Skip to main content
Vietri sul Mare er den første by du møder på Amalfikysten, og som du fra de rette vinkler får fantastiske udsigter over kysten.
Vietri sul Mare på 20 sekunder

Vietri sul Mare er kendt for sin keramik, som fylder hele byen med flotte mosaikker og mange butikker med håndværkere, der gør det efter de gamle traditioner.

Byen er den første by du møder på Amalfikysten, når du kommer fra Salerno.

Vietri sul Mare ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie i Vietri sul Mare

Sådan kommer du til Vietri sul Mare

I bil fra Napoli

Allerede når du kommer til Napoli, hvis ikke du allerede er i byen, så møder du de første skilte mod Amalfikysten.

Her kører du ned mod Salerno, hvor du skal tage afkørslen mod Costiera Amalfitana. Der er naturligvis direkte afkørsel mod kysten, og dermed også mod Vietri sul Mare, som ligger lige for foden af den guddommelige kyst.

Kør selv ferie italien

Med tog

Der er ikke togtransport på Amalfikysten, og hvis du har været der, så siger det egentlig også sig selv.

Men denne by har der lige nøjagtig været plads til nogle togskinner, og disse skinner og denne station, er forbundet med strækningen mellem Napoli og Salerno.

Køb togbillet

Du kan købe din togbillet her på siden. Det er en stor fordel for dig at købe billetten online.

Når du har købt billetten, skal du blot stige ombord på toget og fremvise den QR-kode som du har fået ved købet.

Vietri sul Mare

Udsigten fra Vietri sul Mare

Byens panoramiske beliggenhed og med sit kælenavn, ”Amalfikystens første perle”, gør naturligvis, at du kan få nogle fantastiske billeder heroppe fra.

Småt med p-pladser

Disse møder du allerede ved dit første besøg i byen, hvor du er på vej ind i hjertet af den. Inden du gør det, har du formentlig bokset med at finde en p-plads, for de 8 pladser der er, som jeg fandt, er ret hurtig fyldt op.

Chiesa di San Giovanni Battista

Du går op igennem den lange og travle gågade, hvor du kan finde alt det som du står og mangler derhjemme, og kommer op til byens kirken.

Heroppe kan du naturligvis se kirken, som har stået her siden 1036, men fik en gennemgående renovering i det 17. århundrede.

Byens højeste punkt

Panoramaudsigt, nu vi taler om det, det kan du få heroppe fra, og måske lidt bedre end det første punkt, da du er kommet lidt længere ind i byen, og dermed kan se Amalfikysten endnu bedre.

Kirken er placeret på byens højeste punkt.

Ferie i Vietri sul Mare

Der er vel ikke nogen som ikke drømmer om ferie ved Amalfikysten? Det er oplagt at tage nogle overnatninger her, eller en hel uge, inden du begiver dig ud på kysten.

Book din ferie

Grand Hotel Vesuvio i Napoli

Keramik i Vietri sul Mare

Du kan ikke nævne denne bog uden at nævne keramik. Dette tema går igennem i hele byen og uanset hvor du bevæger dig henne.

Det er næsten som du bliver blændet af de mange fliser og mosaikker, og det er som om hele byen bliver lyst op, både i de snævre gader og de flotte gårdhaver.

Keramikkens historie

Den er lang og går helt tilbage til renæssancen og de stolte traditioner og det ædle håndværk, som de gjorde den gang, er stadig håndhævet i byen.

Du kan selvfølgelig købe keramik, for der er masser af butikker, som både har salg af det håndværk, som de selv har lavet.

Gæstfrihed

Netop det synes jeg er stærkt charmerende. Her kan du se når de brænder leret og håndmaler deres produkter.

Uanset om du er handlende eller ikke, så møder du en stor gæstfrihed hos håndværkerne og som altid er klar med et smil.

Vietri sul Mare keramik
Vietri sul Mare