Skip to main content

Oplev Fiorentina på Stadio Artemio Franchi

Firenze er en fodboldby! Byens indbyggere lever og ånder for Viola, som er klubbens kælenavn med de lilla farver, der har båret klubbens spillere siden 1929.
Fodbold i Firenze på 20 sekunder

De fleste fodboldfans husker formentlig dengang Brian Laudrup spillede i Fiorentina.

Dengang rykkede Fiorentina ned i Serie B og spillerne blev forbandet langt væk af tilskuerne, at Laudrup måtte skjules i et bagagerum og ført væk fra stadion og de tusinder af vrede fans.

Firenze ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Fodboldferie i Firenze

Stadio Artemio Franchi

Stadio Artemio Franchi er klubbens stadion, hvor der er plads til 47.000 tilskuere, og som du finder på Viale Manfredo Fanti 4. Bor du i centrum af byen, går du ned til byens station, Santa Maria Novella, hopper på toget mod Firenze Campo di Marte. Her står du af og går op på broen, som går over jernskinnerne og herfra kan du faktisk se stadion.

Taxi er naturligvis også en mulighed, men det er en gåtur også, og en tur på de godt 3 kilometer, er heldigvis ikke et problem for et sundt og raskt menneske som dig.

Fodbold i Italien skal naturligvis ses på stadion. Men hvis ikke du har mulighed for at se Fiorentina på Artemio Franchi hver anden søndag, er der også mulighed for at se Viola på TV. Den italienske Serie A er en af de største nationale fodboldturneringer i verden, og den kan du selvfølgelig følge med i hjemme fra stuen.

Fiorentina fodboldrejse serie a

Billetter

Der er flere forskellige muligheder. For mange år siden til en kamp mod Siena, købte vi billetterne i en butik/Café, som jeg ikke husker navnet. Men den ligger på Via Goffredo Mamelli, meget tæt på stadion og du kan ikke undgå at se, at der kan du købe billetter. Til den omtalte kamp mod Siena, som Viola vandt med 3-1, købte vi billetter få timer før kampen.

Det er også herude du kan købe klubbens merchandise.

Her på klubbens hjemmeside kan du finde adresserne, hvor du kan købe billet til kampen og forvent priser fra 40-50 euro.

Til den første kamp i 2019/2020 sæsonen mod Napoli, købte vi billet i en lille avis/tipsbutik nede i centrum. Her kostede billetterne 60 euro, men det var selvfølgelig alle pengene værd. Kampen endte med et vanvittigt 3-4 nederlag til Fiorentina, så masser af mål og en utrolig stemning fik vi på Artemio Franchi.

Booking.com

Bestil hotel til fodboldrejsen

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til fodboldferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Firenze. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller her

Bestil flybilletter til Firenze

Husk at bestille dine flybilletter til fodboldferien i Firenze i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Firenze

Billige flybilletter