

Fodbold i Napoli på 20 sekunder

Stadio San Paolo, som nu hedder Stadio Diego Armando Maradona, er med til at tage dig tilbage i tiden. Til den tid hvor Maradona tryllede på grønsværen, og hvor Napoli havde deres storhedstid i slutningen af 80’erne bl.a. med to italienske mesterskaber og en UEFA Cup titel.

Befolkningen har en fantastisk passion for fodbold og deres hold og stemningen er på højdepunktet når SSC Napoli spiller deres hjemmekampe. Dette SKAL du opleve!

Napoli ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Fodboldferie i Campania

Her får du billetter

Jeg har været så heldig, at jeg har set Napoli i flere kampe på hjemmebane, og ligeledes det italienske landshold, da de spillede deres første kampe efter VM-titlen i 2006. Det emmer af calcio over alt i byen.

Se Napolis hjemmeside for køb af billetter. Her kan du købe dem online, men der er også adresser til forskellige lokationer, typisk kiosker, hvor du kan købe billet.

Sådan kommer du til stadion

I bil

Hvis ikke du bor i Napoli, men skal du til byen og se fodbold, kører du på ringvejen og kører fra ved Agnano afkørslen. Herfra er der skilte hele vejen til stadion. Fra afkørsel til stadion er der cirka 10 minutters kørsel. Nærmeste parkeringspladser finder du ved Bagnoli.

Med bus

Fra Napoli Centrale skal du med 151 ANM som går mod Piazzale Tecchio, som ligger i Fuorigrotta bydelen, hvor stadion også er placeret.

Dette er grundlæggende det du skal, når du skal med bus til stadion fra centrum. Hvad enten det er det ene eller andet busstoppested, du står ved, skal du med 151 ANM mod Piazzale Tecchio.

Med metro

På denne tur fra midtbyen skal du skifte to gange før du kommer ud til stadion. Kort fortalt, så tager du metroen fra centrum og har Mostra som endestation. På en metrotur fra centrum i Napoli og ud til stadion, kører du både i metro, med funicolare og til sidst sidder du i et tog.

Når du er stået af i Mostra, har du ganske kort til stadion, som i under 10 minutters gang. Jeg kan ikke helt huske det, men måske du allerede kan se stadion fra stationen.

Besøg træningsanlægget

Besøg Napolis træningsanlæg i Castel Volturno, og se de store stjerner helt tæt på, når træningen og forberedelserne til næste kamp finder sted. Castel Volturno er 55 kilometer nord for Napoli, og der er en køretur på godt 40 minutter i bil. Har du ikke bil til rådighed, så er der bus inde fra Napoli Centrale, og der venter en bustur på lidt over en time, til gengæld koster den ene billet kun 4 euro.

Det er ikke alle træninger der er åbne for publikum, men hold øje med klubbens hjemmeside, således du ikke tager turen forgæves.

Der skal naturligvis også købes merchandise i klubbens butik inde ved Stazione Centrale i byens centrum. Butikken har åben alle dage fra kl. 8 til kl. 21.00.

Kampdag

Når kampdagen er kommet, er det med at komme på stadion i en fart. Italienerne kommer tidligt ud til stadion, ikke nødvendigvis ind på stadion, men kommer derud nogle timer før kampen, snakker fodbold og drikker et par øl, hvis man altså er til det?!

En times tid før kampstart, er det tid til at komme ind på det legendariske San Paolo, hvor Diego Maradona ikke på nogen måder er glemt, hvilket du også kan mærke i hele byen. Herinde er festen formentlig allerede i gang, fra begge curvaer (bag målet), hvor romerlys og sang dominerer kraftigt i billedet.

Det hele eksploderer dog, når stadionspeakeren, Daniele Bellini starter på Napolis startopstilling. Her kommer decibelene op til højder, som du næppe har oplevet det før. Du kan se flere videoer på Youtube med den gode og entusiastiske Bellini, der får hele San Paolo til at gynge, så selv Vesuvio er ved at blive skudt i gang.

napoli fodboldrejser San Paolo Stadio Diego Armando Maradona
Booking.com

Bestil hotel til fodboldrejsen

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til fodboldferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Napoli. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller her

Bestil flybilletter til Napoli

Husk at bestille dine flybilletter til fodboldferien i Napoli i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Napoli

Billige flybilletter