Skip to main content

Bologna – liv og italiensk charme

Bologna med Europas ældste universitet, sine pølser og sine karakteristiske orange og røde bygninger, er hovedstaden i den flade region Emilia-Romagna.
Bologna på 20 sekunder

Med næsten en halv million indbyggere, er Bologna en stor by, der er centreret omkring Piazza Nettuno og Piazza Maggiore. Gå ikke glip af de to tårne på Piazza di Porta Ravegana.

Aftenstemingen skal opleves på de to føromtalte piazzaer, Nettuno og Maggiore, hvorimod Restauranterne befinder sig i en af de mange sidegader til hovedstrøget Via dell’indipendenza. Små gader som Via Goito, Via Marsala og Via Bertiera, gemmer der sig madsteder, som på alle måder er et besøg værd.

Bologna ligger i regionen Emilia-Romagna
Her ligger Emilia Romagna
Ferie i Bologna

Lidt om Bologna

Når eftermiddagen i Bologna begynder at blive aften, og oplevelserne fra en lang og guddommelig lang dag i byen eller i øvrige dele af den fantastiske region, kan du bedst betragte alle de gode indtryk, på en af de mange caféer på Piazza Maggiore. Her går det for alvor op for én, at Bologna har liv og italiensk charme.

Piazza Maggiore i Bologna

Bologna byder på det hele

Med det ældste universitet i Europa, er der masser af unge mennesker i Bologna og masser af dejligt liv omkring dig. Byen byder dig på flotte kirker og monumenter, flotte og store tårne, som er byens helt symbol i Torre degli Asinelli og Torre Garisenda, som står side om side i byens centrum.

Nyd bolognesernes liv i en af de mange parker eller gå en hyggelig tur ved Moline kanalen, hvor du kan trække vejret og bare nyde det. Nøjagtig som de lokale gør det.

Oplev Bologna helt året

Det er inde på Piazza Maggiore, der er det store trækplaster, når du skal ha din cappuccino eller en drink, når natten er ved at falde og det er her, den berømte aftentur (passeggiata) skal foregå. Og som vi ved det, der kender Italien, så bliver den jo gået hver aften.

Når der står, at du kan besøge Bologna hele året, så er det grundet de mange arkader, som du går i læ under, hvis regnen eller kulden bider lidt fra sig, som den godt kan på disse kanter om vinteren. I alt kan du gå i læ i de 38 kilometer, som der er arkader til.

Gastronomi i Bologna

Det er Italien, og især i Bologna hvor maden og køkkenet ikke fejler noget. Bologna kaldes de lærde, den fede og den røde, og det er netop den fede, der har givet navnet til Bolognas køkken, som kan være fed.

Jeg kommer aldrig nogensinde til at skrive, at du kan få dårligt italiensk mad, for jeg tror ikke på det og alle de gange jeg har besøgt Bologna, har jeg da også spist til ordet, verdensklasse.

Kultur og musik

Bologna var europæisk kulturhovedstad i 2000 og i 2006 kom den på UNESCOs liste for “kreativ by for musik”. En prestigefyldt anerkendelse for de gamle traditioner og nutidens livlige musik på scenerne.

Bologna har mange års tradition for musik på forskellige institutioner. Det kan du finde på Teatro Comunale, det internationale museum og på universitetet. Derudover kan du naturligvis opleve musik på en af de mange gader i centrum eller på en af de mange barer hvor der er livemusik.

Overnatning i Bologna

3 bud på hoteller i Bologna

Man spiser godt i Bologna, og derfor skal du selvfølgelig også bo godt.

Det gør du bl.a. på Hotel Fiera, lidt udenfor byens centrum, hvor du spiser godt og ikke mindst lokalt på restauranten.

På Suite Hotel Elite, er du tæt på lufthavnen, og samtidig tæt på byens flotte Piazza Maggiore. Midt i centrum bor du på NH Bologna, hvor det er muligt at shoppe lige udenfor døren.

Hotel Fiera

Hotel Fiera - Bologna

Hotel Fiera via Booking.com

Budgetvenligt hotel, der byder på lækre egnsretter i restauranten.

Se hotellet her

Suite Hotel Elite

Suite Hotel Elite - Bologna

Suite Hotel Elite via Booking.com

Suite Hotel Elite er et lækkert 4-stjernet hotel 15 minutters gang fra Piazza Maggiore.

Se hotellet her

NH Bologna De La Gare

Hotel NH Bologna De La Gare

NH Bologna De La Gare via Booking.com

4-stjernet hotel midt i Bolognas butikskvarter, og 300 m. fra banegården.

Se hotellet her

Øst for Bologna

Dozza

Dozza i Emilia-Romagna er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Vi er 25 kilometer øst for Bologna, 6 kilometer fra Imola, og byen ligger ganske tæt på motorvej E45. Fra afkørslen fra A14/E45 tager i fra ved Castel S. Pietro.

Malerisk by

Dozza er et stort kunstmaleri! Intet mindre. Kunsten er dekoreret på mange af byens vægge, gaderne og de mange piazzaer. Mange stilarter i lyse farver dækker hvert hjørne, og for hvert af dette, åbner der sig nye glimt i nye farver, der gør turen igennem byen, helt igennem farvestrålende.

Byen er et stort museum, hvor du kan se mere end hundrede værker over hele byen, der er malet af flere forskellige, prestigefyldte malere.

Det bedste tidspunkt at besøge Dozza, er afgjort fra maj til september, der bl.a. giver dig mulighed for at deltage ved vin-festivalen.

Slottet  Rocca Sforzesca og rødvin

Det historiske centrum, er et karakteristisk spindelvæv i de lækreste, middelalderlige gader. Den mægtige Rocca Sforzesca, der er placeret på det højeste sted i byen, er en perfekt harmoni med den resterende del af den smukke by.

Rocca Sforzesca er åbent hele året rundt, dog lukket 25. december, 1. januar, og hver mandag. Igennem tiderne har det været ejet af mange forskellige, højtstående personer, men i 1960 blev det købt af kommunen.

Til det italienske bord i Dozza, som altid er lækkert i det italienske, er der lokale retter fra pasta, til ost og lyst kød. Den røde Sangiovese DOC og den hvide Albana DOCG, er naturligvis et must at få til sit måltid i byen.

Få inspiration til et besøg i Dozza fra videoen her til højre. Film og billeder i videoen er taget af Jesper Mejer Kristensen

Museer i Bologna

I Bologna finder du naturligvis også mange interessante museer i topklasse.

Du har mulighed for at købe et Bologna Welcome card, der giver jer gratis adgang til museer og mange andre attraktive seværdigheder i byen.

Du finder kontoret på Piazza Maggiore, og kan læse mere om dette på deres hjemmeside, som du finder her.

Civico museum i Bologna

Pinacoteca nazionale di Bologna

Pinacoteca nazionale di Bologna rangerer blandt de mest moderne og vigtige nationalmuseer i Italien, og er desuden også meget værdsat i udlandet.

I de 30 udstillingslokaler finder du primært værker af Giotto, Raphael og Tiziano, der alle var storslåede kunstnere fra Bologna og Emilia-Romagna.

Fra 200 tallet til barokken, fra flamske til byzantinerne. et besøg der vil give dig en bedre indsigt i de mange værker, som kan ses i mange af byens kirker. Museet findes på Via Belle Arti 56.

Museet har lukket mandag, men tirsdag og onsdag, er der åbent fra 9.00-13.30, torsdag til søndag samt helligdage, er der åbent fra 14.00 til kl. 19.00.

Museo Civico Archeologico

Museo Civico Archeologico rangerer blandt de mest prestigefyldte arkæologiske museer i Italien.

Der er en meget repræsentativ for den forhistoriske tid til den romerske.

Museets samling af egyptiske antikvariteter, er en af de vigtigste i Europa. Museets totale samling er over 100.000 eksemplarer.

Neptun fontænen

Vi slutter denne lille rejse, som du vil opleve meget mere når du er på besøg i Bologna, med at stå foran Palazzo Re Enzo og kigger over på Piazza del Nettuno. Denne kom i 1565 og er en oplagt forlængelse at færdes videre på fra Piazza Maggiore.

I centrum står Neptun fontænen, der også kom i 1565, er lavet i marmor og bronze af den flamske billedhugger, Jean de Boulogne.

Der er altid plads til at skrive meget mere om Bolognas imponerende bygninger og dens mange herligheder og seværdigheder, men det skal jo også opleves i levende live. Det er netop derfor vi er her.

Piazza Nettuno i Bologna

Basilica di San Petronio

Vi fortsætter turen på Piazza Maggiore og besøger nu den største religiøse kirke i Bologna.

Byggeriet begyndte i 1390 efter ordre fra kommunen, som straks gav ansvaret til Antonio di Vincenzo, lokal arkitekt, som døde cirka 11 år efter begyndelsen på kirken. Denne stod færdig i 1600-tallet. Projektet var enormt og kirken skulle være den største for kristne, men grundet økonomi og tid, blev ambitionerne sænket.

Solur

Den øverste del af kirken er dækket med mursten mens den nederste er beriget med marmor. På gulvet i basilikaen kan du San Petroinos solur, der er lavet af Gian Domenico Cassini i 1656 og som har den længste solurrekord i verden.

Palazzo del Podestà

Blev bygget I 1200-tallet sammen med Piazza Maggiore og er i grunden aldrig blevet bygget helt færdig. Stueetagen er forbundet med de andre bygninger i blokken, som udover Podestà også tæller Palazzo Re Enzo og Palazzo del Capitano del Popolo.

Her skete der mange forskellige arrangementer, som marked og hængninger, som på dette tidspunkt, altså var til offentligt skue.

Se de 4 statuer af Bolognas 4 beskyttere. San Petronio, san Francesco, san Domenico og san Procolo.

Bevæger du dig med uret passerer du Palazzo dei Banchi, der kom af at det var sæde for byens bankfolk.

De 2 tårne

Bolognas symbol, Torre degli Asinelli og Torre Garisenda, er det typiske bybillede fra byen. De to skæve tårne, som begge står og svajer inde på Piazza Ravegnana på sine hhv. 97 og 47,5 meter.

Mellem det 12. og 13. århundrede var der en meget stor opførelse og da det gik bedst, kunne der tælles mere end 100 tårne i byen. Alle tårnene var resultatet fra byens middelalder, hvor de rigest og mest magtfulde kunne vise deres styrke og magt. Nu er der dog næsten ingen tårne tilbage, eller, langt de fleste er ødelagte fra dengang og i dag tæller vi cirka 20 tårne i Bologna.

Tilbage til Asinelli, som er muligt for dig at besøge og komme op i toppen af de altså næsten 100 meter over havet. Når du kommer op til toppen, er der flere ting som du skal være forberedt på. For det første giver det dig formentlig et sug i maven, og det gør den udsigt så også, som du får ud over hele Bologna og de røde terrakotta tage.

De to tårne i Bologna

Udsigten til havet

Jeg har godt nok aldrig selv oplevet, at kunne se helt til Adriaterhavet, men det siges, at du på de klareste dage kan se til havet, der er mere end 100 kilometer væk.

Du finder de to tårne ved krydset ved Via Rizzoli, Strada Maggiore, Via Zamboni, Via San Vitale og Via Castiglione, og til information, er vi tæt på Piazza Maggiore.

Santuario della Madonna i Bologna

Santuario della Madonna

Vi bevæger os lige et lille smut væk fra centrum, nærmere bestemt mere end 5 kilometer inde fra Piazza Ravegnana med de to tårne og hele vejen ud til Santuario della Madonna. Du finder den på Via di San Luca 36

Den enorme kirke ser ud som om den holder øje med Bologna og hele provinsen, for med sine 300 meter over havet, er der mulighed for at se den fra lang afstand.

Historien er meget lang med denne kirke, som blev påbegyndt i 1194 og først stod færdig i 1765, og den historie skal du også nok få en gang, men det er egentlig ikke derfor jeg vil nævne den her.

Facinerende tur til Santuario Della Madonna

Det er simpelthen turen op til den, der gør, at det er en fascinerende ”rejse”, når du begynder at gå op til kirken. Vejen er faktisk forbundet med centrum, der starter nede fra Porta Saraagozza og som først slutter oppe ved Santuario efter 3 kilometer og 796 meter under arkader og søjlebårede indgangspartier, som er den længste i verden.

Santuario della Madonna har åbent alle dage fra 7.00-19.00, og ja, det var måske ikke så meget information du har fået her, men besøg den. Den gåtur inde fra byen er, som skrevet, meget fascinerende og selvom den er lang, er det hele turen værd når du er fremme.

Portene i Bologna

Bologna har 12 porte som alle fører den ene eller anden vej, og dem alle sammen har retning, eller kan få det, ind mod Centro storico.

PORTA SARAGOZZA

Vi er ved den 3. bymur i Bologna, krydset ved Via Porrettana og viali di Circonvallazione, hvor vi nu står ved Porta Saragozza, som kan føre os ud til Santuario della Madonna.

Den blev første gang bygget i det 13. århundrede og var i første omgang blot en sekundær passage, indtil vi begynder at ramme år 1674. Her blev der bygget den lange arkade, som er over 3 kilometer lang og fører op til kirken, Santuario della Madonna.

”Den hellige dør” eller ”pilgrimsdøren”, hvorfra pilgrimme begyndte at gå op til kirken for ære Madonna di San Luca. Navnet ”pilgrimsdøren” kom dog ikke kun pga. dette, men også fordi de kristne herrer fik en sejr over muslimerne.

Portens nuværende træk og udseende kom til i 1859, da arkitekt, Giuseppe Mengoni overtog projektet fra en anden arkitekt, Enrico Brunetti Rodati.

PS: Ja, som du kan se på billedet, så var der naturligvis arbejde ved porten, den dag jeg besøgte den.

Porta Saragrossa i Bologna

Porta San Felice

Er ligesom Porta Saragozza, ligeledes ude ved den 3. bymur, og ligger på vejen hvor den skifter navn fra via San Felice til via Aurelio Saffi. Vi er vest for Bolognas historiske centrum, nøjagtig på modsatte side af Porta Maggiore.

Porta San Felice ligger tæt på Mercato Erbe og Basilica di San Francesco

Porta Delle Lame

På 3. bymur, hvor der i november 1944 fandt et blodigt slag afsted og hvor nazi-tyskerne måtte sig. Lame finder du tæt på museet for moderne kunst.

Bybussen tager dg inde fra Rizzoli og ud til Porta delle Lame på 12 minutter.

På ringvejen skal du dreje af ved nr. 5 og ind mod centrum.

Porta San Donato

Herude finder du nogle universitetsbygninger. Derudover er du tæt på den vidunderlige botaniske have på via Irnerio.

Bybussen tager dig ud til Porta San Donato på 12 minutter.

På ringvejen skal du finde afkørsel 8/8 bis-9-10 og ind mod byens centrum.

Porta Maggiore

Den er ligeledes tæt på Palazzo Hercolani.

Bybussen tager dig herud på 8 minutter

På ringvej 11/11 bis-12 og ind mod centrum.

Porta San Vitale

Vi forgrener os øst for Bologna og det er her du finder vejen mod Ravenna. Jeg kan anbefale dig at besøge Palazzo Hercolani, der ligger tæt herved.

Bybussen tager dig herud på 9 minutter

På ringvejen tager du afkørslen 11-11 bis og ind mod centrum.

Porta Castiligione

Porten ligger i slutningen af Via Castiglione og bliver kaldt ”Porten til kanalerne”, eftersom Savena kanalen er beliggende ved siden af.

Bybussen tager dig fra Rizzoli og ud til Porta Castiglione på 13 minutter.

I bil kører du på ringvejen og tager afkørsel 11-11bis og ind mod centrum.

Porta Santo Stefano

Santo Stefano er beliggende nær via Santo Stefano og Piazza Santo Stefano, og bliver kaldt ”porten til Firenze”. Det var her langt det meste trafik og handel med Firenze foregik.

Porten blev bygget i det 13. århundrede og har siden blevet renoveret og bygget mange gange igennem de næste århundreder.

Bybussen tager dig fra Rizzoli og ud til porten på 9 minutter.

I bil kører du på ringvejen og tager afkørsel 11-11bis og ind mod centrum.

Bolognas øvrige porte

Som skrevet har Bologna 12 porte, her er der nævnt 8, så vi mangler altså Porta San Mamolo, Porta Sant’Isaia, Ponte Galliera og Porta Mascarella.

Om du ser dem alle, eller blot nogle, så er der altid en interessant og spændende historie forbundet med en af de 12 porte.

Stadio Dall'Ara Bologna

Fodbold i Bologna

Når du skal ind og se fodbold i Bologna på Stadio Dall’Ara, kommer du ind hvor Harald Nielsen i 1960’erne for alvor slog sit navn fast.

BOLOGNA FC

Det var før 2. verdenskrig, at Bologna var stærke og hvor det blev til hele 6 italienske mesterskaber, hvorefter vi skal helt op til midten af 50’erne før der igen kan hentes noget statistik om klubben.

Så satsede klubben stort, hvor de bl.a. hentede Guld Harald i Frederikshavn, og vandt deres 7. og indtil videre sidste italienske mesterskab i 1964.

Men Bologna FC har ikke været i nærheden af samme styrke som den gang, og har i de sidste 30 år været en del af den tungere halvdel i Serie A, og har sågar flere sæsoner i Serie B.

Stadio Dall’Ara

Byens stadio, Dall’Ara kan huse over 35.000 tilskuere, og ligger i byens vestlige del, små 3 kilometer inde fra Piazza Maggiore.

Når vi tager udgangspunkt i Piazza Maggiore, skal du finde busstoppestedet, Farini, hvor du hopper på en bybus, som kan tage dig ud til stadion på cirka 15 minutter.

Vælger du at gå inde fra centrum, er der en god tur på over 30 minutter. Det gjorde jeg engang for mange år siden, og når solen brager ned med over 35 grader, er det ikke noget jeg kan anbefale.

Stadio Dall'Ara Bologna 1

Billetter

Første kamp jeg så i Bologna, var en Serie B kamp mod Treviso, hvor vi købte billetterne ved stadion og så kampen fra Andrea Costa tribunen. Det er der klubbens mest inkarnerede fans står og synger og bakker holdet i samtlige 90 minutter.

Du kan købe billetter i det meste af byen, men du skal finde dem salgsstederne på klubbens hjemmeside her.

Vi skulle til Bologna og se deres kamp mod Fiorentina og vi havde fundet en kiosk, som solgte billetter til kampen. Vi kommer ind, viser vores pas til den unge dame, som fortæller os, at hun skal have en kopi af vores pas, men det kunne hun ikke lave, så vi skulle finde et sted som kunne lave kopier.

200 meter længere nede af gaden var der tilfældigvis en som gjorde det. Så os ned og få lavet kopier, tilbage igen og nu kunne hun så sælge os billetterne. Pointen med det, er, at når de skal have en kopi af et pas, hvorfor har de så ikke mulighed for at tage en kopi?!! Det er italienske forhold, når vi elsker det mest. Kampen endte i øvrigt 1-1 og var ikke noget festfyrværkeri.

Den sidste kamp jeg har overværet på Dall’Ara, er en kamp mod Sassuolo, hvor der var uhyggeligt varmt og skyggen kunne vi se ovre på den anden side af stadion. Vi sad på den tribune med tårnet. Bologna tabte kampen med 0-1, og dette var heller ikke nogen stor fodboldkamp.

Men uanset hvad, er det altid en oplevelse at se fodbold i Italien.

Piazza Maggiore

Bologna er Emilia Romagnas centrum og Piazza Maggiore er Bolognas centrum. Vi bevæger os nu helt ind i hjertet af byen, hvor nysgerrige blikke får deres lyst styret ved dette smukke syn af historie og arkitektur.

Derfor bliver vi også nød til at kigge lidt nærmere på denne størrelse af en skønhed, som er en Piazza i Italien, når den er på sit højeste niveau.

Historien

Piazza Maggiore har altid været dette firkantede sted, hvis vi kan kalde den det, i Bologna. Det siges, at herskerne i 1200-tallet, med byens midler, købte husene og andre bygninger, der stod her, og siden blev disse fjernet. På dette tidspunkt boede der 50.000 i Bologna og de blev alle sammen inviteret ind til Piazza Maggiore. Dermed kunne folket komme til alle de begivenheder, som der blev holdt på stedet.

Piazza Maggiore i Bologna

De nye bygninger

Efterhånden blev der bygget flere store bygninger, som blev sat i gang af den politiske og religiøse magt.

il Palazzo del Podestà

il Palazzo dei Banchi

la Basilica di San Petronio

il Palazzo dei Notai

il complesso dei Palazzi del Comune

il Palazzo Re Enzo

Palazzo del Podestà

Blev bygget I 1200-tallet sammen med Piazza Maggiore og er i grunden aldrig blevet bygget helt færdig. Stueetagen er forbundet med de andre bygninger i blokken, som udover Podestà også tæller Palazzo Re Enzo og Palazzo del Capitano del Popolo.

Her skete der mange forskellige arrangementer, som marked og hængninger, som på dette tidspunkt, altså var til offentligt skue.

Bolognas 4 beskyttere

Se de 4 statuer af Bolognas 4 beskyttere. San Petronio, san Francesco, san Domenico og san Procolo.

Bevæger du dig med uret passerer du Palazzo dei Banchi, der kom af at det var sæde for byens bankfolk.

Basilica di San Petronio

Vi fortsætter turen på Piazza Maggiore og besøger nu den største religiøse kirke i Bologna.

Byggeriet begyndte i 1390 efter ordre fra kommunen, som straks gav ansvaret til Antonio di Vincenzo, lokal arkitekt, som døde cirka 11 år efter begyndelsen på kirken. Denne stod færdig i 1600-tallet. Projektet var enormt og kirken skulle være den største for kristne, men grundet økonomi og tid, blev ambitionerne sænket.

Den øverste del af kirken er dækket med mursten mens den nederste er beriget med marmor. På gulvet i basilikaen kan du San Petroinos solur, der er lavet af Gian Domenico Cassini i 1656 og som har den længste solurrekord i verden.

Arkader i Bologna

Bolognas arkader på Unesco

Arkaderne i Bologna

I sommeren 2021 fik Italien endnu et sted på UNESCOs verdensarvsliste, som de til denne dato, fortsat er det land i verden med flest.

Denne gang var det Bologna, som i forvejen var kendt for deres smukke centrum, der fik deres flotte og verdenskendte arkader på den eftertragtede liste.

Du kan finde 62 kilometer lange arkader i Bologna, hvor de 40 kilometer af dem, alene er i byens historiske centrum. Disse arkader er helt unikke i verden, derfor får byen også denne fortjeneste.

De første arkader har stået der siden 1100-tallet, hvor byens universitet, der er verdens ældste, havde fået sin spæde start siden sin opstart i år 1088. Bologna fik et nyt byrum med universitetet og med de lange arkader var der basis for sociale og kommercielle forsamlinger. Nogle af arkaderne blev private, mens andre var offentlige, og de skulle være symbolet på Bolognas gæstfrihed.

Gennem byen kan du gå gennem forskellige arter af arkader. Fra træarkaderne, der f.eks. kan vises ved Isolani arkaden fra det trettende århundrede i Strada Maggiore til Beccadelli arkaden fra det fjortende århundrede, der er en arkade uden søjler.

Den bredeste, den højeste og den smalleste

Den bredeste arkade finder du ved basilica di S. Maria dei Servi, som du finder i Strada Maggiore. Den højeste arkade, som rager 10 meter op i vejret, finder du på via Altabella, mens den smalleste ligger på via Sanzanome og er kun 95 centimeter bred.

Santuario della Madonna di San Luca

Efter de mange alléer begynder den lange buegang ved via Saragozza, der er begyndelsen på den længste og mest berømte buegang i verden. Denne fantastiske rute fører dig hele vejen ud til Santuario della Madonna di San Luca. Du er halvvejs ved Arco del Meloncello og begynder derefter opstigningen til Monte della Guardia og efter 644 buer og 4 kilometer, er du ved den smukke og betagende kirke.

Portici di Bologna, er Italiens 58. verdensarv pr. september 2021.

Restauranter og gastronomi i Bologna

Det er almen kendt, i hvert fald for elskere af Italien, at gastronomi er en stor del af Bologna, og som alle andre steder i landet, så spiser du godt, også her i Bologna.

Byen er netop kendt for dette, om det så er de lokale råvarer, du får serveret, eller mad fra det internationale køkken, så bliver du ikke skuffet.

Det lokale køkken byder dig på både pasta, hvor de mest kendte produkter hedder tagliatelle og tortellini, og især tagliatelle al ragú er verdenskendt.

Kommer du til hovedretten, er der mulighed for at spise cotoletta alla bolognese, polpette eller polpettone bolognese.

Salami og ost

Mortadella Bologna skal du naturligvis også smage, som fint går sammen med Parmigiano Reggiano osten, der har været produceret i Emilia-Romagna i mere end 1000 år.

Billeder

Herunder finder du et udvalg af det mad, som jeg har spist på mine ture til Bologna. Hold venligst øje med det nederste billede til højre, rødvinen. Den er vigtig.

Gastronomi i Bologna
Gastronomi i Bologna
Gastronomi i Bologna
Restautanter og gastronomi
Restauranter og gastronomi
Gastronomi i Bologna
Gastronomi i Bologna
Gastronomi i Bologna
Rødvin