Bologna – liv og italiensk charme

Bologna med Europas ældste universitet, sine pølser og sine karakteristiske orange og røde bygninger, er hovedstaden i den flade region Emilia-Romagna.
Bologna på 20 sekunder

Med næsten en halv million indbyggere, er Bologna en stor by, der er centreret omkring Piazza Nettuno og Piazza Maggiore. Gå ikke glip af de to tårne på Piazza di Porta Ravegana.

Aftenstemingen skal opleves på de to føromtalte piazzaer, Nettuno og Maggiore, hvorimod Restauranterne befinder sig i en af de mange sidegader til hovedstrøget Via dell’indipendenza. Små gader som Via Goito, Via Marsala og Via Bertiera, gemmer der sig madsteder, som på alle måder er et besøg værd.

Bologna ligger i regionen Emilia-Romagna
Her ligger Emilia Romagna
Ferie i Bologna
Bolognas centrum

Lidt om Bologna

Når eftermiddagen i Bologna begynder at blive aften, og oplevelserne fra en lang og guddommelig lang dag i byen eller i øvrige dele af den fantastiske region, kan du bedst betragte alle de gode indtryk, på en af de mange caféer på Piazza Maggiore. Her går det for alvor op for én, at Bologna har liv og italiensk charme.

Bologna 2 tårne

De to tårne

De to tårne, der nærmest er indgangen til den gamle bydel, er symbolet på Bologna. Mellem det 12. og 13. århundrede var der en meget stor opførelse af tårne i byen, og da det gik bedst kunne der tælles 1oo tårne i byen. I dag står der 24 tilbage, og de mest berømte, er dem vi skriver om nu, som blev skabt af Asinelli og Garisenda. Begge tårne er skæve grundet større jordskred i fundamentet.

Hvorfor der blev bygget så mange tårne på det tidspunkt, er dog stadig uklart. Men det menes at være et forsvarsværk, som de rigeste fik lavet, dog mest for at vise deres magt.

Fodbold!

Tag ind og se Bologna Calcio, Harald Nielsens gamle klub, på Stadio Dall’Ara, der ligger i byens vestlige del.

Billetter kan købes forskellige steder i byen, men også på kampdagen ude ved stadion. Der er sjældent udsolgt, og hvis der er udsolgt, er det typisk Juve, Milan eller Inter der er på besøg.

Byens fans står i den ene ende af stadion, tribunen hedder Andrea Costa, og der er en fantastisk stemning til hver eneste hjemmekamp med Rossoblu.

Overnatning i Bologna

3 bud på hoteller i Bologna

Man spiser godt i Bologna, og derfor skal du selvfølgelig også bo godt.

Det gør du bl.a. på Hotel Fiera, lidt udenfor byens centrum, hvor du spiser godt og ikke mindst lokalt på restauranten.

På Suite Hotel Elite, er du tæt på lufthavnen, og samtidig tæt på byens flotte Piazza Maggiore. Midt i centrum bor du på NH Bologna, hvor det er muligt at shoppe lige udenfor døren.

Hotel Fiera

Hotel Fiera - Bologna

Hotel Fiera via Booking.com

Budgetvenligt hotel, der byder på lækre egnsretter i restauranten.

Se hotellet her

Suite Hotel Elite

Suite Hotel Elite - Bologna

Suite Hotel Elite via Booking.com

Suite Hotel Elite er et lækkert 4-stjernet hotel 15 minutters gang fra Piazza Maggiore.

Se hotellet her

NH Bologna De La Gare

Hotel NH Bologna De La Gare

NH Bologna De La Gare via Booking.com

4-stjernet hotel midt i Bolognas butikskvarter, og 300 m. fra banegården.

Se hotellet her

Øst for Bologna

Dozza

Dozza i Emilia-Romagna er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Vi er 25 kilometer øst for Bologna, 6 kilometer fra Imola, og byen ligger ganske tæt på motorvej E45. Fra afkørslen fra A14/E45 tager i fra ved Castel S. Pietro.

Malerisk by

Dozza er et stort kunstmaleri! Intet mindre. Kunsten er dekoreret på mange af byens vægge, gaderne og de mange piazzaer. Mange stilarter i lyse farver dækker hvert hjørne, og for hvert af dette, åbner der sig nye glimt i nye farver, der gør turen igennem byen, helt igennem farvestrålende.

Byen er et stort museum, hvor du kan se mere end hundrede værker over hele byen, der er malet af flere forskellige, prestigefyldte malere.

Det bedste tidspunkt at besøge Dozza, er afgjort fra maj til september, der bl.a. giver dig mulighed for at deltage ved vin-festivalen.

Slottet  Rocca Sforzesca og rødvin

Det historiske centrum, er et karakteristisk spindelvæv i de lækreste, middelalderlige gader. Den mægtige Rocca Sforzesca, der er placeret på det højeste sted i byen, er en perfekt harmoni med den resterende del af den smukke by.

Rocca Sforzesca er åbent hele året rundt, dog lukket 25. december, 1. januar, og hver mandag. Igennem tiderne har det været ejet af mange forskellige, højtstående personer, men i 1960 blev det købt af kommunen.

Til det italienske bord i Dozza, som altid er lækkert i det italienske, er der lokale retter fra pasta, til ost og lyst kød. Den røde Sangiovese DOC og den hvide Albana DOCG, er naturligvis et must at få til sit måltid i byen.

Kultur i international klasse

Museer i Bologna

I Bologna finder du naturligvis også mange interessante museer i topklasse.

Du har mulighed for at købe et Bologna Welcome card, der giver jer gratis adgang til museer og mange andre attraktive seværdigheder i byen.

Du finder kontoret på Piazza Maggiore, og kan læse mere om dette på deres hjemmeside, som du finder her.

Museer i Bologna

Pinacoteca nazionale di Bologna

Pinacoteca nazionale di Bologna rangerer blandt de mest moderne og vigtige nationalmuseer i Italien, og er desuden også meget værdsat i udlandet.

I de 30 udstillingslokaler finder du primært værker af Giotto, Raphael og Tiziano, der alle var storslåede kunstnere fra Bologna og Emilia-Romagna.

Fra 200 tallet til barokken, fra flamske til byzantinerne. et besøg der vil give dig en bedre indsigt i de mange værker, som kan ses i mange af byens kirker. Museet findes på Via Belle Arti 56.

Museet har lukket mandag, men tirsdag og onsdag, er der åbent fra 9.00-13.30, torsdag til søndag samt helligdage, er der åbent fra 14.00 til kl. 19.00.

Museo Civico Archeologico

Museo Civico Archeologico rangerer blandt de mest prestigefyldte arkæologiske museer i Italien.

Der er en meget repræsentativ for den forhistoriske tid til den romerske.

Museets samling af egyptiske antikvariteter, er en af de vigtigste i Europa. Museets totale samling er over 100.000 eksemplarer.