Skip to main content

Santuario della Madonna San Luca

Kirken er symbolet på Bologna, som den har været i århundreder, ligeså vel er den et religiøst tilbedelsessted.

Vi bevæger os lige et lille smut væk fra centrum af Bologna, nærmere bestemt mere end 5 kilometer inde fra Piazza Ravegnana med de to tårne og hele vejen ud til Santuario della Madonna. Du finder den på Via di San Luca 36.

Kirkens synlighed

Den enorme kirke ser ud som om den holder øje med Bologna og hele provinsen, for med sine 300 meter over havet, er der mulighed for at se den fra lang afstand.

Kort om historien

Historien er meget lang med denne kirke, som blev påbegyndt i 1194 og først stod færdig i 1765, og den historie skal du også nok få en gang, men det er egentlig ikke derfor jeg vil nævne den her.

Ferie i Bologna

Book din ferie her

Hotel NH Bologna De La Gare

Fascinerende tur til Santuario della Madonna San Luca

Det er simpelthen turen op til den, der gør, at det er en fascinerende ”rejse”, når du begynder at gå op til kirken.

Porta Saragozza

Vejen er faktisk forbundet med centrum, der starter nede fra Porta Saragozza og som først slutter oppe ved Santuario efter 3 kilometer og 796 meter under arkader og søjlebårede indgangspartier, som er den længste i verden.

Åbningstider

Santuario della Madonna har åbent alle dage fra 7.00-19.00, og ja, det var måske ikke så meget information du har fået her, men besøg den. Den gåtur inde fra byen er, som skrevet, meget fascinerende og selvom den er lang, er det hele turen værd når du er fremme.

UNESCO

Turen fra Porta Saragozza og op til kirken har vi talt om, men den port og 600 andre porte i Bologna, er på UNESCOs verdensarvsliste.

Unikt og fascinerende

Så det er ikke bare kirken, der er noget helt unikt og helt fantastisk og fascinerende, så er turen fra byen og derop til, altså også noget helt unikt.

Santuario Madonna della San Luca
Santuario Madonna della San Luca